Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Zamat - gasztronómiai magazin
31
hallgató

Önkéntes munkavégzéssel „tették jóvá” bűnüket az elítéltek Szolnokon

- 2018. október 14. 22:10 - 751 megtekintés

Egy Európai Unió által támogatott program a büntetés-végrehajtási intézetekben fogvatartott, továbbá közvetlenül szabadulás előtt álló vagy már szabadult személyek társadalomba való visszailleszkedésében segít. A projektben résztvevő, a JNk-Szolnok Megyei Bünetés-végrehajtási Intézet jelenlegi és egykori börtönviselt lakói ezúttal a Vakok és Gyengénlátók megyei egyesületének szolnoki Szántó körúti új épületének felújításában mutattak jóvátételt.

Az „Így lesz kerek a világ” elnevezésű, uniós támogatottságú jóvátételi program által csütörtökön két elítélt, egy reintegrációs őrizetbe helyezett elítélt és egy szabadult személy önként vett részt a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete épületének felújítási munkálataiban. A reintegrációs gyakorlat e program esetében az érintett börtönviseltek társadalomba való visszailleszkedésének elősegítését jelenti. A jóvátételi programok során most először valósult meg, hogy nem csak a jelenleg büntetésüket töltő fogvatartottak, hanem a reintegrációs őrizetbe helyezett (az utolsó hat hónapjukat otthonukban, lábra szerelt nyomkövetővel és munkával tölthetik), és már szabadult is kifejezhetik szimbolikusan az elkövetett bűncselekménnyel szembeni megbánásukat, változási törekvésüket. Ennek a társadalom részéről leginkább elvárt módon, vagyis munkavégzéssel tesznek eleget. Az épületen csütörtökön egy helyiség belső falának és a kerítésnek festését végezték el. Korábban az intézet falain belül két fogvatartott elkészítette a fejlesztőjátékot, egy „tapogatófalat” és a dekorációs képeket, amely tárgyakat és eszközöket az egyesületnek ajándékoztak. – A jóvátétel során mind a vak és gyengén látó embertársaink, mind a fogvatartottak és a szabadultak „kaptak” valamit. Utóbbiak lelki útravalót, megerősítést, hiszen aktív részvételükkel, az általuk okozott sérelem és kár szimbolikus helyreállításával azt igazolták, hogy a reintegráció útjára léptek – hangsúlyozta mondandójában Horváth Ákos ezredes, intézetparancsnok. – Köszönet a programban önkéntesen szereplő személyeknek, hiszen nagy bátorságra vall, hogy arcukat is adják a jóvátételhez! – tette hozzá a parancsnok. – Az egyesület nevében nagyon köszönöm, hogy szervezetünk gazdagodhat e program által – mondta Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók megyei egyesületének elnöke. – Biztos vagyok abban, hogy önök sikeresen visszailleszkednek a társadalomba, hasznos tagjai lesznek. Példát is mutatnak a többi fogvatartottnak, ezért többszöri a köszönet a programban való részvételért és az értékes munkájukért – hangoztatta az elnök asszony. Az eseményen megtudtuk, hogy a program teljes ideje alatt ez a fogvatartottak több mint egynegyedének, négyezer-hatszáz főnek a bevonását jelenti, akik közül ezernyolcszáz fogvatartott vehet részt kompetenciafejlesztő foglalkozásokon, ezeregyszáz fő pedig piacképes szakmát tanulhat. Emellett ezer hozzátartozó számára is biztosít a projekt humánszolgáltatásokat, elősegítve munkaerőpiaci esélyeinek javítását, és a szabadult családba történő mind zökkenőmentesebb visszafogadását. A jóvátételi munka megvalósulhat a büntetés-végrehajtási intézeten belül, de történhet az intézet falain kívül is, természetesen szigorú biztonsági intézkedések betartása mellett.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


8 - kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com