Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


T Seven - Passion
38
hallgató

MEOSZ tájékoztató a veszélyhelyzettel összefüggő korlátozások fokozatos feloldásáról

- 2020. május 18. 22:53 - 429 megtekintés

A Kormány fokozatosan intézkedik a korábbi kijárási korlátozások feloldásáról, így 2020. május 18-tól ismét lazultak az előírások, de továbbra is kötelező a másfél méteres védőtávolság betartása és maszkviselés üzletekben és tömegközlekedésen is. Fontos tudni, hogy a 65 év felettiek számára fenntartott vásárlási idősáv még fennáll, így élelmiszer boltban, drogériában, gyógyszertárban, gyógyászati segédeszköz üzletben továbbra is kizárólag 9–12 óra közötti időben vásárolhatnak. A piacok idősávja ettől eltérhet, ezért indulás előtt érdeklődjenek az adott piacon alkalmazott vásárlási sávokról.

Általános védelmi intézkedések

 • A közös háztartásban élők kivételével továbbra is mindenki köteles más emberekkel a lehető legkisebb mértékűre csökkenteni a szociális érintkezést, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot (védőtávolság)
 • Az üzletekben vásárlás során és a tömegközlekedési eszközökön mindenki köteles a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
 • A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok, szabadtéri játszóterek is látogathatóak.
A 65 év felettiekre vonatkozó védelmi intézkedések
 • A 65. életévét betöltött személy az  élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet továbbra is kizárólag 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja, úgy hogy ebben az időszakban az üzletekben az ott dolgozókon kívül 65 évnél fiatalabb személy nem tartózkodhat.
 • A piacokra területenként eltérő szabályok lehetnek. A nyitva tartás rendjét az önkormányzatok maguk határozhatják meg. A 65 év felettieknek mindenképp fenn kell tartani egy kizárólagos idősávot, de ennek időpontját, és időtartamát is a település határozhatja meg.
Az üzletekre, éttermekre, fürdőkre és egyéb intézményekre vonatkozó védelmi intézkedések
 • Valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók is bent tartózkodhatnak.
 • A vendéglátó üzletek – pl. étterem, kávézó, cukrászda, büfé, presszó – kerthelyiségeiben, vagy teraszán a megrendelt étel és ital elfogyasztható, de Budapesten az üzlet belső helyiségeiben továbbra is csak az ott dolgozók tartózkodhatnak. A budapesti vendéglátóhelyek belső illemhelyeit igénybe lehet venni és az elvitelre kért ételekért is be lehet menni.
Budapesten kívüli vendéglátó üzletek belső helyiségeibe 2020. május 18-tól már be is ülhetnek a vendégek.
Az ország valamennyi vendéglátó üzletében az ott dolgozóknak az orrot és szájat eltakaró maszkot kell viselni, a vendégeknek pedig 1,5 méteres védőtávolságot kell tartani, amit az üzemeltető asztaltársaságonként biztosít.
 • A strandok, szabadtéri fürdők, szabadtéri múzeumok, állatkertek és a Budapesten kívüli szálláshelyek nyitva tarthatnak és látogathatók, azzal, hogy a másfél méteres védőtávolságot ott is be kell tartani.
 • A szolgáltatások szabadon igénybe vehetők, így a szolgáltatást nyújtó üzletek az ország egész területén nyitva tarthatnak és látogathatók.
Fontos tudni, hogy a védőtávolságot az összes látogatható helyen biztosítani kell, amiről az üzemeltető köteles gondoskodni.
A rendezvényekre vonatkozó védelmi intézkedések
 • A továbbiakban megtartható a vallási közösség szertartása, polgári házasságkötés és temetés. A vallási közösség szertartásán, a temetésen, továbbá – a házasuló felek kivételével – a polgári házasságkötés során biztosítani kell a védőtávolság megtartását.
A temetés és házasságkötés utáni rendezvény (tor, lakodalom), maximum 200 fő részvételével tartható, Budapesten kívül 2020. június 1-jétől, Budapesten 2020. június 15-étől.
 • Továbbra is tilos a gyülekezés és a sok ember találkozásával járó rendezvények (színház, mozi, sportesemények) látogatása.
A felsőoktatási intézményekre vonatkozó intézkedések
 • A felsőoktatási intézmény a rektor döntése szerinti rendben látogatható, de a kollégiumok nem nyithatnak ki.
A sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedések Magyarország egész területére vonatkoznak az alábbiak szerint:
 • Sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható. A lóversenyt sportrendezvénynek kell tekinteni.
 • A sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.
A védőtávolság vagy a védelmi intézkedések megszegése továbbra is szabálysértés és 5.000 Ft-től 500.000 Ft-ig terjedő bírsággal sújtható.
 
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hat * 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com