Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Fekete vonat - Hol van az a Lány
31
hallgató

Nem lesz pénz ötezer fogyatékkal élőre?

- 2012. november 19. 8:44 - 2241 megtekintés

Rémhírterjesztéssel vádolja a fogyatékkal élők szervezetét az államtitkár. A viszontválasz szerint “rémhírről szó sincs”, a valóság tűnik rémisztőnek.

kép

A jövő évi költségvetésből kimaradt egy nagyjából kétmilliárd forintos tétel, amely ötezer fogyatékkal élő magyar ellátását lenne hivatott finanszírozni –hír24.hu munkatársai írtak a hétfői cikkükben. Arról is beszámoltak, ha a helyzet nem változik, akkor jövőre 66, sok éve működő, részben az érintett családok adományaiból, részben közpénzből finanszírozott intézmény zárhatja be kapuit.

“SORtalanná és SORStalanná válik a fogyatékos személy és az őket példamutató szakszerűséggel, hatékonyan ellátó összes magyarországi civil szociális szolgáltató” áll a 66 tagszervezetet képviselő CÉHálózat minap kiadott közleményében.

A szervezet hiába írt levelet az illetékes minisztériumnak, választ nem kapott, ezért vezetői úgy döntöttek, december 5-én demonstrációt tartanak az Országgyűlés elé, ahová két-háromezer érintettet várnak. Addig is hetente négyszer láthatósági mellényt viselő csoportokat hoznak “látogatóba” az Országházba. Akciójának a „Nem vagyunk láthatatlan polgárok” címet adta CÉHálózat.

Rém vagy nem rém?

Cikkünk megjelenése után kedden közleményt adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság. Ebben egyebek mellett ez áll: “A szociális szolgáltatások területét érintő elvonásokról szóló hírek rémhírek, melyek kizárólag nem a terület nyugodt működését szem előtt tartók önző érdeke. A szférában dolgozók, illetve az ellátottak számára nyugodt körülmények, és megnyugtató támogatás kialakítására törekedett a kormány eddig is és ezt teszi a jövőben is.”

A Soltész Miklós vezette államtitkárság szerint “a kormány eddig is kiemelt figyelmet fordított a fogyatékossággal élők életminőségének javítására, és a jövőben is törekszik erre. Így 2013-ban is biztosítja azt a támogatást, melyet 2012-ben a civil fenntartók által működtetett intézmények szolgáltatásain keresztül juttatott el a fogyatékossággal élőknek, pszichiátriai és szenvedélybetegnek. 2012-ben a civil szervezetek több mint 21 milliárd Ft normatív finanszírozásban részesülnek a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben nyújtott szolgáltatások után. 2013-ban a tervek szerint a kormány e célokra ezt a támogatási összeget megőrzi. A normatív támogatás mellett a tárca év elején 400 millió Ft külön támogatásban részesítette a területen működő civil fenntartókat a biztonságos működés érdekében. Ez a kormány biztosított először külön költségvetési soron 95 millió Ft támogatást a leginkább rászoruló autistákkal foglalkozó intézmények számára. A pályázaton közel 30 szervezet nyert támogatást, a szerződések a napokban megkötésre kerülnek.”

Soltészék ezt is állítják: “A kormány soha nem látott összegű beruházást valósít meg a fogyatékossággal élők élethelyzetének javítására az Új Széchenyi Terv keretein belül. Több 10 milliárd forint segíti a területet, melynek céljai a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási helyzetének javításától az infokommunikációs akadálymentesítésen keresztül a bentlakásos intézmények korszerűsítéséig, egészen a korai fejlesztésig terjednek. Minden fogyatékossági csoport számára külön speciális pályázatok is rendelkezésre állnak a hatékonyabb segítés érdekében.”

Kencefice

“Rémhírről szó sincs. A valóság tűnik rémisztőnek!” – ezzel nyit a CÉHálózat szerda reggeli viszonválasza.

“A valóság tűnik rémisztőnek 66 civil szervezet számára, mely sorstalanságot vetít előre. Azt a sorstalanságot, melyet a költségvetési sortalanság idéz elő. Nem gondoljuk, hogy 66 szervezet ugyanazt a rémképet látja: a bizonytalanságot, a forrástalanságot, a finanszírozási rendszer kereteinek szétesését, a párbeszéd hiányát. Nyugtalanságunkra gyógyír a párbeszéd és a kellően részletezett költségvetési sor. Amíg ezt nem látjuk, azt feltételezzük, hogy ‘láthatatlanok’ vagyunk” – fogalmaz a dokumentum.

www.meosz.hu/pkcf/img_c/d_meoszsajto_hirek_338_w_514_h_370_sorszam_4.jpg

“A tárca közleménye a múltról beszél mondta lapuknak Koós Anikó, a CÉHálózat sajtószóvivője. A négyszázmillió is egy lobbiakció eredménye volt, nem pedig a fogyatékkal élő személyek ellátásáért tett önkéntes állami szerepvállalás. A jelzett kormányzati akarat sajnos nem izmosodik cselekvéssé, nem jelenik meg a költségvetési törvényben, így kvázi kencefice. Továbbra sincs szó benne számokról, normatív támogatásról, feladatellátásból adódó finanszírozásról. Továbbra sem kapunk arra a kérdésre választ, hogy ki, mikor, milyen összegben, milyen forrásból fog gazdálkodni civil fenntartóként.”

Koós Anikó azt állítja, Fülöp Attila helyettes államtitkár telefonon felhívta az egyesület elnökét és “rosszallását fejezte ki akciónk miatt”.

Úgy tudják a hir24.hu munkatársai , hogy a helyettes államtitkár a jövő hét elején fogadja a CÉHálózat munkatársait.

Adta hírül a fn.hir24.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


4 + öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com