Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Omega - Életfogytig rock and roll
60
hallgató

Nő a fogyatékossággal élők és családjaik adókedvezménye

- 2023. január 20. 19:46 - 205 megtekintés

Kedvezményezett eltartottnak minősül – egyebek mellett – az a gyermek, akire tekintettel a szülő családi pótlékban részesül, aki a családi pótlékot saját jogán kapja, illetve a rokkantsági járadékos személy is.

A kedvezmény tehát akkor érvényesíthető a fent említettek szerinti magasabb összegben, ha a kedvezményezett eltartott  tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos.

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy:  az, a 18 évesnél fiatalabb gyermek, aki a külön jogszabályban meghatározott betegsége, illetve fogyatékossága miatt állandó vagy fokozott felügyeletre, gondozásra szorul, valamint az a 18 évesnél idősebb személy, aki a 18. életévének a betöltése előtt munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette, legalább 50%-os mértékű egészségkárosodást szenvedett, vagy akinek egészségi állapota a rehabilitációs hatóság minősítése alapján a 18. életévének a betöltése előtt sem haladja meg az 50%-os mértéket, és ez az állapot legalább egy éve tart, vagy előreláthatólag legalább egy évig fennáll.

Nézzük néhány példán keresztül mit jelent ez a változás az 597/2022. (XII. 28.) kormányrendelet alapján.

Adott a családi pótlékra saját jogán jogosult magánszemély, aki a családi kedvezményt maga érvényesíti, gyermeke nincs, ugyanakkor fogyatékosnak minősül. 2023. január 1-jétől megszerzett jövedelmével kapcsolatban az eddig őt megillető 66.670 forinttal szemben 133.340 forint családi kedvezményre jogosult, azaz havonta ezen összeggel csökkentheti összevont adóalapját, minek következtében havonta kb. 20.000 forinttal kevesebb személyi jövedelemadót fizet.

A szülő két családi pótlékra jogosult gyermekével kapcsolatban érvényesíti a családi kedvezményt, egyikük tartósan beteg. Ez a szülő eddig két eltartott után havonta 133.330 forint kedvezményre volt jogosult, ami a tartósan beteg gyermekre figyelemmel januártól további 66.670 forinttal emelkedik, vagyis összevont adóalapját havonta 200.000 forinttal csökkentheti.

A rokkantsági járadékban részesülő, egyébként kedvezményezett eltartottnak minősülő személy a most tárgyalt további kedvezményt csak abban az esetben tudja érvényesíteni, ha megfelel a fentebb hivatkozott, a tartósan beteg, illetve súlyos fogyatékos személyre vonatkozó fogalommeghatározásban foglaltaknak is, vagyis az ott meghatározott egészségkárosodása már 18. éve betöltése előtt is fennállt.

Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy az, aki a személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a családi kedvezményre nem jogosult, az a most tárgyalt további kedvezményt sem tudja érvényesíteni akkor sem, ha egyébként súlyosan fogyatékos személy. Továbbá fontos kiemelni azt is, hogy a most tárgyalt kedvezményt kizárólag a kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt érvényesíthetik az arra jogosultak.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


8 + = kilenc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 3. vasárnap, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com