Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Fiesta - Bonita
57
hallgató

Új módszertani kisfilmek a súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek nappali ellátásáról

- 2021. július 8. 6:36 - 638 megtekintés

Az NFSZK Nonprofit Kft. TÁRS projektje a „Súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek támogatott életvitelének kialakítása és támogatása” című modellprogramja keretében fontosnak tartja a súlyosan, halmozottan fogyatékos (továbbiakban: SHF) személyekkel kapcsolatos jó gyakorlatok megosztását.

A lakhatási szolgáltatások kialakítására és működtetésére vonatkozó ígéretes gyakorlatok mellett azt is célul tűzték ki a TÁRS projekt szakemberei, hogy bemutassák a szolgáltatási gyűrű egyik legfontosabb intézményét: azon nappali intézményeket, amelyek SHF/magas támogatási szükségletű személyeket látnak el. Ennek a munkának a keretében – erről korábban itt írtunk – került felkérésre többek között a FENO, vagyis a XV. kerületi ESZI- Fejlesztő Gondozó Központ. A FENO szakemberei amellett, hogy elkészítették jó gyakorlat leírásukat – amelyet hamarosan közzé fogunk tenni -, két módszertani kisfilm erejéig be is mutatták intézményük működését, illetve a felnőttek körében végzett mozgásrehabilitációs tevékenységüket.

A súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek nappali ellátásának bemutatását célzó két módszertani kisfilm hármas célrendszert szolgál. A filmek hosszú távú célja egyrészt a társadalmi szemléletformálás, azaz szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek és családjaik számára a közösségi ellátáshoz való hozzájutás létfontosságú, amely a társadalomban való aktív részvétel képességét erősítő, pozitív folyamat. Másrészt a filmek szeretnének azoknak a szakembereknek – szemlélet, módszerek, eszközök tekintetében – inspirációt nyújtani, akik nappali ellátás létrehozását tervezik, vagy éppen szeretnék szolgáltatásukat kinyitni SHF személyek részére. Harmadrészt a kisfilmek kiválóan bemutatják a partneri együttműködéseket szakemberek és igénybevevők, illetve szakemberek és szülők viszonylatában.

Az „SHF személyek nappali ellátásának jó gyakorlata: A XV. kerületi ESZI- Fejlesztő Gondozó Központjának bemutatása” című, első 20 perces kisfilm segítségével az érdeklődők megismerhetik az intézmény működését. Némethné Varga Viktória, a FENO egységvezetője számol be a kezdetekről, a szolgáltatás igénybevevőiről, a munkatársakról, illetve a fenntartóról, továbbá a sikereikről is, és arról a szemléletről, amely meghatározza az egész intézmény működését. A kisfilmben szó esik a fiatalok életút tervezéséről, illetve Némethné Varga Viktória üzen azoknak is, akik szeretnének nappali ellátást létrehozni. A kisfilm az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=0nqC5U2I0QY

A „Mozgásterápia a FENO-ban – Mozgásterápia biztosításának a jelentősége a felnőtt SHF emberek életében” című közel 20 perces, második kisfilm segítségével az érdeklődők megismerhetik a mozgásterápia létfontosságának okait, illetve a FENO-ban végzett mozgásterápiás foglalkozásokat. Tóth Orsolya szomatopedagógus és értelmileg akadályozott szakirányon végzett gyógypedagógus tájékoztat a FENO-ban végzett mozgásterápiás tevékenységéről, azon belül is az egyéni/csoportos mozgásterápiáról, a mozgásállapot megőrzésének jelentőségéről, a szemlélet szerepéről, más szakemberekkel/intézménnyel/szülőkkel való együttműködéséről, illetve a felnőtt ellátás kihívásairól. A kisfilmet az alábbi linkre kattintva nézheti meg:

https://www.youtube.com/watch?v=ZU4PrrK3s-s

A TÁRS projekt nevében köszönetünket fejezzük ki a XV. kerületi Egyesített Szociális Intézmény vezetőjének, a Fejlesztő Gondozó Központ munkatársainak, illetve az odajáró fiataloknak és törvényes képviselőiknek, hogy elkészülhetett ez a kisfilm!

A TÁRS projekt munkatársai bíznak benne, hogy a kisfilmek – és a majd későbbikben elérhető tanulmányok – módszertani segítséget nyújthatnak a szakembereknek, illetve hozzájárulhatnak a nappali ellátások fejlesztéséhez.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


5 * = tíz

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 13. csütörtök, Antal, Anett napja van.
Ma van a(z) Szent Antal ünnepe.
Az év 24. hete és 165. napja.
Holnap Vazul napja lesz.

1867. A Magyar Történelmi Társulat megalakulása. E napon tartott közgyűlésen felolvasták az alapszabályt. Elnökké gróf Mikó Imrét, 2-od elnökké Horváth Mihályt, 3-ad elnökké Ipolyi Arnoldot választották.


1969. Százhalombattán (Fejér m.) felavatták a hőerőművet és az olajfinomítót.


Weöres Sándor: Eresz alól

Eresz alól fecskefia ide néz, oda néz:
van-e hernyó, hosszú kukac, ízesebb, mint a méz?
Csőrét nyitja ám,
buzgón, szaporán.
Kis bendőbe mindenféle belefér igazán.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com