Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szekeres Adrienn - Szeretet ünnepén
29
hallgató

MEOSZ tájékoztató a veszélyhelyzettel összefüggő kijárási korlátozásról

- 2020. március 28. 16:08 - 389 megtekintés

Az új koronavírus okozta járvány terjedésének megakadályozása érdekében a Kormány 2020. március 28-ától két hétre kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére. A rendelet értelmében 2020. április 11-ig csak a rendeletben felsorolt alapos okból lehet az otthonunkat elhagyni. A kijárási korlátozás nem jelent teljes kijárási tilalmat, elsődlegesen a 65 év feletti és a 65 év alatti emberek érintkezési lehetőségének csökkentését szolgálja. Patikába, gyógyászati segédeszköz üzletbe, élelmiszer boltba, piacra és drogériába a 65 év felettiek csak 9-12 óra közt mehetnek.

A tiltó rendelet részleteiről az alábbiakban ad tájékoztatást a MEOSZ:

Lakásunkat csak a rendeletben felsorolt, alapos indokkal lehet elhagyni. Fontos tudni, hogy a magáról gondoskodni nem tudó, vagy segítségre szorulók, így tehát a mozgáskorlátozottak részére történő segítségnyújtás céljából a lakóhely bármikor elhagyható. Nem tiltott a munkába járás, élelmiszer, háztartási cikk és állateledel vásárlása, továbbá gyógyszer, gyógyászati segédeszköz vásárlása sem, illetve egészségügyi ellátásra és pl gyógytornára vagy fizioterápiára is járhat, akinek az szükséges. Továbbra is sétáltatható a kutya és más háziállat, a rendelet nem tiltja, hogy postára vagy benzinkútra menjünk, sőt a fodrász és manikűrös felkeresését sem.

A magánlakást, lakóhelyünket, tartózkodási helyünket 2020. március 28-ától 2020. április 11-ig az alábbi felsorolás szerinti esetekben hagyhatjuk el (ún. alapos indok):

 • élelmiszerüzletben, piacon történő vásárlás, életkoronként eltérően: 9-12 óra közt a 65 év felettiek, 12 órától másnap 9-ig a 65 év alattiak
 • gyógyszer, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben történő vásárlás, életkoronként eltérően: 9-12 óra közt a 65 év felettiek, 12 órától másnap 9-ig a 65 év alattiak
 • az egészségügyi ellátás és más, egészségmegőrzési szolgáltatás igénybevétele (pl. fizioterápia, gyógytorna)
 • munkavégzés, és a gazdasági, mezőgazdasági feladatok ellátása, és az ezekhez szükséges üzletekben történő vásárlás (pl. műszaki cikk, építőanyag)
 • szülői jogok és kötelezettségek ellátása (pl. gyerek láthatás), és a kiskorú gyermek napközbeni kiscsoportos felügyeletre kísérése,
 • idős, kiskorú, beteg vagy fogyatékos emberek vagy a magáról más okból gondoskodni nem tudó, vagy segítéségre szoruló emberek részére segítségnyújtás,
 • drogériában történő vásárlás háztartási tisztítószert, higiéniai papírterméket, illatszert, vegyi árukat értékesítő boltokban, életkoronként eltérően: 9-12 óra közt a 65 év felettiek, 12 órától másnap 9-ig a 65 év alattiak,
 • háziállat közterületi sétáltatása, állatok ellátása, állatorvosi rendelő és állatkórház látogatása,
 • állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletben, mezőgazdasági üzletben történő vásárlás,
 • egyéni sportolás, séta egyénileg, másfél méteres távolság megtartásával
 • benzinkút és a gépjármű-, kerékpárszerviz felkeresése
 • dohányboltban történő vásárlás,
 • szállítási, tisztítási és higiéniás szolgáltatások igénybevétele,
 • szemét szállításával, hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatások igénybevétele,
 • személyes megjelenést igénylő hatósági, banki, stb. ügyintézés, de csak a legszükségesebb esetben
 • biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele,
 • házasságkötés és temetés szűk családi körben,
 • hitéleti tevékenység.
65 év feletti és a 65 év alatti emberek érintkezési lehetőségének csökkentése:
A rendelet értelmében patikában, gyógyászati segédeszköz üzletben, élelmiszer boltban, piacon és drogériákban életkortól függő időszakban vásárolhatunk. 2020.március 28-ától a 65. életévét betöltött emberek saját és családtagjai érdekében az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot és a gyógyszertárat, gyógyászati segédeszköz üzletet 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatják, és ebben az időszakban 65 évnél fiatalabb ott nem vásárolhat.
Legalább 1,5 méteres távolságot kell tartani a másik embertől:
A közös háztartásban élők kivételével mindenki köteles más emberekkel a lehető legkisebb mértékűre csökkenteni a szociális érintkezést, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. A rendelet külön kiemeli, hogy ezt a tömegközlekedés és a gyalogos közlekedés, illetve séta, futás, egyéni sport során is be kell tartani.
Étterembe csak étel elvitelére lehet belépni:
Eddig az éttermek és más vendéglátó üzletekben délután 3 óráig személyesen is lehetett vendéget fogadni, azonban a kijárási korlátozás értelmében ez megszűnt, étterembe, büfébe, más vendéglátó üzletbe immáron tilos bemenni, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak bent. Fontos tudni, hogy az elvitelre rendelt ételek kiadása és szállítása továbbra is engedélyezett, ezért a rendelt étel átvétele idejére a vendéglátó helyekre is beléphetünk.
Sétálni lehet, de csak egyedül vagy azokkal, akikkel együtt lakunk:
Sétálni vagy sportolni csak egyedül vagy azonos háztartásban élőkkel közösen lehet, és másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani. A rendelet kitér arra is, hogy sétálni, sportolni lehetőség szerint zöldterületre menjünk.
A kijárási korlátozás megszegése szabálysértésnek minősül:
A kijárási korlátozás betartását rendőrségi és a katonai szervek ellenőrzik, a korlátozás megszegése szabálysértés és 5.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal járhat, illetve a szükséges és arányos más kényszerítő eszköz is alkalmazható.
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hat - = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com