Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
25
hallgató

Váljon megmutathatóvá a kimondhatatlan – lezárult a MONTÁZS roadshow

- 2021. július 1. 11:15 - 254 megtekintés

Sikerrel zárult a programsorozat, amelyen a speciális kommunikációs igényű emberek hétköznapi társas érintkezésében jól hasznosítható módszereket, eszközöket mutattak be.

A két hónapon át tartó, minden megyét érintő online roadshow a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (NFSZK) MONTÁZS projektjének keretében valósult meg.

A társas interakciókra, gondolat- és szándékközlésre a speciális kommunikációs szükségletű személyeknek is igénye és joga van. Megfelelő támogatással azok is képesek rá, akiknél a beszélt és/vagy írott nyelv súlyos mértékű zavara áll fenn. Nekik segít az augmentatív és alternatív kommunikáció (AAK) rendkívüli változatos és kreatívan kombinálható eszközrendszere.

A projekt fontos célja, hogy az AAK szemléletét minél szélesebb körben megismertesse. Ezért indítottak el idén áprilisban egy online rendezvénysorozatot, amelyen az AAK módszeréről, eszközeiről és a MONTÁZS projekt keretében elérhető ingyenes AAK-szolgáltatásokról tartottak előadásokat a szakemberek.

A MONTÁZS projekt keretében 6 helyszínen (Debrecenben, Kaposváron, Szegeden, Zalaegerszegen, Miskolcon és Budapesten) létrehozott AAK-módszertani központok szolgáltatásai a kommunikációjukban akadályozott személyek széles spektrumának kívánnak támogatást nyújtani, a veleszületetten fogyatékos gyermekektől egészen a felnőtt korban kommunikációjukban akadályozottá vált személyekig. Éppen ezért az előadások között az autizmussal élő és az AAK-igényű afáziás személyekről szóló ismeretek is helyt kaptak.

2021. áprilistól június közepéig tartó 19 alkalmas online rendezvénysorozat egyben bemutató is volt, hiszen a résztvevők megismerhettek számos AAK-eszközt, így például a különféle kialakítású és típusú hangadó gépeket, az ún. kommunikátorokat, a speciális kapcsolókat, egérkiváltókat és billentyűzeteket, az okoseszközöket, a képkommunikációs szoftvereket is.

A rendezvénysorozaton többségében szakemberek vettek részt, akik az érintett célcsoporttal speciális közoktatási intézményekben dolgoznak, de nagy volt az érdeklődés a szülők részéről is. Az itt szerzett ismeretek hasznosak voltak ugyanakkor az érintetteken és családtagjaikon túl az egészségügyi intézmények dolgozóinak, a köznevelési, szociális intézmények és kapcsolódó szakmai szervezetek tagjainak, továbbá az érintett felsőoktatási intézményekben tanulóknak is. A résztvevők aktívak voltak, sokan tettek föl kérdéseket és kaptak válaszokat a workshopok végén.

A nagyszámú érdeklődés azt mutatja, hogy az érintett családtagok és szakemberek körében igen nagy az igény és a nyitottság a beszéd- és nyelvi fogyatékos személyek, valamint a speciális kommunikációs igényű személyek támogatásának módszereivel kapcsolatos tudásátadó alkalmakra.

A rendezvényeket követően sok résztvevő közvetlenül is érdeklődött a szolgáltatásokról – felmérés és diagnosztika, egyéni tanácsadás és fejlesztés, valamint eszközkölcsönzés –, melyeket az AAK- központokban az érintettek ingyenesen vehetnek igénybe.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


4 - = kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com