Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Movie and music - filmajánló műsor
38
hallgató

Továbbra is kamatmentes hitel a társasházaknak

- 2012. január 10. 19:25 - 718 megtekintés

2012. január 1-től megváltozott a társasházaknak és szövetkezeti lakóházaknak nyújtható kamatmentes felújítási hitelről szóló rendelet. 1996. óta a társasházak körében népszerűvé vált ez az önkormányzati támogatási forma. Több mint 390 társasház pályázott eredményesen és nyert 1.221.351.433 forint hitelt. Az összeg a lakásállomány 33 %-át érintette valamilyen szinten, és közel 2,5 milliárd forint értékű felújítást eredményezett.

Az új rendelet kiterjesztette azoknak a munkáknak a körét, amelyekre a kamatmentes támogatás igényelhető. A társasházak és a lakásszövetkezetek pályázatot nyújthatnak be többek között gépészeti vezetékhálózat felújítására, tető, bádogozás, kémény részleges vagy teljes felújítására, födémek, függőfolyosók, erkélyek szerkezeti felújítására, alap-megerősítésre, központi berendezések, kazántelep, felvonók, szellőző-berendezések felújítására, cseréjére. A részleges vagy teljes felújítás mellett lift létesítését vagy új felvonó beszerzését is támogatja az önkormányzat.

A rendelet megkönnyíti a társasházaknak és lakásszövetkezeteknek a hitel felvételét azáltal, hogy a lakásokra bejegyezhető jelzálogjog helyett más, megfelelő biztosítékot is elfogad a pályázat elbírálása során. A jelzálogjog helyett biztosítékot nyújthat a kölcsön visszafizetésére az önkormányzat által a társasháznak fizetett közös költség összege, kezességvállalás, a pályázó által bérbe adott helyiség bérleti díja is. A biztosítékról a pályázó egyedi helyzetét figyelembe véve a pályázatot elbíráló bizottság dönt.

A pályázónak rendelkeznie kell a felújítási összeg legalább 30 %-ával megegyező önerővel és az igényelt felújítási támogatás összege nem haladhatja meg

a 2-20 lakást magában foglaló épület esetében lakásonként: 140.000,-Ft a 21-35 lakást magában foglaló épület esetében lakásonként: 120.000,-Ft a 36-50 lakást magában foglaló épület esetében lakásonként: 100.000,-Ft 51-nél több lakást magában foglaló épület esetében lakásonként: 80.000,-Ft összeget. A jogszabály változása lehetővé teszi, hogy a társasház vagy lakásszövetkezet helyett az önerőt részben vagy egészében más biztosítsa.

Az önkormányzat 2012. január 1-jétől új támogatási formát vezet be a társasházak és szövetkezeti lakóházak részére. A támogatás azoknak a pályázóknak nyújt segítséget, akik pénzintézet társasházi hitelkonstrukcióját veszik igénybe és nem rendelkeznek lakástakarék-pénztári tagsággal. E pályázók részére vissza nem térítendő kamattámogatást nyújt az önkormányzat annak érdekében, hogy kedvezőbb feltételekkel tudják igénybe venni a banki hitelt. Az önkormányzati kamattámogatás mértéke a futamidő első 5 évében a pénzintézetnek ténylegesen megfizetendő kamat 50 %-a, míg a második 5 évben a fizetendő kamat 25 %-a.
Az önkormányzat valamennyi támogatást pályázat keretében nyújtja. A pályázatokat folyamatosan lehet benyújtani. A pályázatról a Képviselő-testület Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottsága dönt.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


három * 7 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com