Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Illés - A bolond lány
36
hallgató

Önállóbb életvitelre való felkészítés indult a Gondviselés Házában Gödön

- 2019. szeptember 27. 7:48 - 514 megtekintés

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZSZ) gödi Gondviselés Házában felkészítő képzés indult 12 fő értelmi fogyatékos személy részvételével

szeptember 5-én, a lakók önállóbb életvitelének támogatása érdekében, a TÁRS projekt által kidolgozott módszertan alapján. Az önállóbb életvitelre az MMSZSZ által tervezett támogatott lakhatás szolgáltatás nyújt lehetőséget az igénybevevők számára.

A TÁRS projekt keretében kidolgozásra került egy 60 órás képzési program, melynek célja, hogy gyakorlatorientált, saját élményű képzéssel támogassa az intézményi férőhely kiváltásban érintett fogyatékos személyek felkészülését a támogatott lakhatásra. Annak érdekében teszi ezt, hogy az új élethelyzet és környezet kihívásaira nyitottan és motiváltan reagáljanak; egyre magabiztosabban igazodjanak el új környezetükben, élethelyzetükben; s készen álljanak az új kapcsolatok kialakítására. Mindez nagymértékben hozzájárul életminőségük pozitív változásához és társadalmi integrációjukhoz.

A képzésen a résztvevők többek között a támogatott lakhatás, az önállóság, érdekérvényesítés, támogatott döntéshozatal témaköreit járják körül. E mellett feldolgozásra kerülnek olyan fontos területek, mint például kommunikáció, viselkedési normák, szociális képességek, együttműködés, konfliktuskezelés, melyek egy lakóközösség kialakulását segítik.

A felkészítésbe – már TL-ben élő – tapasztalati szakértő is bevonásra került, aki megosztotta gondolatait arról, milyen elvárásokkal, igényekkel várta a nagyintézményből történő kiköltözést, hogyan alakult a saját élete a támogatott lakhatásban.

A képzésen a gödi intézmény néhány munkatársa is részt vesz: egyrészt segítik a fogyatékos személyek minél aktívabb részvételét, másrészt a tudásanyagot be tudják építeni a lakók képzés melletti felkészítési gyakorlataiba is.

A gödi felkészítésen résztvevő, 12 fő értelmi fogyatékos személy nagy nyitottsággal, kíváncsisággal és aktivitással vetették bele magukat a felkészítésbe, nagy várakozással tekintenek új életükre a támogatott lakhatásban. A képzés december közepén befejeződik.

Mindezt a folyamatot erősíti a képzés mellett a TÁRS projekt segítségével útjára induló Lakócsoport is. A sorstárs segítők fontosságáról és szerepéről a lakófelkészülés során már itt olvashattak bővebben.

A lakók önállóbb életvitelre való felkészítését célzó képzést térítés ellenében nyújtja az NFSZK Közhasznú Nonprofit Kft., egyedi megállapodás és szerződés keretében. A képzés részleteiről itt tájékozódhat.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com