Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Dave Stewart - Heart of stone
27
hallgató

TOLÓKOCSIVAL PANCSOL LANG GYÖRGYI

- 2013. július 26. 15:49 - 1671 megtekintés

Nem hajlandó változtatni az életmódján Lang Györgyi „csak azért”, mert nem tud lábra állni. Az Adrián sem merült fel benne, hogy a partról nézze a fürdőzőket, belevetette magát a habokba

Koncerteket ad, színházba jár, szórakozik és sokat utazik az évek óta kerekes székhez kötött Lang Györgyi. A szklerózis multiplexben szen­vedő, járóképtelen énekesnő pont úgy éli a mindennapjait, mint az egészséges emberek.

A napokban például kihasználva, hogy öt napig nincs kötött programja, Horvátországba utazott napfürdőzni. Még a sokat látott újságíró kollégák is elérzékenyültek a nyaralásról készült fotókat nézegetve, hiszen árad belőlük az életigenlés.

A fogyatékkal élőknek egy ilyen képsorozat biztosan többet ér minden pirulánál vagy pszichológusi segítségnél. Mert azt mutatja, hogy semmilyen körülmények között nem szabad lemondani az életről.

Az, hogy Györgyinél kialakult a betegség, majd eltört a lába és kerekes székben találta magát, csak pár percre zavart össze minket. Elfogadjuk a helyzetet és ezzel együtt csináljuk a dolgunkat. Ezen az úton kell járnunk, hát ezen járunk – magyarázza Falusi Mariann.

– Van persze, hogy Györgyi néha besokall, van, hogy én is utálok egy adott helyzetet, de mennünk kell előre, nincs más utunk. Az élet egyébként segítségül jön, nekünk mindig csak apró dolgokra, a következő lépésre kell koncentrálnunk – mondja.

– Alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez – teszi hozzá Györgyi, aki nem érti, miért döbbentünk meg azon a képen, amelyen Mariann kezében a tolószékkel áll a tengerben. – Vagy sírunk, vagy nevetünk az egészen. Én inkább nevetni akarok rajta. Horvátországban is remekül szórakoztunk, ez azt hiszem, látszik is a képeken. Nem valami tudatosan felépített viselkedés ez a részünkről vagy a környezetünk részéről, mi egyszerűen ilyenek vagyunk.

A lányok a pihenés után megint fejest ugranak a munkába, gőzerővel készülnek az augusztus 16-i koncertjükre. – A Városmajori Szabadtéri Színpadon lesz a buli, a zenekarunk 25. évfordulója alkalmából – újságolja Györgyi.

– Más együttesek egy ilyen jubileumi koncertre meg szoktak hívni mindenkit, akivel az évek alatt dolgoztak. Mi nem akarunk sok csúnya öregembert a színpadra, így inkább megidézzük őket filmen, Koren Laci barátunknak köszönhetően, akinek elképesztő videoarchívuma van erről a negyed évszázadról.

A tengerben szabadon

Míg a földön segítségre van szüksége a helyváltoztatáshoz, addig a vízben delfin módjára ficánkol Györgyi. A színész-énekesnő gyermekkora óta jó úszó, és ez így maradt a betegsége ellenére is. A vízben nem csak úszni, de sétálni is képes.

– Mindig is a víz volt a közegem, remekül érzem ben­ne magam – meséli Györgyi. – Rendszeresen járok hidroterápiára, hogy edzésben tartsam a lábizmaimat. A nyaralások alatt is a tengerben vagy a medencében töltöm a legtöbb időt, ott szabadnak érzem magam.

Forrás: borsonline.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


7 + egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com