Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Lionz - Jégszív
34
hallgató

Mosolygós almáktól a gyógyító vidámságig

- 2015. december 13. 15:01 - 1209 megtekintés

A Derecskei Gyümölcsös mosolygós almáit már jól ismerjük, most gyümölcsleveik csalnak mosolyt a gyerekek arcára! Kertjükben nem ismeretlen a gyerekek nevetése, ezért szívügyüknek érzik, hogy amit tudnak, megtegyenek azokért is, akiknek kórházi kezelésük alatt nem sok jut az örömből. Ezért indították útjára december 1-30 között Jótevő Termék kampányukat, amivel a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány nevetéssel gyógyító munkáját támogatják.

Séra-Szabó Veronika kommunikációs vezető és termékmenedzser úgy látja, nagy szükség van arra, hogy társadalmi felelősségvállalásuk keretében a maguk módján megtegyék, amit tudnak:
Minden élménykert programunkon törekszünk rá, hogy a családok, különösen a gyerekek örömmel töltsenek el időt a kertben. Sokszor megéljük, milyen felszabadultak és mosolygósak azok a gyerekek, akik nálunk megfordulnak, saját szemünkkel látjuk akár egyetlen mosoly erejét. Ezért döntöttünk úgy idén, hogy immár rendhagyó adventi jótékonysági kampányunk keretében a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány nevetéssel gyógyító kórházi vizitek megvalósulására gyűjtünk.

A Derecskei Gyümölcsös Jótevő Termék kampányában december 1-31 között minden kijelölt termék árából 100 Forinttal támogatja az Alapítványt. A gyűjtésből befolyt összeg a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet és Gyermekszív Központ foglalkozásainak megtartásához járulnak hozzá.
A nevetésterápia komoly szakértelmet kíván, így minden Bohócdoktor speciális képzés elvégzését követően tarthat kórházi vizitet, melynek célja, hogy a gyerekek kezelése alatt vidámsággal segítse gyógyulásukat. Tudományos kísérletek bizonyították, hogy a nevetés és vidámság nagymértékben hozzájárul a gyógyuláshoz. Ezt akár kutatási eredmény nélkül a leghétköznapibb helyzetekben mi is átélhetjük, amikor egyetlen mosolytól jobban érezzük magunkat.
Az alapítvány megfogalmazásában munkájuk eredménye ebben rejlik:A bohócdoktorok művészetének az a titka, hogy távozásukkor a beteg gyerekek szívében ott hagyják a képzelőerő és az életöröm szikráit. Ezért szeretik a beteg gyerekek őket, és várják oly nagy izgalommal a következő bohócvizitet.

http://www.pirosorr.hu/
Ha valamikor, így ünnepek idején varázslatos dolgok történhetnek, amilyen egy gyermek mosolya lehet! A kampány célja, hogy egy apró, de annál fontosabb csoda megtörténhessen a kórtermekben vidámságra vágyó családok, gyerekek életében.

Bővebb információ: http://derecskeigyumolcsos.hu/jotekonysagi-kampany
Jótevő termékek, amelyek megvásárlásával támogatják a gyógyító terápiát: 5 Literes Natúr Almalé, 3 Literes Céklás-almavilág, 3 Literes Almalé homoktövissel.

Kapcsolattartó:
Séra-Szabó Veronika, szabo.veronika@derecskeigyumolcsos.hu, +36 30 689 1556

Háttér:
A több mint 20 éve családi vállalkozásként működő gyümölcsösben ma már 110 hektáron, Felelős Kertművelés szellemében zajlik az almatermesztés. Családi vállalkozásként a gyümölcsöst több generációra magunk előtt látjuk, így fontos számunkra a kert hosszú távú fenntarthatósága. Ennek jegyében többek között külön figyelmet fordítunk a takarékos erőforrás felhasználásra és környezetkímélő művelési eljárások alkalmazására. Ugyanakkor szeretnénk, ha nem csak a kerten belül terjedne ez a szemlélet, de egy élmény alapú agrár-környezeti nevelési program keretében a gyerekek számára is vonzóvá válna a fenntarthatóság gondolata. jellemzi Szabó Imre, a Derecskei Gyümölcsös alapítója a programot.
www.derecskeigyumolcsos.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- négy = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com