Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Vendéghang - a HELMA beszélgetős műsora. Szerzők és könyveik.
34
hallgató

Vonatbaleset után született újjá a győri fiatalember – Máté a sportban lelt élete értelmére

- 2018. április 3. 9:42 - 711 megtekintés

Szomszéd Máté heti 10-12 alkalommal edz. Kenuzik, 15-20 km-es távokat fut, nem ritkán terepen, erdőben. Az izmait rendszeresen kettlebell golyókkal erősíti. A mozgássérült férfi nagy álma, hogy paralimpián képviselje hazánkat.

Máté szinte mindenhová kerékpárral jár, találkozónkra, a Kisalföld győri szerkesztőségébe is két keréken érkezett. Ennyi erőnléti sport mellett kikapcsolódással ér fel neki heti egyszer a tenisz. “Szeretem a labdás sportokat is, a teniszt a játék öröméért űzöm. Már-már rekreáció számomra” – kezdte mosolyogva.

Hosszú út

A 35 éves férfi élete hét éve változott meg gyökeresen. Vonatbaleset következtében vesztette el a jobb lábát térd alatt. A szörnyű pillanatokat hallgatni is sokkoló. Csoda, hogy életben maradt. Szerencsére fogták “fenn” Máté kezét. “Eleinte nehéz volt elfogadni a megváltoztathatatlant, piszkosul nehéz. Egyik nap még van lábad, aztán arra ébredsz, hogy már soha nem lesz. Időre volt szükségem, mire újra megtaláltam magam a történtek után. A szüleimnek és a sportnak köszönhetek mindent” – hallottuk.

“A baleset előtt is fontos szerepet játszott az életemben a mozgás. Reggel futottam, délután elmentem társastáncra, aztán este még fociztam egy jót a barátokkal. Öt éve viselek állandóan protézist a jobb lábamon. Hosszú folyamat volt az is, amíg megfelelő protézist kaptam, összecsiszolódtunk az `új lábammal´. A kettlebell golyókkal kezdtem újra sportolni. Ekkor fogadtam el magam ismét” – mondta a győri fiatalember, akinek akaraterejéből erőt gyűjthetünk a mindennapok küzdelmeiben. Máté közben a felsőoktatásban is letette a névjegyét, szociológia és nemzetközi tanulmányok szakon két oklevelet szerzett.

Indulni a paralimpián

“2017 elején kezdtem el kocogni egy speciális protézissel. Különösen dombon-völgyön át élvezem a futást. Tavaly áprilisban indultam egy görögországi terepfutó viadalon. Azóta még jobban elköteleződtem a sport mellett, tudom, hogy van keresnivalóm a nemzetközi versenyeken is” – közölte Máté.

A győri fiatalember álma, hogy részt vehessen a paralimpián kenuval. Az edzője, Németh Gergő szerint Máté gyorsan fejlődik, fél év alatt eljutott oda, hogy 8-10 km-es edzéseken végig tempót menjen. “A szó jó értelmében fanatikus a srác, a napi két edzést ki nem hagyná. Izgatottan várjuk az előtte álló versenyeket” – mondta Németh Gergő.

“Az összes edzésemet annak rendelem alá, hogy minél gyorsabb legyek a vízen hajóval. A Győri Vízisport Egyesületben kiváló közösségre találtam, rengeteget tanulok itt. Mindent megteszek azért, hogy napról napra jobb kenussá váljak” – búcsúzott Máté.

Forrás:kisalfold.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


öt - = 3

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com