Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Billy Idol - Sweet Sixteen
29
hallgató

Sikerrel zárult az értelmi fogyatékossággal élő nőknek szóló képzéssorozatunk – meNŐ beszámoló

- 2021. december 10. 16:17 - 241 megtekintés

Sikerrel zárult az értelmi fogyatékossággal élő nőknek szóló hat alkalmas képzéssorozat, mely az ÉFOÉSZ KMRKE szervezésében valósult meg.

A meNŐ nevet viselő projekt keretében önrendelkezéssel és nőiséggel kapcsolatos workshopokat tartottunk a résztvevőknek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által lebonyolított, „Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása”, röviden FOF2020 pályázat keretében megvalósult projekt két fő tevékenységi körből áll. Az első fázisban egy hat alkalmas workshop keretében dolgoztunk együtt egy állandó, hat fős csoporttal.  A képzéseket két, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán dolgozó szakértő csoportvezető, dr. Szabó Ákosné és Kármán Bianka koordinálták. A „Semmit rólunk, nélkülünk!” elvet követve egy érintett személy, másnéven tapasztalati szakértő is segédkezett a képzések lebonyolításában. Az önérvényesítőként is tevékenykedő Sallai Ilona a csoportvezetők és a résztvevők közti hatékony kommunikációban nyújtott nagy segítséget.

A workshopok alkalmával hat különböző, de az önálló életvitelhez és a nőiséghez szorosan kötődő témát dolgozott fel a munkacsoport. Szó esett a női szerepekről, a hátrányos megkülönböztetésről, az önérvényesítésről, de olyan, az értelmi fogyatékossággal élő nők körében tabusított vagy éppen alulreprezentált témák is előtérbe kerültek, mint a párkapcsolatok, a szexualitás, fogamzásgátlás vagy éppen az abúzus formái és segítségkérés lehetőségei. A képzéssorozat alkalmával a résztvevők nem csak értékes ismeretekhez jutottak, de meg is oszthatták egymással saját tapasztalataikat. A workshop forma pedig teret adott annak is, hogy a résztvevők önállóan hozzanak be témákat, saját feladatokat, dilemmákat, mindezt olyan támogató környezetben, ahol a résztvevők könnyen és szívesen nyíltak meg.

A képzéssorozat ezzel le is zárult, de a pályázat részeként hamarosan egy könnyen érthető kiadvány is meg fog jelenni, mely az értelmi fogyatékossággal élő nők számára készül és a workshopokon is feldolgozott témákat járja körül. Ezen kívül a közeljövőben egy, a workshopok tanulságait összegző kézikönyv elkészítését is tervezzük. Ez a kötet a szakemberek számára nyújt a későbbiekben támogatást és konkrét javaslatokat hasonló csoportok és támogatási munkafolyamatok megtartására.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


5 - = egy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com