Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ráhel klub - a mikrofonnál Móni Robi és Sanyi
35
hallgató

Mozgásjavító – “a holnap iskolája”

- 2013. május 28. 19:19 - 2139 megtekintés

kép
kép
2013. március 25-én projektnyitó konferenciával kezdődött a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium TÁMOP-3.1.4-12/1-2012-0093 azonosítószámú. A holnap iskolája című projektje, melynek első kiemelt, mintegy 150 mozgáskorlátozott gyermeket megmozgató ügyességi sportprogramja valósul meg 2013. május 25-én.

A Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „A holnap iskolája” című, TÁMOP-3.1.4-12/1-2012-0093 jelű pályázata 76 606 780 Ft támogatásban részesült. A projekt 2013. március 25-én kezdődött, és 2014. december 31-én zárul.
Az intézmény 110 éve mindig aktív szerepet vállalt a mozgáskorlátozott fiatalok nevelésében, oktatásában, egészségügyi ellátásában és gondozásában. A rendszerváltás óta mind épített környezetét, mind pedagógiai tevékenységeit tekintve nagy fejlődésen ment át. Az állami és fővárosi befektetés megteremtette azokat a XXI. századi feltételeket, amelyek igazi európai arculatot adtak az intézménynek, az egész ország területéről érkező mozgáskorlátozott gyermekek és fiatalok számára. Az infrastruktúra fejlődése mellett az intézmény vezetése és munkatársai is folyamatosan arra törekednek, hogy a megújult „házat” tartalommal töltsék meg, hogy az minél jobban szolgálja a rájuk bízott mozgáskorlátozott gyermekek és fiatalok fejlesztését, előrejutását, társadalmi szerepvállalását, esélyegyenlőségük megteremtését. Ennek szellemében kezdődött számos fejlesztő munka:
 átalakításra, megújításra került az egész iskolai és diákotthoni élet;
 egyre nagyobb hangsúly helyeződik a többségi nevelési-oktatási intézményekben együtt nevelt mozgáskorlátozott gyermekek, tanulók ellátására, és ezzel egy időben a súlyosabban mozgáskorlátozott gyermekek, tanulók és fiatalok sérülésspecifikus intézményi keretek közötti ellátására;
 a hazai és nemzetközi szakmai trendeknek megfelelően megtörtént a célcsoport bővítése: az intézményi innovációkban megjelenő korai gondozás kialakításának lehetőségétől a szakközépiskolai oktatásig bezáróan.
A jelenlegi pályázat célja, hogy támogassa a sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz szükséges kompetenciák kialakítását a megújuló köznevelési rendszer működésével, növelje az oktatás-képzés minőségét és hatékonyságát, segítse az idegennyelvtudás, a digitális írástudás, a vállalkozói- és életpálya-építési, az egészségfejlesztési, az állampolgársági, valamint az egész napos iskolai nevelés és foglalkoztatás elterjesztését.
A projekt időszaka alatt számtalan, a módszertani megújulást támogató továbbképzés valósul meg és sok olyan program megszervezésére nyílik lehetőség, amelyek támogatják az intézmény professzionális, társadalmi igényekre épülő, új szemléletű, a súlyosan mozgáskorlátozott gyermekek és fiatalok ismeretszerzési folyamatait és társadalmi integrációját.
A május 25-én megrendezésre kerülő szabadtéri jellegű, mozgásos tevékenység 150 mozgáskorlátozott tanuló részvételével valósul meg, melyre az egész ország területéről jelentkeztek csapatok. Az ügyességi játékokban a mozgáskorlátozott tanulók mellett többségi iskolákból érkező nem mozgáskorlátozott gyerekek is részt vesznek a versenyző csapatokban, az integráció jegyében.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


1 + öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com