Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Reklám -
43
hallgató

Sikerrel zárult az értelmi fogyatékossággal élő nőknek szóló képzéssorozatunk – meNŐ beszámoló

- 2021. december 10. 16:17 - 486 megtekintés

Sikerrel zárult az értelmi fogyatékossággal élő nőknek szóló hat alkalmas képzéssorozat, mely az ÉFOÉSZ KMRKE szervezésében valósult meg.

A meNŐ nevet viselő projekt keretében önrendelkezéssel és nőiséggel kapcsolatos workshopokat tartottunk a résztvevőknek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által lebonyolított, „Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása”, röviden FOF2020 pályázat keretében megvalósult projekt két fő tevékenységi körből áll. Az első fázisban egy hat alkalmas workshop keretében dolgoztunk együtt egy állandó, hat fős csoporttal.  A képzéseket két, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán dolgozó szakértő csoportvezető, dr. Szabó Ákosné és Kármán Bianka koordinálták. A „Semmit rólunk, nélkülünk!” elvet követve egy érintett személy, másnéven tapasztalati szakértő is segédkezett a képzések lebonyolításában. Az önérvényesítőként is tevékenykedő Sallai Ilona a csoportvezetők és a résztvevők közti hatékony kommunikációban nyújtott nagy segítséget.

A workshopok alkalmával hat különböző, de az önálló életvitelhez és a nőiséghez szorosan kötődő témát dolgozott fel a munkacsoport. Szó esett a női szerepekről, a hátrányos megkülönböztetésről, az önérvényesítésről, de olyan, az értelmi fogyatékossággal élő nők körében tabusított vagy éppen alulreprezentált témák is előtérbe kerültek, mint a párkapcsolatok, a szexualitás, fogamzásgátlás vagy éppen az abúzus formái és segítségkérés lehetőségei. A képzéssorozat alkalmával a résztvevők nem csak értékes ismeretekhez jutottak, de meg is oszthatták egymással saját tapasztalataikat. A workshop forma pedig teret adott annak is, hogy a résztvevők önállóan hozzanak be témákat, saját feladatokat, dilemmákat, mindezt olyan támogató környezetben, ahol a résztvevők könnyen és szívesen nyíltak meg.

A képzéssorozat ezzel le is zárult, de a pályázat részeként hamarosan egy könnyen érthető kiadvány is meg fog jelenni, mely az értelmi fogyatékossággal élő nők számára készül és a workshopokon is feldolgozott témákat járja körül. Ezen kívül a közeljövőben egy, a workshopok tanulságait összegző kézikönyv elkészítését is tervezzük. Ez a kötet a szakemberek számára nyújt a későbbiekben támogatást és konkrét javaslatokat hasonló csoportok és támogatási munkafolyamatok megtartására.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ egy = 9

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 29. szerda, Auguszta napja van.
Az év 13. hete és 88. napja.
Holnap Zalán napja lesz.

1464. Mátyás király megkoronázása Székesfehérvárott, miután esküt tett az ország szabadságának megtartására, Széchy Dénes esztergomi érsek által avattatott fel.


1918. Vasipari sztrájk-sorozat Budapesten 60000 vasmunkás elbocsájtása miatt.


Kosztolányi Dezső
/ 1885. márc.29. - 1936. nov.3. /

Üllői-úti fák

Az ég legyen tivéletek,
Üllői-úti fák.
Borítsa lombos fejetek
szagos, virágos fergeteg,
ezer fehér virág.
Ti adtatok kedvet, tusát,
ti voltatok az ifjúság,
Üllői-úti fák..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com