Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


V-tech - Homokba írt szerelem
35
hallgató

MVGYOSZ-üdülő: kutyás vendégek kísérleti üzemben.

- 2009. szeptember 21. 22:06 - 3623 megtekintés

Ha a “Vigyázó Szemek” Vakvezető Kutyával Közlekedők Országos Közhasznú Egyesületének, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége kutyaiskolájának és a balatonboglári üdülőt üzemeltető Ottlakán Gyulának sikerül megállapodni a részletekben, valamint meglesznek a szükséges hatósági engedélyek, a jövő szezontól turnusonként egy-egy vakvezető kutyával közlekedő látássérült is nyaralhat a szervezet üdülőjében – derült ki az MVGYOSZ Országos Elnökségének szeptember 15-i tanácskozásán.

Mint ismert, évek óta borzolja az indulatokat, hogy a látássérültek nem vihetik magukkal vakvezető kutyájukat Balatonboglárra. Az indokok is ismertek: az üdülő nem alkalmas a kutyás nyaralásra. Többek között nagyon szűkek a szobák, nincs kennel, nem megoldott az esetleges balesetek nyomainak eltakarítása. 1992 óta lobbizik a szervezet vezetésénél Dr. Krabót Györgyné a kutyások nyaralása érdekében. A néhány éve alakult Vigyázó Szemek elnöke újra nekifutott a szeptemberi tanácskozáson, hogy érveit ütköztesse az elnökséggel és a kutyaiskola képviselőjével. Krabótné szerint abszurd, hogy akár a Kempinszky hotelbe is bemehet a kutyájával, s egyértelműen az a tendencia érvényesül, hogy a vakvezető kutyák egyre több nyilvános helyre beléphetnek, ám épp az MVGYOSZ üdülője kivétel. Krabótné információi szerint egy állategészségügyi rendelet felhatalmazást ad a látássérülteknek a kutyás nyaralásra. Az üdülőt vállalkozóként üzemeltető Ottlakán Gyula nem zárkózik el az állatok fogadásától, bár a kutyák beviteléhez szükség van néhány beruházásra – mondta a tanácskozáson. Kennelt vagy kenneleket kell kialakítani, valamint a kutyák által használt edények tisztítására is elkülönített hely szükséges. Ottlakán felvetette, önálló faházat építene a kutyás vendégek számára, saját kennellel. Ehhez azonban kérné a vele az üdülő üzemeltetésére kötött szerződés meghosszabbítását. Dr. Szőke László elnök erre adott válaszában emlékeztetett, a mostani elnökség mandátuma jövőre lejár, nem lenne szerencsés a következő testület kezét megkötő szerződést kötni. Dr. Szőke egyébként hangsúlyozta: a vezetés nem akarja lesöpörni az asztalról a témát, sőt, igyekeznek mindkét fél számára elfogadható kompromisszumot kialakítani. Emlékeztetett azonban, itt nem pusztán arról van szó, hogy beléphet-e a kutya, hanem az állatok folyamatosan a létesítményben tartózkodnának. Az ugatás zavarhatja a többi nyaralót, a kutyaszőrre egyesek allergiásak lehetnek, a környéken nincs mód a kutyák futtatására – sorolta a felmerülő nehézségeket Farkasné Schiff Mónika, a csepeli kutyaiskola vezetője. Krabótné úgy érzékelte, a tanácskozás csak arról szólt, hogy érveket soroljanak fel, miért nem nyaralhatnak a kutyák gazdáikkal az üdülőben. Szerinte a kutyaallergia gyakorlatilag bárkit érinthet, aki az utcán találkozik az állattal. Azt pedig kétli, hogy Balatonbogláron a vakoknak lenne egyedül kutyájuk, bizonyára vannak a környéken más kutyák is, akik szintén ugatnak. A “balesetekről” pedig azt mondta, a jól trenírozott kutya meghatározott helyen és időben végzi dolgát. A megbeszélés nyomán Ottlakán Gyula kalkulációt készít, mennyibe kerülnének a kennelek, esetleg a faház, valamint a többi szükséges beruházás. A Vigyázó szemek eldönti, mennyivel tud hozzájárulni a költségekhez. ha minden jól megy, jövőre elindulhat a kutyás üdülés egyelőre kísérleti üzemmel, egy turnusban egy kutya lehet majd jelen.

T. Péter

www.azmvgyoszrolcenzuranelkul.freeblog.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kilenc - = 8

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Eddigi hozzászólások

 • Évszak 55 szerint:

  Kedves cikket író kutyás ismerettel rendelkező üdülő!
  Nekünk 14 évig volt egy nagyon OKOS! és TISZTA! kutyánk, tehát valami tapasztalatom van a kutya tartásrol.
  A vakok üdülőjével kapcsolatban. Én rendszeresen járok oda. Nem tudnám elviselni, ha a stégen, vagy bárhol kutya szőrrel érintkeznék. Tudom, rövid szőrűek a kutyusok, de nem tiszták! ezt tapasztalni lehet pl. a Szövetségbe ha közeledbe vannak. Aztán ha jelöl, mert természetes, akkor mi van? Aztán ismerek olyan tagokat, nem egyet, aki az állati szőrre allergiás, vagy egyszerűen fél az állatoktól.
  Tessék mondani nyaralna ilyen szituációkkal? Aztán oda ha éppen nem látó kísérővel mennek, otthonosan érzi, és biztonságba magát valaki. Most lesz ugye kutya pisi és kaki is. Mert szegény állat honnan tudná, hogy oda nem mindegy hova teszi az ürülékét. Aztán halottam, tavaly nem volt éppen zavartalan az éjszaka.
  Én tartok tőle ne akkor menjek.
  A vezetőségről nem írok véleményt, embertelen öntörvényű sajnos mindegyik. Mai világban csak sajnos ilyen emberek jutnak a vezető székben.
  Üdvözlettel: Egy tag aki még emberséget vár.

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com