Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Desperado - Még egy utolsó perc
35
hallgató

Szemüvegre szerelhető csodakütyüvel változtatná meg a vakok életét egy startup

- 2019. június 5. 21:05 - 553 megtekintés

Készítettek egy szemüveghez való kiegészítőt, amely a felhasználó fülébe olvassa az előtte álló szöveget, felismeri az ismerőseit és különféle tárgyakat is azonosítani tud. A MyEye névre hallgató eszközt látássérülteknek fejlesztette egy izraeli unikornis, az Orcam Technologies, már 25 nyelven elérhető és Magyarországon is kapható. Mivel az eszköz ára elég magas, 4500 dollár, itthon alig 1-2 darabot adtak el belőle, viszont több más országban is megveszi az eszközt az állam a rászorulóknak.

Rafi Fischer, az Orcam médiakommunikációs igazgatója Jeruzsálemben mutatta be a MyEye 2.0-t, melynek célja, hogy látássérültek életét könnyítse meg mesterséges intelligencia és felhőtechnológia segítségével. A MyEye mágnesesen illeszkedik bármely szemüveghez. Egy kamera van az elején, amely lefotózza az eszköz felhasználójának a környezetét, a végén pedig egy mikrofon elmondja, mit lát. Szöveget is fel tud olvasni az eszköz; ebben az estben rámutatunk a szövegrészre, melyet értelmeztetni szeretnénk, amit az eszköz lefotóz, majd beolvassa a felhasználó fülébe. Ha a felhasználó teljesen vak, az eszközre koppintunk rá, amely automatikusan értelmezi és felolvassa a környezetben látható szövegrészt. Ha sötét van, a MyEye automatikusan megvilágítja a felületet. Személyeket és tárgyakat is felismer a kiegészítő. Ha arra utasítjuk, képeket készít egy célszemélyről, akit el tudunk nevezni és ezután ha találkozunk vele, a MyEye automatikusan azonosítja. Hasonlóan ehhez különféle termékeket is be lehet programozni, de felismeri a termékeket vonalkód alapján is. Az Orcamhoz nem kell wifi, közvetlenül a felhőbe küldi el az adatokat. Folyamatos használat mellett 4-5 órát bír az eszköz akkumlátora. Az eszköz 25 nyelvet ismer fel, többek közt magyart, kínait, hébert és japánt is. Ha fejjel lefelé van a szöveg, azt is felismeri és szól a felhasználónak, hogy fordítsa meg. A Portfolio kérdésére az Orcam szakemberei elárulták, hogy Magyarországon is árulják a MyEye-t pár hónapja, de 1-2 eszköz fogyott csak, mivel nagyon drágának számít és nem támogatja a társadalombiztosítási rendszer. Fischer ismertette, hogy az eszköz ára 4500 dollár, ami viszonylag magas összeg, egyes országokban viszont részben vagy egészben megfinanszírozza az állam az eszközt a rászorulóknak. Van egy olcsóbb változata is, az Orcam Myreader, ez csak olvasásra használatos és 3500 dollárba kerül. 2010 óta működik az Orcam, az első terméküket 2015-ben készítették el, 2018-ben indították el a második generációs Myeye-t, a 2.0-át. Eddig több tízezer Myeye-t adtak el, legnagyobb piacaik az USA, Németország és Franciaország. Nem teszik közzé a befektetőik kilétét, tavaly viszont 30 millió dollárnyi forrást vontak be, összesen ezzel 330 millió dollárnyi befektetői tőkére tettek már szert, 1 milliárd dollárt ér körülbelül a vállalat. Az Orcam dolgozik más technológiákon is; a Myear a hallássérültek életét könnyítené meg, a Myknee pedig az időmenedzsmentben segítené a felhasználókat. Az Orcammal való együttműködés iránt az izraeli tech-élet egyik legnagyobb katalizátora, a Citi is érdeklődik, a közel-keleti ország startupvilágába több területen is betekintést adott az amerikai nagybank. (Forrás: portfolio.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


2 + hét =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com