Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Napoleon Boulevard - Ne szeress engem
52
hallgató

Mi történt az elmúlt egy évben a 2022-es Göllesz Viktor Ösztöndíjasokkal?

- 2023. március 3. 19:41 - 509 megtekintés

Az ÉFOÉSZ 2022. márciusában, a Szövetség 40.-ik születésnapi ünnepségén osztotta ki a Göllesz Viktor Ösztöndíjakat a Szépművészeti Múzeumban. Hat kiváló fiatal öt kategóriában kapott elismerést és egy évig tartó ösztöndíjat.

Az ÉFOÉSZ célja, hogy az ösztöndíjjal elismerje a magyarországi értelmi fogyatékossággal élő fiatalok kiemelkedő képességeit és támogatást nyújtson azok továbbfejlesztésében.

Tavaly az ösztöndíjak átadása után már bemutatták a nyerteseket. Most pedig újra felkeresték mind a hat díjazottat és interjút készítettek velük arról, hogyan telt az elmúlt egy évük az Ösztöndíj elnyerését követően.

MŰVÉSZET KATEGÓRIAMÁTÉ BARBARA

Barbi textilművészetet és bőrtárgykészítést tanult az iskolában, és ennek megfelelően az elmúlt egy évben is rengeteget kézműveskedett. Ösztöndíjából különböző kreatív eszközöket vásárolt. Például különféle színű sütőgyurmákat. Az elmúlt évben kitanulta a zsugorfóliázás technikáját is. Leggyakrabban ékszereket készít belőle vagy játéktárgyakat. Ezeket főként ajándékba csinálja. Nagy vágya, hogy egyszer majd ne csak barátainak és családtagjainak készítsen kézműves tárgyakat, hanem ezeket a különleges termékeket el is tudja adni és megélhetést biztosítson magának.

Az elmúlt egy évben az ösztöndíjából nagyon szeretett volna az eszközök vásárlásán túl kézműves tanfolyamokra is eljutni, hogy újabb technikákat sajátíthasson el, de egyelőre ezek még váratnak magára. Idén biztosan elmegy majd valamilyen képzésre, most leginkább a ruhavarrás foglalkoztatja, azt szeretné kitanulni.

Barbi a beszélgetés végén külön kiemelte, hogy hangozzék el, milyen hálás, hogy követjük a történetét.

MŰVÉSZET KATEGÓRIAKURUCZ ANNAMÁRIA

Annamária még ma sem tud szóhoz jutni, hogy tavaly megnyerte a Göllesz Viktor ösztöndíjat. Az ösztöndíj művészet kategóriájának másik győzteseként célja az volt, hogy azt intenzívebb zenei fejlesztésre, tanulásra használja fel.

Az elmúlt egy évben sikerült ezt a célt elérnie, sokkal gyakrabban jutott el a számára akkora örömet és lelkesedést adó zongoraórákra, mint korábban. Jelenleg épp egy menüettet tanul Kageltől. A zongoraórák annyira a mindennapi élet részét képezték az elmúlt egy évben, hogy ha valamiért elmaradtak, nagyon hiányolta azokat.

Több fellépése is volt az elmúlt egy évben. Amikre szívesen emlékszik ezek közül, azok a tavaly karácsonykor a helyi idősek otthonában tartott előadása volt és az ÉFOÉSZ 40 éves fennállásának megünneplésén való fellépése, ami Budapesten a Szépművészeti Múzeumban volt. Fellépései során leggyakrabban tanárával Csupor Balázzsal együtt négykezest adnak elő, de gyakran ad elő egyedül is, ilyenkor is nagyon magabiztos a színpadon. A zongorázás mellett Annamária továbbra is szívesen szaval, az elmúlt egy évben többször lépett fel versmondóként is.

SPORT KATEGÓRIAFLÓRIÁN LAURA

Lauráról pont a vele való beszélgetés napján derült ki, hogy elérte legnagyobb álmát és már biztosan részt vehet az idei nyáron Berlinben megrendezendő Speciális Olimpiai Játékokon. Gyors úszásból 50 méteren fog versenyezni. Fantasztikus eredmény. Annál is inkább, mert a Göllesz Viktor ösztöndíját is ennek a célnak az elérésére szerette volna felhasználni. Ösztöndíjából rengeteg féle eszközt, többek közt csapat hátizsákot, békatalpat, úszódeszkát, úszódresszeket vásárolt magának, amik az edzéseket és a versenyzéseket is támogatják majd. Az elmúlt egy évben is keményen edzett, heti háromszor, három különböző helyen, úszás és erőnléti edzések váltották egymást.

Az elmúlt egy év számos versenye közül kiemelkedik az, amikor a Duna Arénában az Úszó Világbajnokság során, két futam között, több úszó legendával, például Wladár Sándorral és Cseh Lászlóval úszhattak együtt. Nagyon nagy élmény volt számára.

Mindezek mellett a tavalyi évben elnyerte az óbudai “Jó tanuló, jó sportoló” díjat is, mivel iskolájában is kiemelkedő eredményeket ért el.

ÖNÉRVÉNYESÍTÉS KATEGÓRIAPÁL SÁNDOR

Az elmúlt egy évben nagyon sok minden történt Sándorral. Egyik legkedvesebb emléke a már több éve megrendezett Szelidi-tavi tábor, ahol önérvényesítő társaival együtt töltött el egy hetet. A táborba belefért szórakozás, szakma – vagyis az önérvényesítésről való beszélgetés – és hobbyja a fotózás is.

