Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra - Szívb*l Szeretni
64
hallgató

Tízéves a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány

- 2021. május 11. 19:49 - 744 megtekintés

Idén ünnepli alapításának 10. évfordulóját a kecskeméti Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány, ami állatasszisztált foglalkozásokkal segíti a gyerekeket és beteg felnőtteket.

<img class=”BLOG_video_class_sanitized aligncenter” style=”cursor: move; background-image: url(‘https://i.ytimg.com/vi/0jk6SC6q2qk/0.jpg’); background-color: #b2b2b2;” src=”https://img1.blogblog.com/img/video_object.png” width=”320″ height=”266″ data-original-html=”” />

A szervezet 10 éve segíti állatasszisztált foglalkozásokkal a gyerekeket és beteg felnőtteket. 2011-ben, pontosan 10 éve májusban volt az első terápiás kutya-vizsgájuk. Dr. Juharos Ágota a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány titkára akkori két kutyájának segítségével kezdte megismertetni a módszert a pedagógusokkal, gyógypedagógusokkal Kecskeméten.

Az egyesület titkára valódi elhivatottsággal beszélt eddigi munkájukról. Elmondta, hogy a tíz év alatt mintegy 70 kutyát vizsgáztattak. A kutyusokat foglalkoztatják a gyógypedagógia területén vagy éppen általános iskolai olvasás órán, máskor felnőtt emberek gyógytornáját segítik azzal a céllal, hogy minél élvezetesebb, élményszerűbb legyen a gyógyulás. Terápia keretében agyvérzésen, sztrókon átesett embereknek is segítenek újra megtanulni beszélni.

A legfontosabb motívum a kutyák feltétel nélküli szeretete, ez ad erőt a segítségre szorulóknak. Idős emberek depressziójára nagyon jó hatással van a program, gyerekeknél pedig maga a jutalmazás élménye, hogy trükköt kérhetnek, gyógyító erejű. Nem kis munka a kiképzés, hiszen meg kell tanítani a kutyáknak, hogy a trükköket minden alkalommal végrehajtsák és engedelmeskedjenek a kliensnek.

A terápiás kutyák elsősorban mint motivációs társ vesznek részt a fejlesztési területeken akár gyerekek, akár felnőttek foglalkozásairól van szó.

Fajtától függetlenül foglalkoznak a kutyákkal, azonban fontos szempont az állat habitusa, temperamentuma. Érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni a kiképzést, ez a maximum két-három éves kort jelenti.

– Az elmúlt 10 év alatt elértük, hogy hat-hét év óta saját kutyaiskoláink vannak országszerte. Ezeket folyamatosan fejlesztjük, és most kutyakiképző központtá tudtunk alakulni. Baján, Mohácson, Szegeden és Szolnokon is van az alapítványnak kiképzője, ahol helyben saját kis csoportot iskoláztatnak. Hogyha valaki szeretne kutyájából terápiás kutyát, akkor tőlük kérhet segítséget, kölykök esetében is. Mindenképpen szakemberhez kell fordulni, hiszen az állat temperamentumától függ, hogy alkalmas-e a feladatra. A teljes kiképzés két évig tart, előtte egy tesztet kell elvégezni, amely azt hivatott felmérni, hogy van-e bármilyen agresszió a kutyában – mondta el dr. Juharos Ágota.

Az elmúlt 10 évben nagyon sok olyan pillanat volt, amely motiválta a csapat szakembereit.

– Gyógypedagógus fölvezetőnk maga képzett kutyát, mert látta ennek a jó hatását. Vannak olyan gyerekek, akik a kutya hatására mondták ki az első értelmes szót akár 10-11 évesen. Egy addig nem beszélő autista gyerek például. Volt olyan is, hogy mozgássérült kislányt hoztunk vissza az életbe a családjával együtt azáltal, hogy megtanulta a kutyáját irányítani és bánni vele. Nagy önbizalmat ad bárkinek, épp ez a csodálatos ebben a munkában, hogy minden nap, minden órában történik egy ilyen – árulta el az alapítvány titkára.

Mérföldkövet jelentett az alapítvány életében, hogy belekóstolhattak az egyéb terápiás kutya-képzésekbe is: mozgássérült-segítő, személyi segítő, egyéb segítő képzésekbe.

– 2017 óta vannak olyan kiképzőink, akikkel ezt tudjuk végezni, így eddig 9 személyi segítő illetve egy mozgássérült segítő kutyát is vizsgáztattunk. Azért kiemelten fontos ez, hiszen így olyan állatokat nevelhetünk, akik mindennapjaikban, saját otthonukban lehetnek segítőtársaik az embereknek, ezáltal teljessé téve életüket – nyilatkozta a KTV-nek dr. Juharos Ágota. 

(Forrás:kecskemetilapok.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


7 + hat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 13. csütörtök, Antal, Anett napja van.
Ma van a(z) Szent Antal ünnepe.
Az év 24. hete és 165. napja.
Holnap Vazul napja lesz.

1867. A Magyar Történelmi Társulat megalakulása. E napon tartott közgyűlésen felolvasták az alapszabályt. Elnökké gróf Mikó Imrét, 2-od elnökké Horváth Mihályt, 3-ad elnökké Ipolyi Arnoldot választották.


1969. Százhalombattán (Fejér m.) felavatták a hőerőművet és az olajfinomítót.


Weöres Sándor: Eresz alól

Eresz alól fecskefia ide néz, oda néz:
van-e hernyó, hosszú kukac, ízesebb, mint a méz?
Csőrét nyitja ám,
buzgón, szaporán.
Kis bendőbe mindenféle belefér igazán.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com