Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Movie and music - filmajánló műsor
36
hallgató

RoboBraille – új online szolgáltatás magyarul is

- 2013. június 3. 14:24 - 2951 megtekintés

A rádiónkat is üzemeltető Net-Média Alapítvány is képviseltette magát a III. RoboBraille konferencián. Az alapítvány az új online szoftver fejlesztőinek partnereként a későbbiekben az oktatás-kutatásban és a szolgáltatás hazai népszerűsítésében segíti a konzorciumi partnerek munkáját.

A konferencián több szervezet is megjelent, így pl. az “Informatika a Látássérültekért” Alapítványtól is képviseltették magukat, akik az alkalmazás honosítását végzik. De képviseltette magát a Vakok Iskolája, a Vakok Szövetsége, és a Vakok Állami Intézete is.

A projekt Dán vezetői felvázolták a hazánkba tervezett kampányukat, melynek első állomása egy nyilvános workshop megszervezése lesz ősszel, melynek pontos részleteiről idővel hírt adunk mi is. Ezen kívül hamarosan elérhető lesz egy kérdőív magyar nyelven a szolgáltatás funkcióinak hasznosságáról, mellyel a fejlesztők szeretnék felmérni a magyar igényeket, és a programmal kapcsolatos felhasználói véleményeket. Tervben van közel 2000 nyomtatott szórólap elkészítése is, melyet a különböző konferenciákon, és workshopokon fognak szétosztani.

Az alkalmazás fejlesztői szeretnék a lehetőséget azokhoz is eljuttatni, akik nem rendelkeznek olyan lejátszóval, mely képes az mp3 kezelésére. Úgy gondolják, hogy vannak olyan emberek, akik nem tehetik meg egy számítógép, vagy mobiltelefon beszerzését, ezért szeretnének olcsón (kevesebb mint 10 euro értékben) mp3 lejátszókat biztosítani a rászorulóknak.

Örömmel jelentjük be, hogy alapítványunk eggyüttműködési megállapodást kötött a Robobraille fejlesztőivel. Ennek kapcsán egy diákok körében történő kutatás céljából a Neumann János Szakközépiskolában tanuló vak diákok vesznek részt. A számukra ingyenesen eljuttatott mp3 lejátszók segítségével azt teszteljük, hogy mennyire lehet hatékony a tanulás során hallott információk után történő anyag feldolgozása; vajon a számítógép használata nélkül a RoboBraille által konvertált hanganyagok hatékonyabbá teszik-e a tanulást? Miben segítheti a diákok tananyag elsajátítását az, ha olyan körülmények között is tudnak készülni (utazás közben), amikor nincs közvetlen számítógépes kapcsolatuk?

Ezen felül a szoftver híreiről első kézből fogunk értesülni, és segítséget nyújtunk az alkalmazás további fejlesztésében is.

A honosított felület itt érhető el, egyenlőre csak tesztüzemben; Hamarosan elkészül a projekt végleges weboldala, mely magyar nyelven is elérhető lesz.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


egy * = 4

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com