Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Edda - Egy ez a tábor
33
hallgató

Mérföldkő: az első műszíves fiatal hagyhatta el az Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központját

- 2013. április 4. 19:13 - 735 megtekintés

Róbertnek a budapesti Vöröskereszt segített új otthonát kialakítani, hogy elhagyhassa a kórházat, és Schobert Norbi is támogatja.

Budapest, 2013. április 4. – Távozhatott a kórházból a mai napon az első olyan fiatal beteg, Pintér Róbert, akit műszíves kezelés mellett ideiglenes otthonába bocsátanak. Róbert állandó lakóhelyének körülményei és családjának anyagi helyzete nem tették lehetővé a fiatal beteg hazaköltözését, így a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete segített abban, hogy Róbert nagynénjének lakásában, Budapesten, megfelelő sterilitású helyiséget alakítsanak ki a fiatal műszíves számára. A műszívek alkalmazása nem jelent végleges megoldást a szívbetegeknek, csak átmeneti segítséget a szívtranszplantációig. Róbertet a szívproblémával küzdő Schobert Norbi is felkarolta és támogatja.

A szívtranszplantáció nem csak felnőttkorban, de súlyos szívelégtelenségek esetében már gyerekkorban is szükségessé válhat. Az Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjának adatai alapján Magyarországon 2007 óta hajtanak végre gyermekeken is szívátültetés, azóta évi 2-6 esetben végeznek ilyen beavatkozást. „A szívátültetést megelőzően, figyelembe véve a gyermekkori donorok korlátozott számát, sok esetben (20-50 százalék) keringéstámogató eszközök, úgynevezett „műszívek” alkalmazására van szükség a transzplantációig” – mondta el dr. Ablonczy László gyermekkardiológus, a Gyermekszív-transzplantációs Program koordinátora. 2008 óta átlagosan évi két esetben került eddig sor műszív beültetésére, ami igen magas kockázatú kezelés, így csak indokolt esetben alkalmazható. A beavatkozásokat minden esetben az Országos Egészségpénztár (OEP) finanszírozza, bár jelenleg ennek gátat szabhat, hogy az intézetek esetében volumenkorlátozás létezik, mely a transzplantációt nem érinti, de a műszív kezelést igen. A műszíves kezelések gyermekeknél eddig minden esetben kórházi körülmények között zajlottak a sikeres szívtranszplantációig. Róbert az első olyan fiatal beteg, akit műszíves kezelés mellett otthonába bocsátanak.

A Vöröskereszt feladata, hogy bajba jutott embereken segítsen Ahhoz azonban, hogy Róbert el tudja hagyni a kórházat, azaz minden olyan körülményt biztosítani tudjanak számára, ami a sikeres felépüléshez, az állapota stabilitásához szükséges, különleges összefogásra volt és van szükség. Róbert szegény, vidéki családból származik. Édesapja munkanélküli, édesanyja foglalkozást helyettesítő támogatásban és családi pótlékban részesül. Jelenlegi otthona nem tudja biztosítani azokat a feltételeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy elhagyhassa a kórházat. Róbert ügyét a kórház dolgozóin kívül a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete karolta fel, akik vállalták, hogy Róbert budapesti nagynénjének lakásában kialakítják a fiatal számára megfelelő feltételeket, mely elsősorban tisztaságot, fűtést és a mellékhelyiségek, fürdő jelenlétét jelenti. „A Vöröskereszt feladatának és missziójának érzi, hogy olyan bajba jutott embereken segítsen, és azokat felkarolja, akiknek nincs más fogódzója az életben” – ismertette Buncsik Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének újonnan kinevezett igazgatója. „Nem profilunk a rászorulók lakásainak felújítása, ám ez esetben sok-sok támogató közreműködésével és saját erőforrásaink mozgósításával segítünk ennek a fiatalembernek” – tette hozzá az igazgató.

Schobert Norbi: „Felelősségem segíteni” A szívproblémával küzdő Schobert Norbi felelősségének érzi, hogy ne csak nevével álljon Róbert ügye mellé, hanem anyagi támogatást és segítséget is nyújtson egy sorstársának. „Én is voltam ebben a kórházban hónapokig és tudom, hogy milyen nehéz egy súlyos szívproblémával megbirkózni” – mesélte Schobert Norbi. „Bár a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete csak erkölcsi támogatást kért tőlem, azonban felelősségemnek érzem, hogy egy rászorult szívbeteg fiún, felnőtté válása küszöbén anyagilag is segítsek” – tette hozzá. Róbert új ideiglenes otthonába való beköltözésének napján tölti be 18. életévét is.

Róbert új lakóhelyének kialakításában a Poli-Farbe is segített festékanyagokkal. „Amikor megláttuk a fotókat, hogy milyen környezet várja odahaza a gyógyulás érdekében Pintér Róbertet, azonnal segítséget kínáltunk” – mondta el Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezető igazgatója. „A Poli-Farbe hazánk meghatározó festék- és vakolatgyára, amely családi vállalkozásból nőtte ki magát. Hazai vállalatként mindig is törekedtünk arra, hogy tevékenységünket ne csak a profitszerzés, hanem a társadalmi célú felelősségvállalás jegyében végezzük. 2011-ben több száz hazai és határon túli óvoda, illetve kórház, orvosi rendelő, szociális, kulturális és közösségi intézmény újult meg, összesen mintegy 26 millió forintos festékadományunknak köszönhetően, míg tavaly 34 intézmény mintegy 5 millió forint értékben jutott hozzá segítségünkkel festékhez, kellékekhez. A Poli-Farbe jótékonysági programjai az idei esztendőben is folytatódni fognak” – fűzte hozzá az ügyvezető igazgató.

Továbbra is várják a támogatókat Róbert kálváriája a műszív kezeléssel még nem ért véget. „A magunk részéről akkor nevezzük sikeresnek a műszív kezelést, ha azt sikeres szívtranszplantáció követi” – magyarázta dr. Ablonczy László. A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete pedig további együttműködőket keres Róbert ügyében. „Tekintettel arra, hogy a segítséget kérő fiatalember állandó lakhelye vidéken van, végleges megoldást az jelenthetne számára, ha az ottani lakókörnyezetét is állapotának megfelelően biztonságossá lehetne tenni. Ehhez keresünk minél több jó szándékú embert, vállalatot, aki segít e céljaink megvalósításában anyagi és szakmai támogatást nyújtva” – mondta el Buncsik Ildikó igazgató.

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete várja mindazon adományozókat és adományaikat, akik szakmai, anyagi támogatással tudják segíteni Róbert ügyét.

Számlaszám: 10405004-00026560-00000001 Számla tulajdonosa: Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


egy * 6 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com