Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nekem 80 - Zenék a 80-as évekből
29
hallgató

Fogyatékosügy: nyolc év után pluszpénz

- 2018. augusztus 2. 6:45 - 1325 megtekintés

Bizakodó az új szociális ágazati irányítás és a szakma közötti együttműködést illetően az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) elnöke.

Gyene Piroska annak kapcsán mondta ezt, hogy a kormány bejelentette: 100 millió forinttal nő a 13 fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezet és civil szervezet támogatása. Tény ugyanakkor az is: a kabinet 2010 óta most először emelte érzékelhetően az érintett szervezetek támogatását.

Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke bizakodó, de a kormány csak egy régi adósságát törlesztette

– Régi sérelmünk volt, hogy a kormány nem támogatja megfelelően ezt a területet. A jövő évre várható növekedés a mi szervezetünk számára mintegy 10-11 százalékkal több támogatást jelent, ami nagy segítség például az érzékenyítő programjaink folytatásához, szélesítéséhez – mondta Gyene Piroska. Az ÉFOÉSZ elnöke szerint ugyanakkor még a támogatások növelésénél is fontosabb előrelépés lehet, hogy a kormány – az előző ciklushoz képest – sokkal fogékonyabbnak mutatkozik szakmai javaslataik megismerésére, az együttműködésre.
Az ÉFOÉSZ tavaly év végén számos problémát talált, és éles kritikát fogalmazott meg például a kormány férőhelykiváltási programjával kapcsolatban. Megírtuk: az esetenként több mint százfős, bentlakásos intézmények úgynevezett kitagolására uniós forrásból mintegy 80 milliárd forintot fordítanak. Azonban több esetben integráció helyett néhány száz fős településekre, azoknak is a külső területére – egy esetben egy szennyvízátemelő telep mellé – építettek volna lakóotthonokat a fogyatékossággal élő embereknek. Az ÉFOÉSZ szerint a kormány ki¬váltási programjának több eleme a hazai és európai jogszabályokkal is ellentétes volt. A szervezet Orbán Viktorhoz is levélben fordult, hogy felhívják figyelmét aggályaikra.
Gyene Piroska szerint a terve¬ken azóta több intézmény esetében változtattak. A derecskéi ott¬honból például nem költöztetik más településekre a lakókat, mindenki a városban marad, integrált környezetben. Munkalehetőségük is lesz védett foglalkoztatás keretében. Az ÉFOÉSZ elnöke szerint legalább 39-40 helyszínen terveznek változtatni. – Ezekről természetesen a saját szememmel szeretnék meggyőződni. Jelenleg is zajlanak a látogatások, ősszel már sokkal többet tudunk monda¬ni – tette hozzá az ÉFOÉSZ elnöke. Szakmai szervezetek szerint a program megfelelő megvalósítása azért is fontos lenne, mert ekkora összeg még sosem állt rendelkezésre a fogyatékkal élő emberek helyzetének javítására. Az egyik legfőbb cél pedig az, hogy meg¬szűnjön a fogyatékkal élő emberek szegregációja és nagyobb önállóságot kaphassanak.

(forrás: Népszava, 2018. 08. 02., 4. oldal)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kilenc - = 0

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com