Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szabó Andris - Egyszer véget ér
37
hallgató

Paralimpia 2012: „A mostani csapat erősebb a négy évvel ezelőtti

- 2012. augusztus 9. 18:13 - 2690 megtekintés

Augusztus 29-én kezdődnek a XIV. Nyári Paralimpiai Játékok Nagy-Britannia fővárosában, Londonban. A közvetlenül az olimpia utáni eseményen 33 magyar sportoló mérheti össze magát a világ versenyzőivel atlétika, asztalitenisz, erőemelés, evezés, judo, sportlövészet, tenisz, úszás és vívás számokban. A versnyzők kijutását több nagy szervezet, például a Tesco és a Chivas Luxury Club is támogatja.

Az augusztus 29-től szeptember 9-ig tartó paralimpiai játékokon Magyarország 33 versenyzővel 9 versenyszámban indul. Atlétikában Biacsi Bernadettnek, Biacsi Ilonának, Kanyó Zsoltnak és Orbán Csabának, asztaliteniszben Berecki Dezsőnek, Csonka Andrásnak, Pálos Péterne szurkolhatunk. Ott lesz a játékokon az erőemelő: Sas Sándor és Szávai Csaba, evezni fog Lengyel Mónika. Judo kategóriában Papp Gábor és Szabó Nikolett, sportlövőként Dávid Krisztina és Gurisatti Gyula áll a szurkolók elé, Farkas László pedig teniszezni fog. Úszás és vívás számban egy egész csapat indul, utóbbiban szerepel majd Szekeres Pál is, aki többszörös paralimpiai bajnok.

A paralimpia többet jelent egyszerű sportversenynél, hiszen a közönség lehetőséget kap arra is, hogy megismerkedjen a fogyatékossággal, az érintetteknek pedig bátorításul szolgál. Ezt erősítvén idén a Nemzeti Paralimpiai Bizottság és a Londoni Paralimpiai Szervezőbizottság különös népszerűsítő kampánnyal készült: minden héten ismertető anyagot adnak ki valamelyik játékokon szereplő sportágról. Megtudhatjuk, milyen szabályok szerint lehet a kerékpározás számban indulni, és kiderül, hogy az öt fővel játszott látássérült futball-játékon a labda irányváltoztatását hang jelzi. Érdekességeket olvashatunk Sir Ludwig Guttmann katonaorvos által feltalált kerekesszékes vívásról, melyet a magyar sportolók körében sikerszámkét jegyeznek.

A magyar csapat kijutása jelentős anyagi forrást igényel. A teher könnyítéséhez az ország egyik legnagyobb hipermarketlánca és brit befektetője, a Tesco is hozzájárult: 200 Ft-os támogatói kuponokat értékesített. Az ebből befolyt összeget és felajánlásukat (összesen 35 millió Ft) egy az egyben a paralimpikonoknak adományozták. „Ennek a csekknek a jelentősége messze túlmutat azon az anyagi támogatáson, amihez a csapat jut általa. Az eszmei mondanivalója az, ami igazán lényeges” – hangsúlyozta Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. Hasonlóan járt el a Chivas Luxury Club is, akik jótékonysági árverésükön rendeztek gyűjtést. Az eseményen kalapács alá került többek között a Benedek Tibor által felajánlott, a csapat kézjegyét viselő vizilabda, Szekeres Pál válogatott melegítője és saját kardja, mellyel számos meghatározó versenyt nyert.

2008-ban Pekingben a brit versenyzők 17 arannyal vezették az összesített éremlistát, maguk mögé utasítva ezzel az amerikai, a német és az ausztrál sportolókat. A magyar csapat egy aranyéremmel és öt bronzéremmel zárta a játékokat, és ezzel a 49. helyen végzett az éremtáblázatban a 76 induló ország közül. „Az elmúlt évek világversenyei, és a jelenlegi világranglista-helyezéseink alapján elmondhatjuk, hogy a mostani csapat erősebb a négy évvel ezelőttinél, ezért joggal bizakodhatunk jobb eredményekben is. Azt kívánom versenyzőinknek, hogy mindannyian elégedetten térjenek haza Londonból, ha ez így lesz, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jó eredményeket értünk el” – mondta Gömöri a versenyzőknek útravalóul.

Adta hírül KÖZELKÉP Hirügynökség.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


négy + = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com