Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Fekete Dávid - Getshemane
30
hallgató

Több ezer nehéz helyzetbe került családnak és idősnek segítenek a reformátusok

- 2020. április 11. 19:52 - 417 megtekintés

Védőeszközök, tartósélelmiszer, fertőtlenítőszer és adománykártya – többek között ezeket tartalmazza a Magyar Református Szeretetszolgálat 35 millió forint értékű segélyprogramja.

Harmincötmillió forint értékű segélycsomagot oszt ki a Tiszántúli Református Egyházkerület a református diakóniai intézmények dolgozóinak és gondozottjainak – jelentették be a karitatív akció pénteki, debreceni sajtótájékoztatóján. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke elmondta: a tanács a segélycsomagok összeállításához tízmillió forintot biztosított a Magyar Református Szeretetszolgálatnak.

Hozzátette: első körben még öt magyarországi karitatív szervezetet támogatnak további 10-10 millió forinttal. Az államtitkár közölte: a járványhelyzetben már több mint 140 millió forint felajánlás érkezett a nemzeti összefogás számlájára, sokan pedig élelmiszereket, gyógyászati segédeszközöket adományoztak a rászorulók megsegítésére. Kiemelte: a járvány miatt a karitatív szervezetek feladata és felelőssége az eddiginél is nagyobb, ugyanakkor az egyén felelősségét is hangsúlyozta. “Mi is felelősek vagyunk azért, hogy minél kevesebb beteggel, elhunyttal kelljen számolni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a járvány elleni küzdelem fontos része a korlátozó intézkedések betartása.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházközség püspöke közölte: a humanitárius koordinációs tanács 10 millió forintos támogatása mellé a Református Diakóniai Intézmények Egyesülete 25 millió forintot tett. Az összegből a 2003-ban alakult egyesület 56 intézményét, az ott dolgozókat és a gondozottakat segítik. A többi között az időseket, a fogyatékkal élőket, szenvedélybetegeket ápoló központoknak 32 ezer maszkot, 74 ezer kesztyűt, tisztító- és fertőtlenítőszereket, védőöltözetet vásárolnak. 20 ezer maszkot pedig a református egyház diakóniai irodája szerez be a rászorulóknak – ismertette a részleteket. Az adományokat a húsvét utáni napokban kapják meg a vidéki intézmények.

Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója elmondta: a karitatív akció keretében a szociális intézményekben élőkön kívül idős embereknek, családoknak tartós élelmiszert is eljuttatnak. A szeretetszolgálat áprilisban újabb akciót is indít. Száz hátrányos helyzetű családnak három hónapon keresztül havi 10-10 ezer forintot töltenek fel bankkártyára – fűzte hozzá.

A veszélyhelyzet kihirdetése óta 9,8 millió forint értékben juttatott el gyorssegély csomagokat a Magyar Református Szeretetszolgálat a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került családoknak és időseknek és szociális intézményeknek. Mindez országszerte kétezer rászorulónak jelentett segítséget. A szervezet krízisalapjába március 18. óta 5.806.900 forint érkezett be. A gyűjtés folytatódik, a Magyar Református Szeretetszolgálat továbbra is várja a felajánlásokat a jobbadni.hu weboldalon és a 10702019-85008898-51100005 bankszámlaszámán (KÖZLEMÉNY: „ÖSSZEFOGÁS AZ ÚJRAKEZDÉSÉRT”).

A Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozott a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács közös adománygyűjtő felhívásához. A 1357-es Nemzeti Összefogás Vonalának tárcsázásával mindenki 500 forinttal járul hozzá a hat nagy karitatív szervezet veszélyhelyzetben végzett munkájához. A nem anyagi természetű felajánlásokat pedig a segitunkegymasnak.hu oldalon várják.

(Forrás: Dehir.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


5 - egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com