Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nensi - Várok Rád
63
hallgató

Tovább okosodik a BlindShell2, a látássérülteknek fejlesztett Android-alapú mobiltelefon

- 2022. július 1. 18:12 - 321 megtekintés

Az MVGYOSZ által honosított népszerű magyarul beszélő, nyomógombos BlindShell 2-es okostelefon újabb kényelmi funkciókkal bővül.

Július 1-jén egy sor vadonatúj funkció válik elérhetővé a BlindShell Classic 2 telefonokon. A fejlesztők biztosak abban, hogy a frissítés nagymértékben javítja majd a felhasználói élményt, mivel az új funkciók iránti igények maguktól a felhasználóktól érkeztek.

Automatikus éjszakai hangprofil
A használók választhatnak egy „nappali” és „éjszakai hangprofil” közül, melyek érvényességi idejét is módjukban áll beállítani, és ezt követően a telefon automatikusan vált a két hangprofil között. Nincs több zavaró éjszakai hívás vagy értesítés! Nappali vagy éjszakai hangprofilként bármilyen profil választható, beleértve a repülőgépes üzemmódot is. A profilok közötti manuális váltás akkor is működik, ha az automatikus hangprofil funkció be van kapcsolva, ilyenkor a korábban beállított automatikus hangprofil felülíródik a következő váltás időpontjáig.

USB-C külső billentyűzet támogatása
Az USB-C külső billentyűzet működtetésére már korábban is léteztek nem hivatalos megoldások, a BlindShell azonban most úgy döntött, hogy „hivatalossá teszi” a külső billentyűzet támogatását, plusz funkciók hozzáadásával, például a billentyűzet kiosztásának változtathatóságával és a telefon szélesebb körű vezérelhetőségével (nem csak gépelés).

Gépelés beszéd-visszajelzés nélkül
A tesztek során kiderült, hogy vannak olyan felhasználók, akik szívesebben gépelnének a BlindShell billentyűzetén hang-visszajelzés nélkül. Az új funkció három üzemmód közötti választást tesz lehetővé:
– Az összes karakter felolvasása (az eddigi gépelési mód);
– Betűk olvasásának mellőzése (egyéb, a betűktől eltérő karakterek felolvasása);
– Az összes karakter felolvasásának mellőzése
A funkció a Beállításokban, a Karakterek felolvasás írás közben menüpont alatt állítható be.

Wi-Fi hotspot (mobil adatforgalom megosztása)
A funkció lehetővé teszi a mobiltelefon 4G adatforgalmának megosztását más eszközökkel, például laptopokkal, táblagépekkel vagy más, Wi-Fi-t használó telefonokkal. A Wi-Fi felhasználóneve és jelszava beállítható.

Beléptető oldalak támogatása nyilvános Wi-Fi hálózatokhoz
Új funkcióként olyan Wi-Fi hálózatok támogatása került be a telefonba, amelyekhez történő csatlakozáshoz egy speciális weboldalt kell megnyitni. Ilyen Wi-Fi hálózatokkal találkozhatunk például reptereken vagy kávézókban. Ha a telefon ilyen hálózatot észlel, megnyitja a webböngészőt, ahol a felhasználó be tud jelentkezni.

Hozzáférés a bejövő SMS-ekhez hívás közben
Vannak olyan call-centerek, amelyek hitelesítési célból szöveges üzenetet küldenek, a felhasználónak pedig a továbblépéshez be kell olvasnia a kapott üzenet szövegét a vonalban lévő ügyintézőnek. Az ilyen szolgáltatások lehetővé tétele érdekében került a beérkező SMS aktuális hívás közbeni olvasásának lehetősége a telefon funkciói közé.

Értesítő LED funkció
A BlindShell Classic 2 készülék rendelkezik egy, a kijelző felett elhelyezett, színváltós LED visszajelzővel. Az új funkció lehetővé teszi a gyengénlátó felhasználók számára, hogy a LED visszajelző különböző színei révén értesüljenek a nem fogadott hívásokról, SMS-ekről és egyéb értesítésekről akkor is, amikor a képernyő ki van kapcsolva vagy az akkumulátor lemerülőben van.

Beszéd-visszajelzés (TTS) némítása
Néhány felhasználó igénye az volt, hogy legyen lehetőség a beszéd-visszajelzés teljes kikapcsolására úgy, hogy a telefon egyéb hangjai továbbra is működnek. A funkció a beállítások menüpont alatt kapcsolható be. (dr. Nagyné Berke Mónika – MVGYOSZ. szolgáltatásvezető)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


6 - kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 3. vasárnap, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com