Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


3
hallgató

4. Magyar Fogyatékosságtudományi Konferencia – „PARADIGMÁK ÖRVÉNYÉBEN”

- 2016. július 4. 12:30 - 1719 megtekintés

2016. november 21-22-én az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara, az ELTE BGGYK Fogyatékosság és Társadalmi Részvételi Intézete, a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Társaságának Fogyatékosságtudományi Szakosztálya, valamint az ELTE BGGYK Fogyatékosságtudományi Doktori Műhelye a Magyar Tudomány Ünnepe tiszteletére konferenciát rendez. Témája: a fogyatékosság kulturális megjelenése és művészeti ábrázolása.

A konferencia helyszínei: 2016. november 21-i nyitókoncert: Nádor Terem (Budapest, 1146 Ajtósi Dürer sor 39.) 2016. november 22-i szakmai program: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (Budapest, 1097 Ecseri út 3. A202-es terem.) „A fogyatékosság az emberi sokszínűség egyik alapvető és minden korban jelenlévő arculata, amelyet saját történelmi és kulturális felfogások jellemeznek, ezért megérdemli, hogy a tudomány is figyeljen rá. A fogyatékosságtudomány nem korlátozódik a fogyatékos emberek, mint különálló kisebbség tanulmányozására. E fiatal diszciplína egyéb tényezők mellett, kulturális konstrukcióként is közelít a fogyatékossághoz. A fogyatékosságtudomány iránt elkötelezett kortárs kutatók meglátása szerint, a fogyatékosság egy meghatározó kulturális kategória, hasonlóan a faji és nemi identitáshoz. A fogyatékosság olyan kulturális konstrukció, amely jellemző tulajdonságokat rendel az egyénekhez, és diszkriminálja őket testi különbözőségeik alapján.” (Thomas Couser) E gondolatoknak és reflexióiknak ad hangot a Negyedik Magyar Fogyatékosságtudományi Konferencia – Paradigmák örvényében című tudományos rendezvény és Kulturális Mini Fesztivál. A konferencia célja, hogy bemutassa a fogyatékosság, mint kulturális konstrukció sokféle megjelenését, és Tom Shakespeare alábbi, mottóul választott kérdésére keressen válaszokat: „Hogy válhatsz egyéniséggé, ha a világ már úgy döntött, típus vagy?” A tudományos rendezvény főelőadója Georgina Kleege, író, műfordító, oktató, vak fogyatékosságügyi aktivista, a fogyatékosságtudomány minor szak egyik alapítója és szakmai vezetője (University of California, Berkeley, USA). A konferencia már ismert és elismert tudósok és szakemberek mellett egyetemi hallgatóknak, pályakezdő kutatóknak is lehetőséget kíván nyújtani a bemutatkozásra, ezért az ELTE BGYK Fogyatékosságtudományi Doktori Műhelye felhívást tett közzé a művészeti egyetemeken tanuló hallgatók körében. A szakmai program zárószakaszában a hat legjobbnak ítélt előadás hangzik el. Segíteni kívánjuk a fiatalok bekapcsolódását a tudományos életbe, és ösztönözni őket a Shakespeare-mottó kérdésére adandó saját válaszaik megfogalmazására, megvitatására, elsősorban például az alábbi témákban:

  • Vakság és vizuális kultúra,
  • Fogyatékosság és testkultúra
  • Fogyatékosságkultúra Magyarországon,
  • Fogyatékosságkultúra másutt, pl. Új-Zélandon
  • Az autizmus, mint kulturális spektrum
  • Siketkultúra
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 8 = nyolc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 9. péntek, Félix napja van.
Az év 23. hete és 160. napja.
Holnap Margit, Gréta napja lesz.

1436. Zsigmond király pénzzavarai haláláig tartottak. Ez évben 4 községet zálogosított el, majd Sopront adóztatta meg, s e napon Késmárktól vett kölcsön.


1763. A selmecbányai bányászati akadémián felállították az ásványtani és vegytani tanszéket.


Pinczési Judit: Nyári dal

Egy kislány kék lepkét fogott.
Szebb volt, mint egy szálló madár.
Fénylő szárnyát szétnyitotta,
azt mondta, ő lepkekirály.

"Nem koronámat adom én,
a szabadságért kevés, tudom,
de ha röptömben felkiáltok,
a hangom megül az arcodon."

Lepke táncol a szélben,
a tó ezüst tükör.
Egy kislány játszik a réten,
s az arca tündököl.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com