Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Neoton - Na-na, nagyfiú
35
hallgató

Sárkányhajóba ültek a látássérültek

- 2020. augusztus 17. 21:01 - 353 megtekintés

Vízre szállt a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének néhány tagja a szegedi Partfürdőn. Nem is akármiben, hanem egy igazi sárkányhajóban próbálhatták ki, hogy milyen érzés a folyó közepén evezni. A kezdeti óvatosság után szinte mindeni azt mondta, hogy ha tehetné, újra hajóba ülne.

Nem mindennap látni a szegedi Partfürdőn gyengénlátókat, főleg nem olyanokat, akik azt tervezik, hogy a vízre szállnak egy sárkányhajóban, ahol ők lesznek az evezősök. Most szombaton pedig pontosan ez történt. A Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének húsz tagja vállalkozott arra, hogy Kipper György, a Tiszavirág Sport Egyesület elnöke segítségével kipróbálják azt, amit még soha: a sárkányhajózást.

A csapat eleinte bizonytalan volt egy kicsit, de a feszültség hamar oldódott, és egy rövid oktatás után már a hajóban is ültek a bátor vállalkozók.

– Én nagyon örültem a lehetőségnek, nem volt még hasonlóban részem, nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen élmény lesz, és, hogy mennyire tudunk együtt evezni. Biztosan lesz olyan jó élmény, mint korábban a sárkányrepülőzés, azt is újra ki szeretném próbálni a haverokkal is – mondta még az indulás előtt Pintér Norbert.

Rajta egy csepp aggodalom sem látszott, és aki kicsit is tartott az új kihívástól, hamar megnyugodott, miután Kipper György mindenkit ellátott a megfelelő információkkal.

A látássérültek két csoportban szálltak hajóra: segítők, az egyesület elnöke és Kipper György. A hajóba szállás után kiderült, hogy itt is csak a kezdet nehéz. Miután kifutott a hajó, a csapatok percek alatt összehangolódtak, és a túra végén szinte alig akartak kiszállni belőle.

Kipper György elmondta, hogy nagyon szívesen segíti az ilyen kezdeményezéseket.

– Persze itt másként evezünk majd mint egyébként. Nem tűztünk ki konkrét célt, és távot sem, ez attól függ, hogy hogy bírják a csapatok az evezést – tette még hozzá.

A Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete a Tesco „Ön választ, mi segítünk” című pályázatán nyert támogatást erre a programra.

– A célja a programnak az, hogy örömet szerezzünk, és egy kicsit közelebb hozzuk a gyengén látókat a szabadidős programokhoz. Nem a kihívások miatt vagyunk itt, mert az nekünk bőven adódik a mindennapokban is, hanem azért hogy legyen egy jó napjuk. Kipróbálhassanak olyat, ami izgalmas, érdekes – mondta az egyesületi elnök.

Ballai Anna Mária hozzátette, hogy a legtöbb ember, amikor sportolni, kikapcsolódni, feltöltődni szeretne, sok lehetőség közül választhat, számára könnyen elérhető számtalan program. A látásukban akadályozott emberek sokkal kevesebb nekik is megfelelő és megközelíthető esemény között válogathatnak.

Az egyesület tagjai egyébként ugyanennek a pályázatnak köszönhetően nem is olyan régen a sárkányrepülőzést próbálhatták ki a Szegedi Repülőtéren.

(Forrás: délmagyar.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


négy * = 4

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com