Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Fairground Attraction - Perfect
31
hallgató

ÚJ VEZETÉS ÉS ÚJ TERVEK A VIKTÓRIA REHABILITÁCIÓS KÖZPONTBAN

- 2020. december 9. 21:31 - 374 megtekintés

Új vezetéssel és rengeteg tervvel vág neki a következő évnek a Viktória Rehabilitációs Központ, a fő cél az intézményben rejlő lehetőségek feltárása, hasznosítása. Az újdonságokról Takács Ildikó Krisztina igazgatót és az intézményt fenntartó Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének újonnan megválasztott elnökét, Kiss Józsefnét kérdezte a Székesfehérvár.hu munkatársa.

Fotó: Székesfehérvár.hu

Takács Ildikó Krisztina már több mint egy éve vezeti az intézményt, két hónapja pedig a központ fenntartója, a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete is új elnököt választott Kiss Józsefné személyében, aki 23 éve tagja az egyesületnek és 8 éve vezetőségi tag.

A két agilis hölgy nagy tervekkel vág neki a következő időszaknak, hogy még több segítséget kaphassanak a megyében és Székesfehérváron élő mozgássérültek.

A Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének új elnöke, Kiss Józsefné elmondta, hogy az egyesületnek komoly felelőssége van a megyében élő mozgáskorlátozottak felé. Fejér megye egész területén kell összefognia, koordinálnia a mozgássérültek segítését. Fontos feladatnak tartja, hogy megállítsák a taglétszám csökkenését, és nagyobb aktivitásra ösztönözzék a tagokat. A megye mozgássérültjeinek összefogása mellett tanácsadásokat, mentorprogramokat is indít az egyesület.

Sorstársi tanácsadás és ügyintézés mozgássérülteknek

A sorstársi tanácsadás keretében gyakorlatilag mindenféle papírmunkában, hivatalos ügyintézésben segítenek a mozgássérülteknek a támogatások igényléséhez, jövő évtől vissza szeretnék hozni a Viktória Központba az orvosi rendelést, valamint jogi tanácsadást is indítanak. Ezek ingyenes szolgáltatások lesznek, amiket az egyesület biztosít.

“Milyen ügyekben fordulhatnak az egyesülethez a megyében élő mozgáskorlátozottak? Amikor valakit baleset ér, vagy rokkant lesz, nem tudja merre induljon el, hol kaphat segítséget, milyen jogai vannak és milyen járadékra jogosult? Számos speciális támogatás létezik, például gépkocsi vásárlásra, lakás átalakításra, akadálymentesítésre. A fogyatékossági támogatással rendelkezők szinte automatikusan, határozat alapján kapják meg a mozgássérült parkolási igazolványt, de kevesen tudják, hogy a közlekedésében nehezített ember is megkaphatja a parkolási igazolványt, ha nem tud önállóan felszállni tömegközlekedési eszközökre. Erről és még sok minden másról is tájékoztatjuk az embereket.” – mondta el a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének új elnöke, aki szólt a Viktória Központ előtt álló feladatokról is. 

Fejlesztik a Viktória Központ nappali ellátó részlegét

Az egyik legfontosabb cél a nappali ellátó részleg fejlesztése, ahol akár néhány órára is biztosítani tudják a mozgássérültek felügyeletét, gondozását. Jelenleg átlagban 15 fő veszi igénybe naponta ezt a szolgáltatást, szeretnék, ha ennek a létszámnak a dupláját tudnák ellátni naponta. A nappali ellátás fontos szolgáltatás például azoknak a családoknak is, akik sérült gyermeket nevelnek, itt szakképzett gondozók foglalkoznak a gyerekekkel, amíg a szülők elintézhetik ügyes-bajos dolgaikat. Sokan nem tudják azt sem, hogy a központból gyógyászati segédeszközöket is lehet kölcsönözni: amikor valaki balesetet szenved, nem kell mankót vagy tolószéket vennie, elég kikölcsönözni a Viktória Központból arra az időszakra, amíg ez szükséges.

Takarékosabb működés és fejlődő közösségi terek

Takács Ildikó Krisztina, a Viktória Rehabilitációs Központ igazgatója elmondta, hogy rengeteg tervük van a jövőre nézve, fő céljuk a központban rejlő lehetőségek hasznosítása. Számos lépés történt annak érdekében is, hogy takarékosabban működtessék az intézményt, ennek kapcsán fűtéskorszerűsítés történt és távhővel fűtik az intézményt. Hasznosítják a helyiségeket is, állandó bérlőik lettek, a Viktória Központban talált új otthonra a CICE, a Civil Centrum Alapítvány is, amely értékközpontú szolgáltatásfejlesztést végez a központ számára.

Takács Ildikó elmondta, hogy szeretnének egy közösségi teret, az első lépések már meg is történtek egy olyan terem kialakításával kapcsolatban, ahol a test és a lélek kaphat nagy szerepet. Itt tervezik nyáron a gyermekfelügyeletek megszervezését és a táboroztatást is. Szintén a kisiskolás korosztályt érinti, hogy 2021-ben szeretnének egy szűrőprogramot is elindítani a székesfehérvári általános iskolák 3-4 osztályos tanulói részére, akik a legveszélyeztetettebb korosztály a lúdtalp és a gerincferdülés kialakulásának tekintetében. Erre már ki is dolgozták a programot az intézmény gyógytornászai. Terveik megvalósításában nagy szerepet szánnak az önkénteseknek, akiket a 14-18 év közötti korosztályból várnak.

Az igazgató beszélt arról is, hogy nagyon sok segítséget kapnak a cégektől is, legutóbb például a Deponia segített azzal, hogy ingyen szállította el a lomokat az intézményből, de kaptak festéket is, amivel elkezdhették az irodák és folyosók mázolását.

Gyógytorna, masszázs és fizioterápia elérhető árakon

Készül az új honlap is, ami a viktoriakozpont.hu címen lesz elérhető új design-al és sok információval. “Az a célunk, hogy hírt kapjanak rólunk és minél több emberhez jusson el, hogy milyen segítséget tud nyújtani a Viktória Központ. Sokszor szembesülök azzal, hogy a mai napig nem tudják az emberek, hogy létezik ez a központ, ahol például sokkal olcsóbban vehetnek igénybe egy sor szolgáltatást a gyógytornától a masszázson át a fizioterápiáig”  hangsúlyozta az igazgató.

A támogatásokat, felajánlásokat az következő számlaszámra várja a civil fenntartású intézmény: Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete, bankszámlaszám: 11736116-20027801 (Viktória Központ javára)

(Forrás: Székesfehérvár.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


1 + = tíz

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com