Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kovács Kati - A régi ház körül
28
hallgató

Tizenkét és fél évet kapott a mozgássérült férjét piszkavassal halálra verő asszony

- 2020. november 5. 7:39 - 459 megtekintés

Tizenkét és fél év fegyházra, és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Törvényszék azt különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt 64 éves balmazújvárosi nőt, aki két évvel ezelőtt megölte a 70 éves mozgáskorlátozott férjét. A nő a büntetés kétharmad részének letöltését követően feltételes szabadságra bocsátható.

A nő és a férfi között rendszeresek voltak a viták, az asszony rendszeres alkoholfogyasztása miatt. Pedig a férfinek egy megbetegedés miatt a mindennapi életvitele, és a kommunikációja sem volt egyszerű. A nő egyre nehezebben viselte a megterhelő családi életet, így többször előfordult, hogy jelentős mennyiségű alkoholt ivott. Sok pénzt elivott, ezért alig tudtak megélni a kevés nyugdíjukból.

A házastársak között napi rendszerességűvé váltak a veszekedések, kiabálások, amit a szomszédok is rendszeresen hallottak. A nő az egyik nap ittasan tért haza az alkalmi munkából, és meglátta, hogy az otthon tartózkodó férje is ivott. A férfi kérdőre vonta a feleségét, hogy hol volt, ekkor elkezdtek vitatkozni, majd dulakodni a ház előszobájában.

A férfi elesett, mire a feldühödött asszony felkapott két piszkavasat, amelyekkel ütlegelni kezdte a férfit, akit össze is szurkált. Az asszony ezután felkapott egy szúró eszközt, amelyet az eljárás során pontosan megállapítani nem volt lehetséges, de az vagy egy piszkavas vagy szögvas vagy egy húskampó lehetett, aminek a végével történő bántalmazástól keletkezhettek a férj szúrt sérülései.

Amikor a nő észlelte, hogy mozdulatlan a férje, akkor beakasztotta a piszkavasakat férje ruhájába, hogy megpróbálja őt behúzni a ház belső részében lévő szobába, azonban a magatehetetlen testet nem tudta megmozdítani, így a férfi egész éjszaka a fűtetlen ház előszobájának padlóján feküdt, reggelre pedig a kihűlés miatt meghalt.

A nő másnap reggel átment a szomszédba és az ismerősét megkérte, hogy hívja a központi segélyhívót, mert a férje vérbe fagyva fekszik. Virágh Pál bíró az ítélet szóbeli indokolásakor kiemelte, hogy a különös kegyetlenségre utaló tény egyértelmű volt, hiszen mintegy 46 külsérelmi nyomot találtak az áldozaton. A nő a kezébe vett eszközökkel durva és kitartó bántalmazása során rendkívüli fájdalmat és szenvedést okozott a férjének.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a nő a bűncselekményt közeli hozzátartozó sérelmére követte el, valamint a hozzátartozók közötti erőszakos cselekmények elszaporodottságát, ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a nő ténybeli beismerő vallomást tett, büntetlen előéletű, a korábbi sértetti közrehatást, valamint azt, hogy a nő alkoholos eredetű személyiségtorzulásban szenved.

A törvényszék döntése nem jogerős, azt az ügyész és az elkövető is tudomásul vette, a nő védője azonban három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

(Forrás:24.hu)
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* öt = 10

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com