Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


M*vészarcok - Anonymous m*sora
58
hallgató

Tájékoztató az ország licenc program keretében igényelt képernyőolvasó és nagyító szoftverlicencek érvényességének átalakításáról (JAWS, ZoomText, Fusion)

- 2024. június 24. 11:52 - 88 megtekintés

A képernyőolvasó és nagyító szoftverek ország licenc programjának eltelt hat évében több mint ötezren igényelték az ingyenes JAWS, ZoomText és Fusion licenceket, és töltötték le alapítványunk honlapjáról az egyes szoftverek aktuális verzióit és rendszeresen megjelenő frissítéseit.

Az idén június 30-án lejáró ország licenc program ismét meghosszabbításra kerül, de ezúttal még egy extra ajándékot is kapnak a látássérült – és olvasásban akadályozott felhasználók.
Az akadalymentes.magyarorszag.hu honlap webes űrlapján igényelhető ún. egyetemes hitelesítő kódok az első aktiválástól számított 365 vagy 730 napon át biztosították a teljes értékű szoftverhasználatot. Ezt az időkorlátos használati jogot örökös verzióalapú engedéllyé alakította az Informatika a Látássérültekért Alapítvány a gyártó Freedom Scientific cég támogatásával. Tehát ezeknek a licenceknek már nincs lejárati dátumuk, egy újra aktiválást követően bármeddig használhatóak a jelenlegi 2024-es vagy az ezt megelőző szoftververziók hitelesítésére.
A licencátalakítás központilag, automatikusan történt meg, de ahhoz, hogy a telepített szoftver ezt érzékelje, a megkapott hitelesítő kóddal ismét el kell végezni az aktiválást. Ehhez először el kell távolítani az időkorlátos licencet, majd az eltett hitelesítő kóddal ismét elvégezni a műveletet. Fontos, hogy amennyiben nincs meg a hitelesítő kód, akkor ismét be kell nyújtani a licencigénylést a kormányzati portálon, ahol ellenőrzik, hogy történt-e már licenckiadás, és amennyiben igen, akkor a korábban kiadott kódot fogják újra elküldeni. Új licenc igénylésére akkor sincs szükség, ha elfogyott a három aktiváló kulcs, mert – további ajándék gyanánt – a licencátalakítás során mindegyik kulcs visszaállításra került. Tehát az egyszer már lemerített licencek is újra használatba vehetőek!
Az ország licenc program keretében megkapott időkorlátos szoftverlicenc, verzióalapú hitelesítésre történő átváltásához az alábbi lépéssort kell alkalmazni.
(A következő műveletsorban a JAWS programon keresztül kerül bemutatásra az újra aktiválás folyamata, de a ZoomText és Fusion programnál értelemszerűen ugyanezen lépéseket kell elvégezni.)
1. Válassza a JAWS alkalmazásablakot vagy nyissa meg az INSERT+J billentyűkombinációval.
2. Nyissa meg a Súgó Menüt az ALT+S billentyűparanccsal.
3. Válassza a “Licenc” almenüt, vagy régebbi verziók esetén a Hitelesítés frissítése parancsot.
4. Válassza az „Minden termék aktiválás eltávolítása” menüelemet. (Ha megjelenik a „Felhasználói fiókok felügyelete” párbeszédpanel, az ALT+I paranccsal engedélyezze a módosításokat.)
5. A megjelenő „Termékaktiválás eltávolítása” párbeszédpanelen válassza az „igen” gombot. (Ezt követően indítsa újra a JAWS-t az „Inzert+Szóköz, F4” billentyűparanccsal.)
6. Az újraindítást követően megjelenő „JAWS aktiválás” párbeszédpanelen válassza a „Hitelesítés frissítése” lehetőséget.
7. A megjelenő „Freedom Scientific termékaktiváció” párbeszédpanelen kövesse az alábbi lépéseket:
– Az „aktiválási mód” választógomb maradjon az alapértelmezett értéken (internet).
– Ha a „hitelesítési szám” mező üres, akkor illessze be a kormányzati portáltól kapott hitelesítő kódot, és válassza a „tovább” gombot! (Ha sikeres az aktiválás, a következő üzenet hallható: „A Fusion aktiválása sikeresen megtörtént, köszönjük!”).
– A „befejezés” gombbal zárhatja le a műveletet.
8. Végül indítsa újra a JAWS-t, és a „névjegy” párbeszédpanelen ellenőrizze a licenc adatait!
Kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal az Informatika a Látássérültekért Alapítvány ügyfélszolgálatához.
Az ország licenc programról további tájékoztatást a szervezet weboldalán olvashatnak:
https://www.infoalap.hu/orszag_licenc/

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


öt * = 25

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. július 18. csütörtök, Frigyes napja van.
Az év 29. hete és 200. napja.
Holnap Emília napja lesz.

1671. A bujdosókat a szultán nem pártfogolja.


1703. Rákóczi Naményből fegyverbe szólította az ország lakosait.


Karinthy Frigyes: Előszó

" Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek.

Próbáltam súgni, szájon és fülön,
Mindnyájatoknak, egyenként, külön.

A titkot, ami úgyis egyremegy
S amit nem tudhat más, csak egy meg egy.

A titkot, amiért egykor titokban
Világrajöttem vérben és mocsokban,
A szót, a titkot, a piciny csodát,

Hogy megkeressem azt a másikat
S fülébe súgjam: add tovább..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com