Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Celine Dion - Because you loved me
53
hallgató

Nagyobb felkészülési támogatást szeretne a Magyar Paralimpiai Bizottság

- 2012. szeptember 29. 14:47 - 2346 megtekintés

Az Emberi Erőforrás Minisztériumának hivatalos közleménye szerint a dobogós és pontszerző paralimpikonok és felkészítőik összesen 650 millió forintot kapnak a központi költségvetés általános tartalékából. A 34 tagú magyar csapat összesen 2 arany, 6 ezüst, és 6 bronzérmet hozott haza. Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a jutalmakkal elégedett, azonban a paralimpiai csapat felkészülésére nagyobb támogatást szeretnének kapni a jövőben.

A londoni paralimpia összesített éremtáblán a 165 nemzet közül a 38. helyet foglalta el Magyarország. Ezzel az eredménnyel a magyar parasport negyedik legeredményesebb olimpiáját zárta a csapat. A paralimpikonok az aranyéremért 23, az ezüstért 18, a bronzért pedig 14 millió forint jutalomban részesülnek. A negyedik helyezést elért versenyzőket 12, az ötödikeket 8, a hatodikakat 6, a hetedikeket 4, a nyolcadik helyen végzetteket 2 millió forinttal díjazza az állam.

Ehhez képest a 157 sportolót számláló olimpiai csapat 8 aranyérmet, 4 ezüstöt, és 5 bronzot zsebelt be a július-augusztusi játékokon, a pénzdíjak pedig a következőképpen alakultak: a dobogósok 35, 25, illetve 20 millió forintot kaptak, míg a 4.-8. helyért 15, 10, 8, 4 és 2 millió forint járt.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a szeptember 17-ei sajtótájékoztatón elmondta, hogy a paralimpiai helyezésekért járó pénzdíjakról a kormány döntött. Azt is megemlítette, hogy a 2004-es athéni és a 2008-as pekingi olimpikonokkal megegyező pénzjutalomban részesültek a paralimpia magyar élsportolói, viszont a felkészülésre nem jutott elegendő anyagi forrás. Az elnök hangsúlyozta, hogy a paralimpiai csapat felkészülésére nagyobb támogatást szeretnének kapni. A Gerevich-ösztöndíj összegének el kellene érnie az olimpikonoknak járó összeg felét, hiszen ez nyolc éve változatlan: átlagosan 27 ezer forintot jelent egy sportolónak.

Keserű József, a bronzérmes Szabó Nikolett edzője az edzőbizottság nevében kijelentette, hogy a testület támogatja a Gömöri Zsolt által vázolt javaslatot, és az elkövetkezendő években sor fog kerülni a felkészülési körülmények látványos javítására. Kaiser János asztaliteniszező is kifejtette, hogy sportolóink helyzete korántsem egyszerű, hiszen sok esetben a saját pénzükből kénytelenek kifizetni a terembérleti díjat, valamint a nemzetközi versenyekre való kijutást. A sajtótájékoztatón Sors Tamás paralimpiai bajnok úszó is részt vett, aki nyilatkozatában elmondta, hogy ő elégedett lehet a kapott pénzdíjával, de társai nevében is bízik abban, hogy valóban több anyagi támogatást fognak kapni a felkészülésre a jövőben, és profi szinten készülhetnek a riói játékokra.

Múlt kedden Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke adta át a kitüntetéseket a magyar olimpikonoknak és paralimpikonoknak a parlamentben. ?Köszönet azért, hogy megmutatták, milyen a magyar virtus” ? adózott elismeréssel a miniszterelnök.

A paralimpikonoknak a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége is gratulált a várakozáson felüli eredményekért. Hegedűs Lajos, a MEOSZ elnöke szerint a paralimpikonok sokat tettek a fogyatékossággal élők elfogadásáért, és láthatóvá tették, hogy a fogyatékosok számára sem létezik lehetetlen. A MEOSZ központjában dolgozó kétszeres ezüstérmes Dani Györgyi vívót munkatársai virággal köszöntötték a nagyszabású verseny után.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ 1 = öt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. május 28. vasárnap, Emil, Csanád napja van.
Az év 21. hete és 148. napja.
Holnap Magdolna napja lesz.

1767. A kalapos király, József hitvesének, Jozéfának halála, kit Mária Terézia akaratára vett feleségül. Iránta nagy hidegséget érzett és Őt szánalomból "szent Jozéfának" nevezett, himlőben meghalt.


1851. Bérmozgalmak a Báziás és Oravica közti vasúti építkezésen.


Szécsi Margit
/ 1928. máj. 28. - 1990.nov.23. /

Papírkorona

"...Én még meglátom a tengert,
tajtékából merítek koronát a fejemre,
úgy lesz, úgy, bólogat a Bak-sör alátétjén
a papírkecske,
úgy lesz, úgy, bólogat a szakállas isten,
és szememet
jótékony tüzével elvakítja - ne lássak,
ne lásson a gyerek a tilalmas közelbe,
ne lásson -
övé csak a Végtelen, de az az övé. "

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com