Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bergendy - Ötödik sebesség
32
hallgató

Siketlimpia: húsz magyar hallássérült sportoló próbál szerencsét Brazíliában

- 2022. május 9. 9:11 - 321 megtekintés

A dél-brazíliai Caxias do Sulban vasárnap kezdődik a XXIV. nyári siketlimpia, amelyen nyolc sportágban húsz versenyző képviseli színeinket. Legutóbb 2013-ban Szófiában született magyar győzelem.

Mondani sem kell, a koronavírus-járvány a hallássérült sportolók versenyzésére is rányomta a bélyegét: a XXIV. nyári siketlimpiára 2021 decemberében került volna sor a brazíliai Caxias do Sulban, de a szervezőbizottság a vírushelyzetre való tekintettel elhalasztotta, így 2022. május 1–15. között rendezik meg.

A Magyar Sport Házában – többek között Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság és Tapolczai Gergely, a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége elnökének jelenlétében – április 22-én tett esküt az a húsz hallássérült sportoló, aki vasárnaptól a dél-brazíliai Caxias do Sulban rendezendő játékokon nyolc sportágban képviseli a magyar színeket. Az eskütétel szövegét Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó olvasta fel. A Seres-Kormány Anita vezette csapat április 25-én utazott el a verseny színhelyére, a Sao Pauló-i repülőtéren az utazási előkészületekben rengeteget segítő László Zsuzsanna főkonzul és József Balázs külgazdasági attasé fogadta a sportolókat, akik előbb Porto Allegrébe repültek, majd busszal jutottak el Caxias do Sulba.

Érdekesség, hogy az első két siketlimpia még nem távolodott el az olimpiától, 1924-ben és 1928-ban is néhány nappal az ötkarikás játékok után Párizsban, illetve Amsterdamban rendezték meg. A holland városban indult először magyar sportoló: az úszó Kraszner Vilma 200 méter gyorson és 50 háton arany-, 100 mellen ezüstérmet szerzett (nem is volt több szám), vagyis ő az első győztesünk, egyúttal dobogósunk.

Éremesélyeinket évek óta csökkenti, hogy a vízilabda 2009 után kikerült a programból, holott addig hat arany- és három ezüstérmet szerzett Magyarország. A 2017-es samsuni játékokon csak a harmadik helyen végző sportlövő, Biatovszki Míra állhatott a dobogón, legutóbb ő és a teniszező Máthé Gábor szerzett aranyérmet, mindketten 2013-ban Szófiában ünnepelhettek – és mindketten szerencsét próbálnak Caxias do Sulban is, ahol összesen 19 sportágban teszik próbára magukat a világ legjobb hallássérült versenyzői.

Hiányozni fognak az ukrajnai háborút kezdeményező Oroszország és az őt segítő Fehéroroszország sportolói, akik a Nagyothallók Nemzetközi Sportszövetsége (ICSD) döntése értelmében nem vehetnek részt a versenyeken.

XXIV. SIKETLIMPIA, CAXIAS DO SUL (BRAZÍLIA)

A MAGYAR CSAPAT

Asztalitenisz: Bencsik Gergely, Budavári Attila, Makai Ákos, Fekete Zsuzsanna, Iola Pamela, Szécsi Krisztina. Atlétika: Bojtor László, Horváth László, Tulcsik Marcell, Gál Nikolett, Mihály Réka. Cselgáncs: Ötvös Patrik. Kerékpár: Csontó Ádám, Földi Bence. Sportlövészet: Biatovszki Míra. Tájfutás: Bojtor Szabolcs, Boros Imre, Mihályi Ferenc. Tenisz: Máthé Gábor. Úszás: Zsilinszki Orsolya

(Forrás:nemzetisport.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hat * = 48

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 29. szerda, Auguszta napja van.
Az év 13. hete és 88. napja.
Holnap Zalán napja lesz.

1464. Mátyás király megkoronázása Székesfehérvárott, miután esküt tett az ország szabadságának megtartására, Széchy Dénes esztergomi érsek által avattatott fel.


1918. Vasipari sztrájk-sorozat Budapesten 60000 vasmunkás elbocsájtása miatt.


Kosztolányi Dezső
/ 1885. márc.29. - 1936. nov.3. /

Üllői-úti fák

Az ég legyen tivéletek,
Üllői-úti fák.
Borítsa lombos fejetek
szagos, virágos fergeteg,
ezer fehér virág.
Ti adtatok kedvet, tusát,
ti voltatok az ifjúság,
Üllői-úti fák..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com