Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Koktél - Érdekes témák érdekes emberek
40
hallgató

Nanó Magyarországra érkezik: Csehországi szakemberek készítettek egy könyvet látássérült gyermekek számára

- 2019. december 20. 18:58 - 479 megtekintés

Vannak olyan szülők, akik gyermekük fogyatékosságával kell szembenézniük a hétköznapokkal, ezért minden segítséget örömmel fogadnak, ami hozzájárul a kicsik képességeinek kibontakoztatásához. Mostantól a cseh Romana Chalupová és David Najbrt NANÓ CSÍNYTEVÉSEI című speciális multiszenzoros könyvét is használhatják.

A könyv elsősorban a látássérült és halmozottan sérült kisgyermekeknek szól. A NANÓ CSÍNYTEVÉSEI csomag a domború képekkel díszített kiadvány mellett valódi tárgyakat/eszközöket is tartalmaz – egy Nanó figurát, Rózsika babát, egy kisautót, színes poharakat, lámpát, LEA SYMBOLS®-t (úgynevezett optotípusokat) és egyebeket. Figyelemre méltó a szülőknek készült kézikönyv is, amiből megtudhatják, hogyan használhatják a könyvet és a tárgyakat. A szerzők, Romana Chalupová és David Najbrt a fogyatékossággal élő kicsik, tehát hét év alatti gyermekek fejlesztési igényeire reagálnak. A könyv és az eszközök célja, hogy segítsenek a látássérült és halmozottan sérült gyermeknek megtalálni az illusztrált képek megértéséhez vezető utat, amire a hétköznapi könyvek nem alkalmasak. Az alapelv az, hogy a gyerekek a könyvben ábrázolt tárgyakat először alaposan megvizsgálják és a valóságban „megtapogatják”. „A könyv készítésekor a látássérült és halmozottan sérült gyermekek családjaival végzett munkám során szerzett többéves tapasztalatomból indultam ki. A könyv fejleszti a gyermek kognitív- és látóképességét, segíti az önellátást, ahogy a kommunikációt is” – mondja Romana Chalupová. A könyv a magyaron kívül cseh, szlovák, izlandi és angol nyelven is megjelent, összesen már több, mint 800 példányban. A programba, melynek keretében a családok ingyen megkaphatják a könyvet, Csehországból és Szlovákiából kb. 320 család kapcsolódott be. Magyarországon nagyjából 91 500 gyermek él speciális fejlesztési igényekkel. A fő partner, az IKEA Lakberendezési Kft. jóvoltából ezt a könyvet 250 család Magyarországon is ingyenesen megkapja. A csomagot idén májustól a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Látásvizsgáló, Gyógypedagógiai Tanácsadó, Korai Fejlesztő, Oktató és Gondozó Tagintézménye juttatja el a családokhoz. A program másik fontos partnere a Gyengénlátók Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és a Látássérült Személyek Rehabilitációját Szolgáló Egyesület (LÁRESZ). „Az a család, amelyben fogyatékos gyermek születik, nagyon bonyolult helyzetbe kerül. A családnak meg kell birkóznia a gyermek fogyatékosságával, orvosi segítséget, rehabilitációt kell neki biztosítani, stimulálni kell a gyermek látását, etetni kell…, ami nem mindig egyszerű. Szerencsére Magyarországon vannak olyan szervezetek, amelyek segítenek ezeknek a családoknak. Céljuk támogatni a családot abban, hogy megbirkózzon a nehéz helyzettel, és a gyermek ne kerüljön bentlakásos intézményben” – mondja Romana Chalupová. A könyv meg is vásárolható. Egyetlen forgalmazója a cseh ZEMĚ, z. s. szervezet. A könyv magyarul az alábbi oldalon rendelhető meg:

http://www.nanous.cz/nano_hu.html

(Forrás: Családinet.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ 3 = öt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com