Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Movie and music - filmajánló műsor
30
hallgató

Tíz eladott szolgáltatás és több mint kétmillió forint üzlet a 6. civil liciten

- 2013. november 18. 17:06 - 1703 megtekintés

Sikerrel zárult a 6. Civil Licit fenntarthatósági aukció, ahol a hagyományokhoz híven civil szervezetek kínáltak fel üzleti, a fenntarthatóságot segítő szolgáltatásokat vállalatok és állami szervezetek számára. A Design Terminálban megrendezésre kerülő árverésen, nagy licitcsatákat követően tíz szolgáltatás, több mint kétmillió forint értékben talált gazdára. Az esemény házigazdái Winkler Nóra és Novák Péter voltak.

Igazi forró licithangulatot hozott a hagyományosan évről évre megrendezésre kerülő Civil Licit fenntarthatósági árverés. A környezeti és társadalmi fenntarthatóság megteremtésére irányuló szolgáltatások közül a legnagyobb csatákat egy, a látássérültek integrációját elősegítő program, a Paradicsom Turisztikai és Sport Klub Tandem Budapest elnevezésű programja és az Artmann Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület Stresszkezelő és önismereti tréningje hozta; ez utóbbi leütési vételára a licit során meg is duplázódott. Ugyancsak népszerűek voltak a környezeti fenntarthatóság megteremtésére irányuló zöld programok is csakúgy, mint a fogyatékos emberek integrációját segítő projektek. „Valamennyi civil programot nagy érdeklődés övezett” – mondta el Kiss Gyöngyvér, a Civil Licit Alapítvány szóvivője. „Ez köszönhető annak is, hogy az idei évben a Civil Licitre jelentkező civil szervezetek száma meghaladta a hatvanat, így a szakmai zsűri bőséggel válogathatott a jobbnál jobb projektek között. Továbbá a vállalatok is egyre nyitottabbak a civil partneri együttműködésekre, melyek nem a jótékonykodásról, hanem tényleges üzleti kapcsolatról szólnak” – tette hozzá a szóvivő.

Állami szervezetek is „ringbe” szálltak

Az idei évben 11 szolgáltatás került kalapács alá, melyből 10 talált gazdára az aukción. Az árverés során a licit szakmai támogatója, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az eseményt segítő Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium is ringbe szállt több szolgáltatásért, melyekből egyet-egyet sikerült is elhozniuk. „Egyre inkább nyilvánvalóvá válik számomra, hogy a közösség pozitív tartalmú célkitűzései a személyközi kapcsolatok erősítésével valósíthatóak meg leginkább” – mondta el dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes, a Civil Licit fővédnöke. „A Civil Licit egy olyan kezdeményezés, amely ezen a téren példát mutat sok más szervezet számára, ugyanis két, logikájában és működésében elütő szféra szereplőit hívja együttműködésre. Látva a számos megvalósuló programot nem kérdéses, hogy mind a vállalkozások, mind az állami hivatalok egyre inkább belátják a társadalmi szempontból felelősségteljes cselekvés előnyeit” – értékelt a miniszter.

„A fejlesztéspolitikai kormányzat misszióként tekint arra, hogy a hatékonyság és a versenyképesség fokozása érdekében támogasson minden olyan kezdeményezést, amely a civil szervezetek és a gazdasági szereplők közötti együttműködést serkentik” – hangsúlyozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára. „Támogatásunk tehát nem a mának szól, hanem a jövőnek, mert számos olyan üzlet köttetett az idei Civil Liciten, melyek megvalósulását követően egy kooperatívabb közösségben élhetünk – tette hozzá a helyettes államtitkár.

Hasznos civil jó gyakorlatok az aukción

A Nextent Informatika Zrt. harmadik alkalommal vesz részt támogatóként és licitálóként is a fenntarthatósági árverésen. Az elmúlt években a cég összesen hét szolgáltatást vásárolt a Civil Liciten. „Elkötelezett támogatók és visszatérő vásárlók vagyunk” – mondta Gátfalvi Tamás, a Nextent Informatika Zrt. vezérigazgató-helyettese. „Az aukció révén olyan programokat és jó gyakorlatokat ismerhetnek meg az érdeklődők a civil szférából, melyek új utakat jelenthetnek valamennyi vállalat számára a dolgozói közösségépítés, valamint az elfogadó, befogadó szemlélet kialakítása kapcsán. Az idei évben is nagy versenyben voltunk egy közösségépítő és a látássérült emberek élethelyzetére érzékenyítő programért, melyet legnagyobb örömünkre végül sikerült megvásárolnunk.” – tette hozzá Gátfalvi.

A 6. Civil Liciten sikeresen licitáló vállalatok: Nextent Informatika Zrt., Magyar Telekom, BP Business Service Centre Kft., PWC Magyarország Kft., Telenor Magyarország Zrt., Szerencsejáték Zrt., Gelbert ECO Print Kft., Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


7 - = négy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com