Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


B3 - i.o.i.o.
41
hallgató

Naponta háromszázan kérnek segítséget Debrecenben

- 2020. április 21. 20:54 - 354 megtekintés

Tartós élelmiszer és meleg étel – az önkormányzat folyamatosan segíti a rászorulókat. Az önkormányzatot a Debreceni Karitatív Testület és több debreceni cég is támogatja az adakozásban. Egyre többen veszik igénybe a telefonos segélykérést is. Nem csak a 65 év felettiek, hanem azok is, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak elmenni például bevásárolni sem. A héten pedig a tervek szerint a városi pénzügyi segélyalapot is megnyitják, melyben eddig 55 millió forint gyűlt össze.

Konzerv, keksz, sonka – tartós élelmiszereket kaptak ma a Nagysándortelepen élők. A csomagok értéke mintegy 6-8 ezer forint. Az elmúlt hetekben mintegy 1200 csomagot osztottak szét a rászorulók között. Széles Diána alpolgármester elmondta, hogy folyamatosan csörögnek a segélyhívó telefonok. Naponta mintegy 300 telefont fogadnak. Többnyire bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban kérnek segítséget, illetve sokaknak van szüksége ebben a helyzetben tartós élelmiszerre vagy napi meleg ételre.

Bár jelenleg az önkormányzatok számára csak a 70 éven felüliek számára kötelező – az érintett kérésre – a mindennapi életet könnyebbé tevő segítséget nyújtani, Debrecen városa lehetőségei szerint igyekszik mindenkinek segíteni. Ehhez nagyon sok vállalkozás és civil szervezet is támogatást nyújt. Széles Diána a sárrétudvari Servet 2000 Kft. (amely például 10 ezer liter tejet ajánlott fel), a Gastro-Hús Kft., a Glad Humán Kft., a Seamaster Products Kft., Madarasi István vállalkozó, a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank Egyesület, a Massimo Fashion Line Kft., a Szent Anna Főplébánia Caritas, a Márta’s Vega/Vegán Streetfood, a Bazár Parking 2000 Kft., valamint a Kovács és Szalay Kft. nevét említette meg. Az alpolgármester külön is kiemelte a debreceni Nagykonyha Kft. szerepét, mely cég főztjéből naponta mintegy 550 címre jelenleg 1255 adag ételt visznek ki naponta a Debreceni Karitatív Testület önkéntesei. Ezen kívül népkonyha-szolgáltatás keretében – állami finanszírozás segítségével – naponta 3500 adag meleg étel jut el a rászorulókhoz. Mindezen felül külön zajlik – a normál iskolaidőben megszokotthoz hasonlóan szülői előfizetéssel – a gyermekétkeztetés is.

– Gőzerővel dolgozunk, de nem új ez nekünk, hiszen a veszélyhelyzet előtt is a Karitatív Testülettel közösen a gondoskodó város módjára mindent elkövettünk azért, hogy mindenkinek tudjunk segíteni, aki hozzánk fordul. Most viszont hatványozottan igaz ez – nyilatkozta Széles Diána.

Jelenleg több mint ötszáz önkéntes segíti a munkát, aki szeretne csatlakozni, a Karitatív Testületnél jelentkezhet. Széles Diána bemutatta azt az igazolványt is, mellyel a testület önkéntesei rendelkeznek. Az esetleges visszaélések elkerülése érdekében ők ezzel tudják igazolni magukat. A Városi Szociális Szolgálat, valamint a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai szociális szakmai igazolvánnyal rendelkeznek.

A Debreceni Karitatív Testület önkéntesei a koronavírus-veszélyhelyzetben eddig ezer családot, illetve nyugdíjas polgárt látogattak meg, s összesen mintegy 1200 – támogatások, felajánlások jóvoltából egyenként több ezer forint értékű – tartós élelmiszer-, valamint tejtermék-csomagot adtak át nekik.

A tervek szerint a héten elindul a Debrecen Város Segélyalapba eddig érkezett felajánlások nem segélyezés-jellegű, hanem célorientált, szigorúan kontrollált felhasználása a rászorulók érdekében – szintén a Debreceni Karitatív Testület közreműködésével. 

Az alapba eddig 55 millió forint érkezett, de közben a gyűjtés sem áll le, folyamatosan várják a felajánlásokat.

Széles Diána úgy fogalmazott, az önkormányzat, a Debreceni Karitatív Testület, a támogató vállalkozók és az önkéntesek azért dolgoznak, hogy gondjaikkal ne maradjanak egyedül azok az idősek vagy nehéz helyzetbe került családok, akiknek az életét, a mindennapjait megnehezítette a járvány. A felajánlásokra folyamatosan szükség van – azok folyamatosan érkeznek is –, így a segítség sem marad el a következő hetekben sem. Debrecen közössége így is megmutatja összetartó erejét – tette hozzá.

A városi segélyalap:

Az elkülönített bankszámla neve: DMJV-DEBRECEN VÁROS SEGÉLYALAP

    • Elkülönített bankszámla száma: 11738008-15461009-11440008

    • A számlatulajdonos neve: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat

    • A számlatulajdonos címe: 4024 Debrecen, Piac utca 20.

Aki adományozni szeretne, az munkanapokon 8 és 16 óra között a következő telefonszámon érdeklődhet: +3652/511-470

Az önkormányzat hetekkel ezelőtt hozta létre a koronavírus telefonos információs ügyfélközpontot, főként az időseknek próbálnak segíteni, akik nem tudnak másokra számítani.

Aki 12 óráig jelzi igényét, azoknak még aznap tudnak a bevásárlásban segíteni, aki délután jelentkezik, azoknak másnapra szállítanak.

Ezek a telefonszámok 8 és 16 óra között hívhatók: 

 517-768, 517-614, 517-631.

A telefonos lelki egészség szolgálat a 06-52-517-622 vagy a 06-52-517-644-es telefonszámon hívható.

(Forrás: Dehir.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* nyolc = 64

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com