Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Edda - Ma még együtt
23
hallgató

Rekordszámú résztvevő a jubileumi ergométeres bajnokságon.

- 2018. február 15. 7:54 - 706 megtekintés

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége és a Pető Sportegyesület szervezésében tizedik alkalommal rendezték meg a Mikolovits Veronika evezős ergométeres bajnokságot és emlékversenyt. Az eseményen 17 egyesület 156 sportolója képviseltette magát. A Semmelweis Egyetem Pető András Kar (PAK) Gyakorló Általános Iskolájának egykori házi bajnoksága mára az utánpótlás-nevelés egyik első számú versenyévé nőtte ki magát.

https://youtu.be/…

Feketéné dr. Szabó Éva, a PAK általános dékánhelyettese megnyitóbeszédében köszöntötte a résztvevőket, majd kiemelte az évtizedes múltra visszatekintő adaptív evezőssport jelentőségét. Mint mondta, a Pető Sportegyesület színeiben indulók több mint 40 hazai és nemzetközi ergométeres, valamint nyílt vízi versenyen vettek részt az elmúlt esztendőkben, a felnőtt versenyzők nemzetközi klasszifikációval, országos bajnokságokon arany- és ezüstéremmel is rendelkeznek. Büszkeség, hogy Nagy Ráhel elhozta az ergométeres Európa- és világbajnokságon a bronzérmet, Pető Zsolt pedig a legutóbbi világbajnokságon a dobogó legfelső fokára állhatott kategóriájában – sorolta az eredményeket. Öröm, hogy egyre több gyermek vesz részt a sportban, öröm, hogy a befektetett munka meghozza a gyümölcsét és büszkeség, hogy világviszonylatban is kiemelkedő sportolókat tudott kinevelni a sportegyesület – tette hozzá a dékánhelyettes.

Makray Katalin, a PAK sport-tehetséggondozási program fővédnöke emlékei közül kiemelte az első ergométeres versenyek élményét. “Aki elkezd sportolni, bármilyen képességekkel is született, élményt, erőt és kitartást kap” – mondta el a fővédnök.

Dr. Merkely Béla klinikai rektorhelyettes köszöntőjében kiemelte, szívgyógyászként meg tudja erősíteni, hogy a sport – azon kívül, hogy jelentős örömforrás – rendkívül fontos szerepet játszik az egészségünk megőrzésében, ezért azt kívánta, hogy egész életükben kísérje el a résztvevőket a sport és a versenyzés öröme. A rektorhelyettes a Semmelweis Egyetem vezetése, valamint a FINA 2017-es világbajnokságon az orvosi hátteret biztosító csapat nevében egy defibrillátort és egy komplett, valamennyi hirtelen rosszullétet okozó megbetegedés ellátásához szükséges eszközt tartalmazó csomagot adott át Dr. Zsebe Andreának, a PAK mb. dékánjának.

Dr. Aáry Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa sok sikert és örömteli versenyzést kívánt a résztvevőknek, és reményét fejezte ki, hogy a soron következő olimpiákon majd együtt szurkolhatunk azoknak, akik ezen a versenyen mutatkoztak be első alkalommal.

A bajnokságon öt korcsoport szerinti kategóriában osztottak díjakat az ország minden pontjáról érkezett versenyzőknek. A széles korosztályt felölelő bajnokságon a legidősebb versenyző 1951-es, míg a legfiatalabb 2009-es születésű volt. Az ergométeres “regatta” résztvevői a 2009 októberében, a Himalája Ren Zhong Feng csúcsa közelében eltűnt hegymászókra is megemlékeztek a verseny megnyitóján.

Forrás:Semmelweis Egyetem

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


2 + öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com