Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Magashegyi Underground - Szeplős váll
38
hallgató

Rendeletmódosítást kér a MEOSZ – A fogyatékos emberek is jelezhessék az önkormányzatoknak, ha segítségre szorulnak

- 2020. március 20. 6:43 - 396 megtekintés

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) a koronavírus veszélyhelyzet kapcsán dr. Pintér Sándor belügyminiszterhez, az Operatív Törzs vezetőjéhez fordult annak érdekében, hogy az elmúlt napokban hatályba lépett 46/2020. (III. 16.) kormányrendelet kiegészítésével az Operatív Törzs teremtse meg a mozgáskorlátozott és fogyatékos emberek számára is annak a lehetőségét, hogy a lakó- vagy tartózkodási helyük szerinti önkormányzatnál jelezhessék, ha az otthonukban maradtak segítség nélkül vagy a kényszerű maradást választják azzal, hogy az önkormányzat részükre szintén biztosít ellátást, mind az élelmiszerek, mind pedig a gyógyszerek nyújtását illetően (gyógyszer kiváltás, illetve étkezés megszervezése által) – tájékoztatott Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke.

A  veszélyhelyzetben fokozottan nehéz a mozgássérült és minden más fogyatékosságban érintett embernek a napi szükségleteikről önmaguknak gondoskodniuk, ezért módot kell teremteni arra, hogy ehhez az egyéni igényeikhez mérten szervezett segítséget tudjanak igénybe venni. Magyarország Kormánya a koronavírus-járvány elleni védekezés egyik lépéseként megalkotta az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (III.) szóló 46/2020. (III. 16.) Korm. rendeletet. E rendeletben a Kormány a települési önkormányzat polgármesterének feladatául jelöli ki, hogy gondoskodjon az adott településen lakó vagy tartózkodó, és nála jelentkező 70. életévüket betöltött személyek ellátásáról. E személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el, és amennyiben ezt vállalják, értesítsék a lakóhelyük szerinti önkormányzatot. A MEOSZ e rendelet kiegészítését kéri annak érdekében, hogy egyetlen mozgáskorlátozott és más fogyatékosságban érintett  ember se maradjon ellátatlanul.  A MEOSZ elnökeként bízom az Operatív Törzs gyors és eredményes fellépésében, annak érdekében, hogy közösségünk tagjai a veszélyhelyzetben megkapják a szükséges ellátásokat – fogalmazott Kovács Ágnes.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


1 * = négy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com