Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


M*sorajánlat
66
hallgató

Miért kéne szoronganod, ha egy Down-szindrómás szolgálja fel a kávét

- 2017. január 19. 8:44 - 1335 megtekintés

Egy éve nyitott meg a Nem Adom Fel Café Bar, ahol majdnem minden dolgozó fogyatékossággal él. Megkérdeztük, mik az eddigi tapasztalataik és mi lesz a szülinapi bulin.

Gyerekkori álmom volt, hogy felszolgálóként dolgozhassak. Ez az első igazi munkahelyem, nemcsak egy nagy csapat, de egy nagy család is vagyunk– meséli a 25 éves Anna, aki tavaly január óta dolgozik a VIII. kerületi Nem Adom Fel kávézóban, 19 másik megváltozott munkaképességű társával együtt. Azt mondja, remek a közösség, egymással és a betérő vendégekkel is könnyedén megtalálják a közös hangot.

Az alkalmazottak között vannak kerekesszékesek, látás-, hallás- és enyhe értelmi sérültek, illetve Down-szindrómások is. Mindenkinek próbálják megkeresni azt a pozíciót, ahol a legkomfortosabban érzi magát, akár a konyhán, akár a felszolgáláson belül, vagy mondjuk a kávéfőzésben.

Nyitás előtt három-hónapos tréningen vettek részt, és azóta is rendszeres időközönként tartanak számukra továbbképzéseket.

A túljelentkezés egyébként hatalmas volt: a 20 helyre összesen 125-en jelentkeztek, és noha jelenleg nem terveznek létszámbővítést, továbbra is folyamatosan kapják az újabb önéletrajzokat. Ezeket egy adatbázisba gyűjtik, és ha úgy alakul, mindenkit megkeresnek majd.

Szerencsére nagyon nyitottak és érdeklődőek az emberek. Aki mégis szorong kicsit, hogy mi fog történni, ha egy fogyatékossággal élő szolgálja ki, az is rögtön feloldódik

– ezt már az üzletvezető, Veres Marianna árulja el, amikor az első év tapasztalatairól kérdezem.

Mint mondja, a dolgozók nagyon igyekeznek, hatalmas szeretettel és odafigyeléssel végzik a munkájukat. Erről árulkodnak a hely Facebook-oldalon elérhető értékelések is: az összesen 222 vélemény között mindössze 3 négycsillagos és egyetlen háromcsillagos akad, ennél gyengébb pontszámot pedig senki nem adott.

„Szuper hely!! Minden alkalmazott és vendég annyira barátságos volt, hogy rögtön otthon éreztük magunkat! 🙂 A kávé is nagyon finom volt, biztosan megyünk máskor is!” – ez csak egy vélemény a sokból, és a többiek sem fukarkodnak a pozitív jelzőkkel: „Imádom! Mindenért :)”, „örök emlék marad”, „csodálatos emberek egy varázslatos, magával ragadó helyen”, és így tovább.

A vendégek között Veres Marianna szerint nem sokkal nagyobb a fogyatékossággal élők aránya, mint más helyeken, de céljuk, hogy minél többekhez eljusson a hírük. Ezért bevezettek egy törzsvásárlói kártyát, amit ők igényelhetnek és 25 százalékos kedvezmény jár érte.

Természetesen a kávézó teljesen akadálymentes: a lépcsőlifttel felszerelt bejáraton kívül a mosdó szintén úgy lett kialakítva, hogy kerekesszékesek is használhassák.

A saját szervezésű kulturális programokra kezdettől fogva nagy hangsúlyt helyeznek:

heti rendszerességgel tartanak beszélgetéssel összekötött filmklubot, irodalmi kávéházat, workshopokat, zenés esteket és még kocsmakvízt is. Kötelező belépő ezekre többnyire nincs, a fogyasztás mellett adományokból tartják fent magukat.

Vendégük volt már Bereményi Géza, Eperjes Károly, Rudolf Péter, Molnár Piroska, Parti Nagy Lajos és még sokan mások, legközelebb pedig Nyáry Krisztián érkezik majd.

A 80-100 fős befogadóképesség ezeken a rendezvényeken többször bizonyult már kevésnek.

A megnyitó után hamar kiderült, hogy sokkal nagyobb az igény melegkonyhára, mint azt előzetesen gondolták, így tavaly nyár óta kibővített kapacitással működnek. Hétköznaponként változatos és olcsó napi menüvel is várják a vendégeket, két fogás ára mindössze 980 forint.

A Nem Adom Fel Cafe & Bar 1 éves születésnapi buliját január 27-én tartják. Az egész nap ünnepi hangulatban fog telni: minden betérőt megkínálnak majd egy szelet tortával, emellett meghívják az összes művészt, aki eddig fellépett náluk, hogy nézze meg, hová jutottak azóta.

Este pedig a Nemadomfel együttes ad majd koncertet, aminek legtöbb tagja szintén fogyatékossággal élő, és Magyarországon kívül Európa-szerte, sőt több másik kontinensen is turnéztak már.

Forrás szeretlekmagyarország.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 8 = húsz(on) négy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. november 30. csütörtök, András, Andor napja van.
Az év 48. hete és 334. napja.
Holnap Elza napja lesz.

1786. II. József császár eltörölte a halálbüntetést, és helyette megbélyegzést, verést és hajóvontatást rendelt.


1806. Az Osztrák Császárság zászlójának hivatalos színe a fekete-sárga, a Magyar Királyságé piros-fehér-zöld.


Kiss József / 1843. nov.30. - 1921. dec. 31. /

Tűzek

"...- S amíg lelkemmel káprázatok játsznak,
S jövendő tüzek délibábja von,
Amelyek távol ég alján cikáznak -
Valamikor- beomlott síromon:
Itt ülök némán, magamba rogyva,
Míg száll az óra, mint egy pillanat,
És félig ébren és félig álomba
Piszkálgatom a húnyó parazsat."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com