Szakmailag az ÉFOÉSZ Támogatott Döntéshozatal Konferenciáját emelte ki az elmúlt egy év eseményeiből, ahol mint önérvényesítő beszélt arról, hogyan éli mindennapjait. Két társával beszélt a teljes plénum előtt. A konferencia kísérőrendezvényeként nyílt meg az a fotókiállítás, ahol Sándornak is több képe megjelent. Sándor kedvenc saját képét egy kamionról készítette.

Ösztöndíját is hobbyjának, a fotózásnak szentelte. Épp az elmúlt hetekben vásárolta meg azt a „szép, komoly fényképezőgépet” – ahogy ő fogalmazott, amivel egészen új utak nyílnak számára a fotózásban. Eddig mobiltelefonjával fotózott, most pedig megvásárolt egy tükörreflexes, objektívvel, adathordozóval ellátott nagyon komoly fényképezőgépet. Ahogy ő mondja, várhatóan nagyot fog tudni fejlődni a technikája és „szebb, tisztább, élesebb” képeket fog tudni készíteni vele. Nagy vágya, hogy ha elsajátította az új fényképezőgép használatát, akkor kedvenceit, a járműveket fotózza majd vele. Ezen kívül szeretne a természetben fotózni illetve bármit lencsevégre kapni, ahol jár vagy ami történik vele.

MUNKA KATEGÓRIAFÁTH KRISZTOFER

Krisztofer az elmúlt egy évben is hű maradt nyertesi címéhez, továbbra is kiemelkedő teljesítményt nyújt a munka terén. Azon kívül, hogy folyamatosan van munkája, arra is jutott energiája, hogy jövőbeli terveit egyengesse és masszőr karrierje felé tegyen meg lépéseket.

Jelenleg egy varrodában dolgozik, ahol főként bontásokat végez és szivaccsal töm ki dolgokat valamint hamarosan a mecseki kisvonatnál fog kisegítő feladatokat ellátni. Emellett továbbra is részt vesz érzékenyítő programokon is, így támogatva sorstársait.

Mindezek mellett az elmúlt egy évben a svédmasszázs tanfolyam elvégzése után levizsgázott abból így még közelebb jutott álmához, hogy egyszer csak masszázzsal foglalkozhasson. Az ösztöndíját is ennek a célnak az elérésére szentelte. Saját maga felújította szobáját, kifestette, átrendezte és a masszázshoz szükséges eszközöket is beszerezte. Masszázságyat, hősugárzót, speciális fülhallgatót, masszázsolajakat és lepedőket vásárolt. Egyelőre barátokon és ismerősökön gyakorolja masszázstudását, de a későbbiekben szeretné saját vállalkozását is elindítani.

TANULÁS KATEGÓRIAKADLICSKÓ KRISTÓF

Az elmúlt egy évben Kristóf is hű maradt nyertesi címéhez. Továbbra is kimagaslóan teljesít iskolájában, szorgalmas és motivált céljai elérésében. Iskolájában végre elkezdődtek azok a kurzusok, amik igazán érdeklik és amivel később foglalkozni is szeretne: elindultak az udvaros és a palántázási ismeretek tantárgyak. Ezeken a területeken rengeteget tanult mind elméletben, mind gyakorlatban. A palántázás és ültetés mellett a téli időszakban az iskola konyhájában megtanulta a leszedett termések, termények feldolgozását is. Készítettek lekvárt, szörpöt, teákat. Mind nagy élmény és tapasztalat volt Kristóf számára.

Az iskolai életen túl, az elmúlt egy évben nagy esemény volt Kristóf életében az ÉFOÉSZ által Kaposváron szervezett Támogatott Döntéshozatal Konferencia is, ahol önérvényesítőként arról beszélt a teljes közönség előtt, hogy mit jelent és miért is fontos számára az önállóság. Nagyon jelentős dolog, hogy kiállt ennyi ember elé és mesélt magáról, amit többek közt az is segített, hogy a különböző önálló életviteli workshopok során társaival és segítőivel már előtte sokat beszélgettek hasonló témákról, önbizalma megerősödött.

Ösztöndíját egy laptop vásárlására fordította. Ez sokat adott a mindennapi életminőségének javulásához. A laptopot leginkább a barátaival való beszélgetésre, tanulásra, zene hallgatásra és játékra használja. A számítógép használata nagyban megkönnyítette neki a barátkozást is illetve a már említett konferenciára való felkészülést. Önállóságában és önbizalmának megerősítésében is sokat segített az eszköz.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


8 * = hetven kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
  A Starsky és Hát Jazz Klub kedvelőinek oldala
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
  A Starsky és Hát Jazz Klub kedvelőinek oldala
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 26. vasárnap, Fülöp, Evelin napja van.
Az év 21. hete és 147. napja.
Holnap Hella napja lesz.

1625. Hidasgyarmati béke. Az 1606. november 11-én a Zsitva torkolatánál a törökkel 20 évre békét kötött, amelyet e napon Hidasgyarmaton újabb 20 évre meghosszabbítottak.


1899. Konkoly-Tege Miklós a magyar államnak ajándékozza ógyallai obszervatóriumát.


Nem anyától lettem,
Rózsafán termettem,
Piros pünkösd napján
Hajnalban születtem.

népköltés

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com