Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


45
hallgató

Sorstársak: hónapokig porosodnak a kérelmek

- 2014. január 15. 15:10 - 1856 megtekintés

Az előírt hatvan napot Somogyban sem tudták tartani sok esetben, ám az ismereteim szerint hét-nyolc hónapos csúszások nem voltak a megváltozott munkaképességűek ellátási kérelmeinek elbírálásakor. Ezt mondta az S-online érdeklődésére Hegedűs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének (MEOSZ), egyben a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének elnöke annak kapcsán, hogy az ombudsman a miniszterhez fordult.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala a héten azt közölte, hogy az ombudsman szerint nem volt kellően előkészített a megváltozott munkaképességű emberek állapotának felmérését végző, és az ellátásokra való jogosultságot megállapító intézményrendszer átalakítása. Székely László emiatt Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez fordult.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerint az ellátási kérelmek elbírálása a jogszabályban előírt 60 nap helyett átlagosan fél évig, de sok esetben akár egy évig vagy még tovább is eltartott. Az eljárások jelentős mértékű elhúzódása több tízezer, közöttük sok ezer fogyatékossággal élő ember kiszolgáltatott helyzetét súlyosbította, ami sérti a tisztességes eljáráshoz és szociális biztonsághoz való jogot Székely László szerint. Az alapjogi biztos vizsgálatában rámutatott, volt, hogy nem rendelkeztek az elhúzódó ügyintézés miatt késedelmi kamatról, vagy nem állapítottak meg az igénylők számára előleget.

„Hozzánk is érkeztek panaszok a felülvizsgálat menetével kapcsolatosan ” mondta Hegedűs Lajos MEOSZ elnök. – Az a tapasztalatunk, elsősorban az új igénylőknek okozott problémát, hogy hosszú idő telt el a vizsgálat és a határozathozatal között. Ők ugyanis addig nem részesültek ellátásban. Ismereteim szerint nem állt rendelkezésre a megfelelő informatikai háttér, hogy határozatokat tudjanak készíteni. Határozat nélkül pedig nem lehet előleget folyósítani. Az informatikai rendszer a harmadik, negyedik negyedévre már ugyan rendelkezésre állt, ám a lemaradásokat még nem tudták ledolgozni a hivatalokban. Somogy a középső harmad alsó részében foglal helyet a megváltozott munkaképességűek számát tekintve. Viszonylag alacsony számuk miatt, s mert két bizottság is dolgozott a felülvizsgálatokon, nem voltak kirívóan hosszadalmas ügyintézési határidők. Úgy tudom, a probléma kezelésére olyan intézkedést hoztak, hogy előnyben kell részesíteni az új igénylőket, hiszen aki csupán felülvizsgálatra kötelezett, az bizonyosan nem marad ellátatlanul.

Az ombudsman megkeresésére a rehabilitációs szakigazgatási szervek az eljárások elhúzódását egyebek mellett az egészségügyi igazgatásban kialakult orvoshiánnyal magyarázták. Ugyanakkor az új hatósági rendszert kiszolgálni képes informatikai támogatás uniós forrásaihoz csaknem egy év késéssel jutottak hozzá, és a szükségesnél lényegesen kevesebb dolgozóval kénytelenek ellátni a feladataikat. S az ágazatban kialakult orvosszakértő-hiány tovább rontott a körülményeken. Az alapvető jogok biztosa ezért Balog Zoltánhoz fordult a problémák orvoslásáért, az ügyek mielőbbi és méltányos befejezése érdekében.

Forrás: sonline.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


7 - egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 9. péntek, Félix napja van.
Az év 23. hete és 160. napja.
Holnap Margit, Gréta napja lesz.

1436. Zsigmond király pénzzavarai haláláig tartottak. Ez évben 4 községet zálogosított el, majd Sopront adóztatta meg, s e napon Késmárktól vett kölcsön.


1763. A selmecbányai bányászati akadémián felállították az ásványtani és vegytani tanszéket.


Pinczési Judit: Nyári dal

Egy kislány kék lepkét fogott.
Szebb volt, mint egy szálló madár.
Fénylő szárnyát szétnyitotta,
azt mondta, ő lepkekirály.

"Nem koronámat adom én,
a szabadságért kevés, tudom,
de ha röptömben felkiáltok,
a hangom megül az arcodon."

Lepke táncol a szélben,
a tó ezüst tükör.
Egy kislány játszik a réten,
s az arca tündököl.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com