Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szűcs Judith - Legyen ez a tűz
36
hallgató

Nagyobb felkészülési támogatást szeretne a Magyar Paralimpiai Bizottság

- 2012. szeptember 29. 14:47 - 2127 megtekintés

Az Emberi Erőforrás Minisztériumának hivatalos közleménye szerint a dobogós és pontszerző paralimpikonok és felkészítőik összesen 650 millió forintot kapnak a központi költségvetés általános tartalékából. A 34 tagú magyar csapat összesen 2 arany, 6 ezüst, és 6 bronzérmet hozott haza. Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a jutalmakkal elégedett, azonban a paralimpiai csapat felkészülésére nagyobb támogatást szeretnének kapni a jövőben.

A londoni paralimpia összesített éremtáblán a 165 nemzet közül a 38. helyet foglalta el Magyarország. Ezzel az eredménnyel a magyar parasport negyedik legeredményesebb olimpiáját zárta a csapat. A paralimpikonok az aranyéremért 23, az ezüstért 18, a bronzért pedig 14 millió forint jutalomban részesülnek. A negyedik helyezést elért versenyzőket 12, az ötödikeket 8, a hatodikakat 6, a hetedikeket 4, a nyolcadik helyen végzetteket 2 millió forinttal díjazza az állam.

Ehhez képest a 157 sportolót számláló olimpiai csapat 8 aranyérmet, 4 ezüstöt, és 5 bronzot zsebelt be a július-augusztusi játékokon, a pénzdíjak pedig a következőképpen alakultak: a dobogósok 35, 25, illetve 20 millió forintot kaptak, míg a 4.-8. helyért 15, 10, 8, 4 és 2 millió forint járt.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a szeptember 17-ei sajtótájékoztatón elmondta, hogy a paralimpiai helyezésekért járó pénzdíjakról a kormány döntött. Azt is megemlítette, hogy a 2004-es athéni és a 2008-as pekingi olimpikonokkal megegyező pénzjutalomban részesültek a paralimpia magyar élsportolói, viszont a felkészülésre nem jutott elegendő anyagi forrás. Az elnök hangsúlyozta, hogy a paralimpiai csapat felkészülésére nagyobb támogatást szeretnének kapni. A Gerevich-ösztöndíj összegének el kellene érnie az olimpikonoknak járó összeg felét, hiszen ez nyolc éve változatlan: átlagosan 27 ezer forintot jelent egy sportolónak.

Keserű József, a bronzérmes Szabó Nikolett edzője az edzőbizottság nevében kijelentette, hogy a testület támogatja a Gömöri Zsolt által vázolt javaslatot, és az elkövetkezendő években sor fog kerülni a felkészülési körülmények látványos javítására. Kaiser János asztaliteniszező is kifejtette, hogy sportolóink helyzete korántsem egyszerű, hiszen sok esetben a saját pénzükből kénytelenek kifizetni a terembérleti díjat, valamint a nemzetközi versenyekre való kijutást. A sajtótájékoztatón Sors Tamás paralimpiai bajnok úszó is részt vett, aki nyilatkozatában elmondta, hogy ő elégedett lehet a kapott pénzdíjával, de társai nevében is bízik abban, hogy valóban több anyagi támogatást fognak kapni a felkészülésre a jövőben, és profi szinten készülhetnek a riói játékokra.

Múlt kedden Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke adta át a kitüntetéseket a magyar olimpikonoknak és paralimpikonoknak a parlamentben. ?Köszönet azért, hogy megmutatták, milyen a magyar virtus” ? adózott elismeréssel a miniszterelnök.

A paralimpikonoknak a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége is gratulált a várakozáson felüli eredményekért. Hegedűs Lajos, a MEOSZ elnöke szerint a paralimpikonok sokat tettek a fogyatékossággal élők elfogadásáért, és láthatóvá tették, hogy a fogyatékosok számára sem létezik lehetetlen. A MEOSZ központjában dolgozó kétszeres ezüstérmes Dani Györgyi vívót munkatársai virággal köszöntötték a nagyszabású verseny után.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ 9 = tizenegy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com