Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ráhel klub - a mikrofonnál Móni Robi és Sanyi
39
hallgató

Nyereményét filmje szereplőjének adta

- 2017. november 17. 14:56 - 773 megtekintés

Videóklipet készített egy mozgássérült fiúról a 17 éves halasi vloggerlány, majd a kisfilmmel nyert pénzt odaajándékozta a fiú családjának. Tősmagi Klaudia rendszeresen készít saját gyártású filmeket az egyik legismertebb videómegosztó oldalra.

https://www.baon….1510660805

A Tudatos Életreform Akadémia (TÉRA) 2017-ben 1 millió forint összdíjazású vloggerversenyt hirdetett fiataloknak. A videós pályázat nevezői között volt a kiskunhalasi Tősmagi Klaudia, a Bibó István Gimnázium tanulója is, aki a vele egy gimnáziumba járó mozgáskorlátozott Fekete Edvinről készített egy megható kisfilmet. A versenyben szereplő halasi diáklány pályamunkájára is lehetett szavazni.

Klaudia a tehetséges, de nehéz körülmények között élő, születése óta mozgás­sérült Edvint otthonában kereste fel, a róla szóló filmben bemutatta a fiú mindennapjait és kedvenc időtöltését. Edvin ugyanis rappel, dalszövegeket ír és maga is komponálja hozzá a zenét, ikertestvérével, Danival közösen. Régi álma, hogy egyszer sikeres előadó legyen. Szenvedélyesen szereti, amit csinál és igazán megérdemelné, hogy kiteljesedjen benne mesélte Klaudia indokolva, hogy miért éppen Edvinről készítette pályamunkáját.

A Villogj! című pályázaton Klaudia kisfilmje több mint 700 szavazatot kapott, ezzel nemcsak a szakmai zsűri elismerését, de a Közönség­díjat is elnyerte. A díjjal az elismerő oklevélen kívül kapott egy tabletet, valamint 75 ezer forintot is nyert. A gimnazista lány azonban nem tartotta meg a pénzt, felajánlotta Edvin családjának, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.

Már amikor beküldtem a pályázati anyagot, tudtam, ha pénzdíjjal járó jutalmat nyerek, azt fel fogom ajánlani Edvinnek mondta el lapunknak a mindig vidám és mosolygós vloggerlány, aki rengeteg rajongóval büszkélkedhet a világhálón. A közösségi oldalakon több tízezer követője van, és több ezren nézik a videóit, főként a korosztályából. Videóblogjai első­sorban a fiatalokat érintő mindennapi kérdésekről, napi történésekről és az ő tanácsairól szólnak.

Spasticus agyi bénulás, súlyos oxigénhiány következett be Edvin születése után, ezért csak kis távon tud mozogni önállóan, iskolába járáshoz, és hogy bárhova eljusson, segítségre van szüksége, ezért részben kerekesszékbe kényszerül. A Budai Gyermekkórház rehabilitációs osztályán foglalkoznak vele, ezért bizonyos időközönként édesanyjával a fővárosba kell, hogy utazzanak a gyógytornákra és egyéb kezelésekre. A mindennapi tornát, fejlesztő és egyéb foglalkozásokat a család otthon igyekszik megoldani, a budapesti utak és más, Edvin állapota miatt szükséges kezelések rengeteg pénzbe kerülnek a családnak.

Egyedül neveli az ikreket
Deák Mariann egyedül neveli ikergyerekeit, Edvin a Bibó István Gimnázium tanulója, Dani a felnőttek gimnáziumába jár Bajára, de informatikából már leérettségizett, nemrégen pedig munkát is vállalt egy élelmiszerboltban Halason, hogy segíteni tudja a családot. Eddig édesanyjuk egyedüli fizetéséből és a szociális juttatásokból éltek, azonban Mariann-nak sem mindig volt munkája, ezért a közüzemi számlák és az önkormányzati kétszobás panellakás albérlete mostanra némiképp feltornyosult. A család, ha lassan is, de igyekszik törleszteni a tartozásokat, a felajánlott 75 ezer forintot köszönik Klaudiának, hiszen nagyon jókor jött, amivel szintén előrébb tudnak lépni, mondta az édesanya.

Forrás: baon.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


3 + = kilenc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com