Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Elton John - Sacrifice
40
hallgató

Sikerrel zárul a MONTÁZS projekt

- 2021. december 10. 16:06 - 132 megtekintés

Hiánypótló szolgáltatások fejlesztésével jelentős lépéseket tett a hamarosan záruló MONTÁZS projekt a fogyatékossággal élő személyekért. A projekt zárórendezvényét december 3-án, a fogyatékos emberek világnapján tartották online formában, melyen bemutatták az elért eredményeket.

A 2017-ben indult MONTÁZS projektben a munkatársaik és szakértőik minden nap azért dolgoztak, hogy a Magyarországon élő, mintegy 600.000 fogyatékos gyermek és felnőtt minél szélesebb körben élvezhesse a közszolgáltatások által kínált lehetőségeket. A december 3-i zárókonferencián bemutatták a projekt fő tevékenységeit, az elért eredményeket.

Az elmúlt 4 évben modellprogramokat valósítottak meg olyan szakterületeken, melyeken ellátási hiányt tapasztaltak, így az autizmussal élő emberek, a felnőtt korú beszéd- és nyelvi fogyatékos személyek és a komplex kommunikációs igényű gyermekek és felnőttek ellátása területén is. Kialakítottak és működtetik a fogyatékosságügyi tanácsadók országos hálózatát. Elősegítették a hatékony fejlesztéshez és az ahhoz szükséges eszközökhöz való jobb hozzáférést. Számos tudásmegosztó, érzékenyítő előadást és foglalkozást tartottak gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Nemzetközi tudásanyagok fordításával, kiadásával és terjesztésével támogatták az egyes fogyatékosságügyi szakterületek szakmai fejlődését. Ezek mellett saját szakmai kiadványokat, diagnosztikus és eljárási protokollokat állítottak össze és terjesztettek az érintettek körében.

A projekt által nyújtott szolgáltatások az ország egész területére kiterjedtek. A projekt forrása mintegy 3,3 milliárd forint volt, amelyet teljes mértékben az Európai Unió biztosított.

29 éve minden év december 3-án világszerte a fogyatékos emberekre figyelnek. Az ENSZ 1992-ben nyilvánította ezt a napot a fogyatékos emberek nemzetközi napjává azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá vált emberek problémáira. A fogyatékos emberek jogait a 2006-ban elfogadott egyezmény rögzíti. Ebben deklarálták, hogy a fogyatékos emberek egyenlőek bárki mással, ugyanazok a jogok és kötelességek vonatkoznak rájuk, mint a társadalom többi tagjára. Esetükben a jótékonykodás helyett olyan társadalmi környezetre van szükség, amely garantálja minden ember esélyegyenlőségét, szükségleteik elismerését és érvényesítését.

Az egyenlő esélyű hozzáférés teljes körű biztosításának eléréséhez még hosszú út vezet, de a hiánypótló szolgáltatások fejlesztésével jelentős lépéseket tettek a speciális kommunikációs igényű, az autizmussal élő emberek, a fogyatékosságügyi kérdésekben érintettek és családjaik, valamint a velük foglalkozó szakemberek tájékoztatása érdekében.

További információ kérhető az alábbi elérhetőségeken: 

Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft.

Projektiroda: 1138 Budapest, Váci út 191.

E-mail: kommunikacio.montazs@szinkft.hu

Honlap: www.szinkft.hu 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ 5 = tizenhárom

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com