Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Modern Hungária - Elfújja A Szél
34
hallgató

Saját határaikat feszegetik a fogyatékkal élők

- 2018. február 8. 9:15 - 724 megtekintés

Önálló otthonra vágynak.

A Fiatal Fogyatékkal Élők Otthonáért Egyesület (FIFOT) életében elérkezett az első olyan reményteljes pozitív változás, ami alapjaiban változtathatja meg további életünket – mondta el a Szabolcsihírnek Tolnainé Sitku Erika, az egyesület elnöke, hozzátéve: nagy örömmel és bizakodva tekintenek a jövőre, hiszen 2018-tól jogosulttá váltak a személyi jövedelemadó 1 százalékának fogadására.

Azt remélik, hogy ennek eredményeképpen megtehetik majd azt a következő lépést, amely elvezet a legfőbb céljaikhoz, és értelmet ad létezésüknek.

A FIFOT a fogyatékkal élő felnőtt fiatalok számára, a családtól való elszakadásuk utáni biztos jövőjük megteremtése érdekében egy lakóotthont szeretne létesíteni. Egy környezettudatos, energiatakarékos passzív ház megépítését tervezik, ahol megteremthetik a fogyatékkal élő fiatalok számára az önálló életvitelük feltételeit.

Az egyesület tagjai – akik többsége fogyatékos felnőtt gyermekéért aggódó szülő – ennek megteremtésén dolgozik a megalakulás óta.

Fontos számunkra a családok segítése, a fogyatékkal élő fiatalok érdeklődésének fenntartása, képességeiknek folyamatos fejlesztése és felkészítésük az önálló életre – magyarázta az elnök.

Hetenkénti találkozásaik alkalmával – mondja Tolnainé Sitku Erika – szinte folyamatosan feszegetik saját határaikat, és látás-, mozgás-, vagy egyéb fogyatékosságuk sem akadályozza meg őket bármilyen új dolog kipróbálásában vagy megvalósításában.

Találkozhattak már velük a Helló, Nyíregyháza! és a Városnapok programokon, a Fogyatékkal élők kulturális fesztiválján, a 30 éves születésnapját ünneplő Zay Anna Szakgimnáziumban rendezett Láss másképp elnevezésű érzékenyítő foglalkozáson az Országos csörgőlabda és vakfoci gálán, 72 órás virágültetési akcióban, vagy a saját rendezésű FIFOT karácsonyi ünnepségeken.

Talán vannak, akik emlékeznek arra az egyedülálló, 2016-ban rendezett Gasztro-show-ra, ahol a képzeletbeli színpad egyik oldalán a fiatalok versengtek a feladatok megvalósításában, a másik oldalon pedig színes és színvonalas programokkal szórakoztatták a nagyérdeműt a meghívott színművészek, olimpikonok és civil szervezetek képviselői. 2017-ben pedig Nem vagyunk egyedül címmel valóságos kulturális fesztivál részesei lehettek a résztvevők.

Ebben az évben többek között Társastánc másképp címmel szerveznek számukra találkozási lehetőséget, továbbá készülnek alkotótáborba, kiállításra, kirándulásra és persze a IV. FIFOT karácsony tervei is kialakulóban vannak.

Az egyesület tagjai látássérült, mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott, autista 20-30 év közötti fiatalok illetve szüleik, hozzátartozóik, öszesen 35-en. Az egyelület 2015 júniusában alakult.

A cél, hogy azok a fiatalok, akik jelenleg családban élnek, de szeretnének önálló életet élni, ezt megtehessék.

Magyarországon vannak ugyan otthonok, amelyeket e céllal építettek, de nagyon kevés a hely, nehéz ezekbe bekerülni, nagyon hosszú a várólista.

Így a gyerekek, fiatalok jövője is bizonytalan, félő, magukra maradnak, ha szüleikkel valami történik, az utcára kerülnek, elkallódnak. Ezért szeretnék szüleik az önálló életvitelüket segíteni.

Óvják egészségüket, védik a környezetet, pl. papírsodrásos technikával újrahasznosítják a papírhulladékot. Nyitottak új kapcsolatokra, örömmel fogadják a csatlakozni vágyókat.

A nyíregyházi székhelyű egyesület elsősorban azokra számíthat, akiknek nem jelent gondot ide eljutni.

Várjuk azok jelentkezését is, akik szívesen áldoznának szabadidejükből, és önkéntesként bekapcsolódnának tevékenységükbe! Keressük azokat a szakembereket, akik elhivatottságot éreznek a fogyatékkal élő társaink segítése, képzése vagy foglalkoztatása terén!
Mindenfajta támogatást örömmel fogadnak.

Adószámuk: 18651254-1-15. Bankszámlaszámuk 68800109-11121457-00000000 Kapcsolat: (30)4676050, email: fifot.egyesulet@gmail.com, Fb: fifot.egyesulet

Forrás:Szabolcsihír

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kilenc - 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com