Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kabaré jelenet -
31
hallgató

SÖTÉTBEN IS SZÍNESEN: A VAKSÁG NEM AKADÁLY

- 2012. január 11. 19:53 - 611 megtekintés

5 éves korában szürkehályog miatt vesztette el látását Orsós Zsolt. A vak paralimpikon azt mondja, fogyatékosságával is teljes életet él.

Két paralimpián való részvétel, Európa bajnokság és világkupa győzelem – ezekkel a címekkel is büszkélkedhet Orsós Zsolt, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának munkatársa, aki nem mellesleg a szolidaritás nagykövete is. Zsolt 31 éves kora ellenére sikert sikerre halmozott, mindezt úgy, hogy 5 éves korában egyik napról a másikra megvakult. „Néhány hónapos voltam amikor megállapította az orvos, hogy szürkehályoggal születtem. Egyik műtét a másikat követte, de sajnos 5 évesen utolért a kor. Az utcán bicikliztem, majd miután bementem a lakásba, mondtam édesanyámnak, hogy kapcsolja fel a villanyt, mert nagyon sötét van. Persze teljesen világos volt, megvakultam” – mesélte Zsolt kedden a Kazinczy Ferenc Gimnázium tanulóinak, akik csendben hallgatták a megható történetet.

Aztán gyorsan oldódott a hangulat, hiszen a nagykövet humoros előadásával próbálta megismertetni a fiatalokkal a fogyatékosok, ezen belül is elsősorban a vakok életét. A diákok közül sokan segítettek már az utcán segítségre szoruló vak társaikon, Zsolt azonban azt mondja nem mindegy hogyan és mikor érkezik a támogatás. „Volt, hogy a kedvesemre vártam a gyalogátkelőhelynél, és egy idős hölgy szeretett volna segédkezni az átkelésben. Hiába mondtam neki, hogy most nem szeretném igényelni a segítségét, mégis erősködött. Kisebb fajta perpatvar alakult ki” – meséli viccesen a történetet a sportoló, aki hozzáteszi, hogy fontos az, hogy meglegyen a bizalom ilyen esetekben.

A találkozón a kazinczysok között is ült egy gyengén látó tanuló, aki a sztorikat hallgatva, pozitív impulzusokat kaphatott Zsolttól. A vidámsággal és élettel teli paralimpikon ugyanis nem szégyellt beszélni iskolás éveiről, küzdelmeiről és arról, hogy ő a mai napig képekben látja a világot. Elképzeli az általa fiatalon megismert színeket és formákat és maga elé festi az elképzeléseket. Arra a kérdésre viszont, hogy szerinte valós-e az általa látott kép, azt mondja: „Talán soha nem tudom meg…”

A csörgőlabda-válogatott jeles alakja végezetül egy kis játékra invitálta a gyerekeket az iskola tornatermébe, ahol mindenki kipróbálhatta az izgalmas sportágat.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


nyolc * 8 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com