Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ráhel klub - a mikrofonnál Móni Robi és Sanyi
35
hallgató

Mozgáskorlátozottak számára épült játszótér Győrben

- 2018. április 18. 17:34 - 654 megtekintés

A mozgáskorlátozott gyerekek eddig csak vágyakoztak, hogy ők is játszóterezhessenek, ma már együtt szórakozhatnak egészséges társaikkal a Barátság Sportparkban.

A Barátság Sportpark sok kuriózumot tartogat az ide látogatóknak, talán elég csak a sportpályák mellett a kültéri fitness-parkra gondolni, ahol komplett edzésprogramokat lehet végezni, akár sötétedés után is. Nos, a sportos szabadidőpark egy újabb különleges létesítménnyel bővült, hiszen itt adták át a város első – de országosan is ritkaságnak számító – mozgáskorlátozottaknak készült játszóterét. A már meglévő játszótér mellett építették fel az új kis szigetet, így egymás mellett évezhetik a játék örömét a mozgássérült, és nem mozgássérült gyerekek.

A speciális játszótérre olyan eszközöket telepítettek, amelyek mozgásukban korlátozott, akár kerekesszékben közlekedő emberek számára is könnyen megközelíthetőek és használhatóak. A hat játék között ”magasított” homokozót, univerzális hintát, akadálymentesített hintát, körforgót, mérleghintát és fészekhintát is találunk. A játszótér mintegy kétszáz négyzetméteres burkolata kerekesszékkel is jól bejárható, biztonságos, színes öntött gumi granulátumból készült. A homokozó fölé árnyékot adó napvitorla került.

„Nagyon fontos a mozgásukban korlátozott fiatalok egészséges énképe, amit pozitívan befolyásol például az, hogy ők is itt lehetnek a Barátság Sportparkban, homokozhatnak, hintázhatnak, vagyis ugyanazokat a tevékenységeket végezhetik, mint az egészséges gyerekek, akár kerekesszékkel is.” – osztotta meg véleményét a Győrplusszal Nagy Józsefné a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete elnöke. Hozzáfűzte, ők eddig csak sóvárogtak, hogy kimenjenek egyet a játszira, ma pedig már itt körhintáznak a többi gyerekkel együtt. „Köszönet a városnak ezért a fejlesztésért is, és általában azért a sok segítségért, amelyet a mozgáskorlátozottak kapnak.”

Ezt a véleményt osztotta Pécsi Gertrúd a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesületének titkára is: „A több mint 15 éve működő szervezetünk célja is egyrészt az, hogy minél több lehetőséget teremtsünk a mozgássérült fiatalok számára, másrészt pedig, hogy elősegítsük társadalmi integrációjukat, beilleszkedésüket, illetve az egészséges emberek számára is megnyissuk az utat az elfogadás felé. Ez a játszótér mindkét célunkat segíti, hiszen lehetőséget ad a közös játékra, az önfeledt kikapcsolódásra és közben egymás megismerésére is.”

„Lassan tíz esztendeje, hogy elkészült a Barátság Sportpark, amivel már 2009-ben az volt a célunk, hogy minél több funkcióval bírjon, a lehető legtöbb célcsoport találhassa meg itt a sportolás és a szabadidő aktív eltöltésének lehetőségét” – mondta el Borkai Zsolt polgármester a helyszínen. Hozzátette, a parkban azóta sem telik el úgy év, hogy valamilyen fejlesztés ne történne, ennek köszönhetően az egyre látogatottabb, egyre népszerűbb a legkisebbektől az idősekig. A polgármester kiemelte, ezúttal egy olyan fejlesztés valósulhatott meg, amelynek köszönhetően a mozgásukban korlátozott gyerekek együtt játszhatnak ép társaikkal, egyfajta hidat építve közöttük.

Az országosan is ritkaságnak számító játszótérről Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője elmondta, fontos, hogy a bármilyen szempontból sérült és a mozgásukban akadályozottak is megfelelő figyelmet és támogatást kapjanak, legyen szó akár az épületek megközelítéséről, az akadálymentesítésről, vagy éppen arról, hogy a mozgáskorlátozott gyerekeknek se kelljen kimaradni a játékból. Hozzátette, a fejlesztés lakossági igény volt, a szomszédos utcákból is több kérés érkezett a mozgáskorlátozott játszótér megvalósítása érdekében. „Adyváros egy igazán sportos városrész, hiszen a Barátság Sportpark folyamatos fejlődése mellett megújult a tó melletti sportpálya, de a közelmúltban új kosár illetve streetball pályákat is avattunk, így kicsiknek és nagyoknak egyaránt adott a sportolás lehetősége.”

A mintegy húszmillió forint értékű fejlesztés keretében a speciális játszótér szomszédságában található hagyományos játszóteret is bővítették, területe hatvan négyzetméterrel lett nagyobb, a rekortán borításra ovivárat, mérleghintát és úgynevezett „polyballt” telepítettek. Utóbbi lényegében egy oszlopon lévő nagy tölcsér, melybe labdát lehet bedobni, ami aztán három különböző irányú nyílás valamelyikén esik vissza. A meglévő fejlesztése persze nem azt jelenti, hogy az egészséges gyermekek ne mehetnének át a mozgáskorlátozottak számára készült játszótérre, sőt éppen azért került egymás mellé a két létesítmény, hogy ezzel is ösztönözzék a közös játékot.

Forrás: győrplusz.hu/infogyőr.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- négy = 3

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com