Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Samantha Fox - I Surrender (To The Spirit Of The Night)
25
hallgató

Sokoldalú szakmai sikerek a fogyatékossággal élők érdekében

- 2011. szeptember 9. 12:14 - 814 megtekintés

Az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottsága szerdán elsöprő többséggel szavazta meg Kósa Ádám és Pelczné Dr. Gáll Ildikó fideszes EP-képviselők módosító javaslatait, melyek a fogyatékossággal élő emberek nagyobb fokú társadalmi befogadását célozzák. Kósa Ádám az ülés után kiemelte, hogy az idősödő európai társadalom számára az oktatáspolitikai és az önálló életvitelbeli kihívások kezelésében megkerülhetetlen lesz a több tízmillió fogyatékossággal

Kósa Ádám módosító indítványai több olyan jelentésre és témára terjedtek ki, melyeknél korábban kevésbé vetődtek fel a fogyatékossággal élő emberek igényei. “A szemléletváltás jegyében egye nagyobb hangsúlyt kell fektetni a korai társadalmi befektetésre és a kirekesztődés megelőzésére” – hangsúlyozta Kósa. Az Európai Parlament első siket képviselője az iskolai lemorzsolódás felszámolására irányuló jelentéstervezet kapcsán arra is rámutatott, hogy a fogyatékossággal élő gyermekek jellemzően nem fogyatékossággal élő szülők gyermekei, ennél fogva több segítséget és információt kell nyújtani a kiszolgáltatott és tájékozatlan családoknak. A fogyatékosság nem egyéni állapot és probléma, hanem egy helyzet és ezen mind a tágabb, mind pedig a szűkebb környezetnek van tennivalója. “Ne felejtsük el, hogy történelmi léptékkel mérve nem is olyan régen még a szemüvegre szorulók is hátrányban voltak az oktatás területén” – hangoztatta a néppárti politikus.

Ennek a szemléletváltásnak a jegyében a közbeszerzésekre vonatkozó uniós szabályozás kapcsán Kósa Ádám és Pelczné Dr. Gáll Ildikó közös módosító indítványát is nagy többséggel támogatták a képviselők. A közös javaslat azt célozza, hogy a közbeszerzésekre vonatkozó EU-s szabályok felülvizsgálatánál nagyobb hangsúly kerüljön az ajánlatkérésre, illetve a beszerzések vonatkozásában nagyobb mértékben érvényesítsék a fogyatékossággal élő emberek szempontjait a hozzáférhetőségük javítása érdekében.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


7 - négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com