Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hofi & Koos János - Söprik az utcát az utcaseprök
20
hallgató

Tagadja a foglalkoztatási manipulációt a SZEFO igazgatója!

- 2014. január 15. 15:23 - 1742 megtekintés

Tagadja a Szefo Zrt. vezérigazgatója, hogy manipulálna a cég a megváltozott munkaképességűek alkalmazásával. Az 1000 főt foglalkoztató vállalatnál az alkalmazottak fele megváltozott munkaképességű. Szegeden elküldenek, máshol felvesznek embereket.

A Promenád már októberben beszámolt arról, hogy átadták a szegedi Szefo Zrt. telephelyét Vásárhelyen. Friss hír, hogy Kisteleken is szeretne üzemet nyitni a cég. A híradások tehát bővítésekről szóltak, miközben az év végén 64 emberrel nem hosszabbított munkaszerződést a cég.

“A Szefo nem elbocsájtott munkásokat, hanem meghatározott részben, meghatározott idejű munkaszerződés lejártát követően nem újította meg a munkavállalók munkaszerződését” – nyilatkozta újságírói megkeresésre Kiss Sándor, a szegedi Szefo Zrt. vezérigazgatója.

Szerinte a ?gazdasági racionalitás? miatt nem tudták tovább foglalkoztatni az embereket. “A foglalkoztatásban követni kell a piaci megrendelések alakulását” – mondta. A cég jelenleg ezer főt foglalkoztat, az alkalmazottak 5 százalékának van határozott idejű szerződése, akiknek a tudomására hozták, hogy határozott időre foglalkoztatják őket. Ezek fél évre szóltak.

– Amennyiben a termelés illetve a megrendelési volumen 2014-es negyedévében pozitív tendencia érvényesül, a rendelkezésre álló adatok alapján érvényesíteni fogjuk a munkavállalás lehetőségét – mondta Kiss. Tehát elképzelhető, hogy később, ha úgy alakul akár azokat is újra alkalmazásba vehetik, akik most munka nélkül maradtak.

Miközben az év elejét leépítéssel kezdte a cég, nem rég még arról szóltak a hírek, hogy Vásárhelyen alkalmazottakat vesznek fel; friss hír az is, hogy Kisteleken is nyitnának üzemet.

A megváltozott munkaképességűként foglalkoztatottak 90 százaléka a társaság egyik külföldi partnerének készít árut, több telephelyen: Szentesen, Orosházán, Makón, Vásárhelyen és Szegeden. Ezek funkcionálisan együttműködnek – mondta a vezérigazgató.

Vagyis együttesen teljesítik a megrendelési normaórát, ami tavaly 180 ezer volt. Az idén még nem tudni mennyi lesz – derült ki, de szeretnék növelni ezt a számot, tehát elképzelhető hogy embereket vesznek majd fel.

Furcsán billen a mérleg a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását illetően ebben az esetben: az egyik oldalon elbocsájtás a másikon létszámbővítés. A vezérigazgató azt mondta, jelenleg is van náluk felvétel varró és szabász munkakörbe.

Kiss Sándor kérdésünkre elmondta: Nem tudunk manipulálni a költségvetési támogatással, hiszen annyira szigorú szabályozáshoz van kötve, hogy nem egy időszak, hanem éves átlagban határozza meg a foglalkoztatotti létszám lehetőségét egyben kötelezettségét és ahhoz rendeli a támogatási összeget.

2013-ban 304 fő új munkahelyet létesített ezen belül 65 fő volt határozott idejű munkaszerződésű és próbaidő alatt álló.
“Együttérzek mindazokkal, akiknek nem tudtuk a szerződésüket meghosszabbítani vagy a próbaidő alatt meg kellett válni tőle” – mondta Kiss.
Hozzátette, hogy további tárgyalások és export lehetőségek a negyedév végén lehetővé tehetik, hogy visszatöltsék ezt a létszámot.

– Nincs elbocsájtás és nem lesz elbocsájtás 2014-ben – mondta.

Forrás: promenad.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kilenc * = 72

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com