Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Movie and music - filmajánló műsor
31
hallgató

Mostantól digitálisan, akár vakok is „olvashatják” a Ringier Axel Springer Magyarország néhány magazinját

- 2020. július 19. 18:05 - 438 megtekintés

Két új online magazinolvasó platformon is megjelent tartalmaival a Ringier Axel Springer Magyarország. A laptapir.hu-n már elérhetők a RAS főbb médiakiadványai, az erikkancs.hu-n pedig akár látássérültek is „elolvashatják” néhány magazin tartalmát.

Júliustól egyetlen közös havidíj ellenében online is olvashatók a legújabb hazai online médiaterjesztési csatorna, a Laptapir.hu szolgáltatásán keresztül a Ringier Axel Springer Magyarország legnépszerűbb havi- és hetilapjai, a Kiskegyed, a GLAMOUR, a GEO, az Auto Bild, számos tv-műsorújság, bookazine, valamint lakberendezési és gasztro kiadvány, összesen 20 nyomtatott kiadvány tartalma.

Egy másik újdonság, hogy a Kiskegyed lapcsalád már látássérültek számára is elérhetővé vált online, akadálymentesített változatban az erikkancs.hu felületen, ahol felolvasható szoftverrel akár külső segítség nélkül is megismerhetik a lapok tartalmát, de hamarosan tovább bővül az ott elérhető lapok köre is.

A Laptapir olyan mint a Netflix

A Mediacity kiadó áprilisban indította új online előfizetéses szolgáltatását a Laptapir szolgáltatást, hogy a svéd readly.com magazinelőfizetési applikációhoz, illetve a nemzetközi streaming tartalomszolgáltatók mint a Netflix vagy az HBO GO üzleti modelljéhez hasonlóan egyetlen közös havidíj ellenében biztosítsa hazai sajtótermékek tartalmát az online olvasóközönség számára.

A hazai nagy médiavállalatok közül elsőként csatlakozott a szolgáltatáshoz kiadványaival a Ringier Axel Springer Magyarország, és tette elérhetővé digitális formában mintegy húsz print magazinja tartalmát, amelyek így egy közös (1490 forintos) havi díjcsomag ellenében korlátlanul olvashatók és letölthetők.

Az új „járványbiztos” terjesztési megoldás a vállalat tájékoztatása szerint hosszú távra szól: az online havidíjas rendszerrel egy plusz terjesztési csatornát nyit kiadványainak a médiavállalat, amellyel azoknak az olvasóknak az igényeit is kiszolgálja, akik továbbra is elkötelezettek az évtizedek alatt bevált hetilap és magazin formátum iránt, várják a következő megjelenést a megszokott periodika szerint, de részben vagy teljes egészében már átálltak az online tartalomfogyasztásra.

Az eRikkancs 120 ezer látássérültnek lehet hasznos

Ezzel egyidőben valósul meg a kiadó régi terve az erikkancs.hu webes szolgáltatás segítségével, ahol a Kiskegyed lapcsalád három tagja – a Kiskegyed, a Kiskegyed Otthona és a Kiskegyed Konyhája – júliustól elérhetővé vált látássérült olvasók számára is, illetve olvasható az eRikkancs mobil applikáción keresztül. A hazai vállalkozás, amelyhez női hetilapjaival a Ringier Axel Springer Magyarország is csatlakozott, olyan akadálymentesített, digitális magazintartalmakat kínál, amelyeket látássérültek is önállóan, külső segítség nélkül böngészhetnek a felolvasó szoftvereknek köszönhetően.

Magyarországon jelenleg 120 ezer látássérült ember él, ahogyan az időskori látásromlás is tömegeket érint. Hozzáférésük megkönnyítése a változatos, informatív és szórakoztató médiatartalmakhoz nagyban hozzájárul az életminőségük javításához, ezért is szerepel a kiadó tervei között, hogy további magazinjait is elérhetővé teszi az eRikkancs applikáción keresztül.

(Forrás:a media1.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


négy * = 36

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com