Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Betty Love - Olyan mint a méz
63
hallgató

Étteremben ebédelhettek az állami gondozásban élő hajdú-bihari gyermekek

- 2020. június 3. 4:33 - 765 megtekintés

A több szervezet és cég által megvalósított program a gyerekeknek a finom falatokon túl élményt is biztosított.

A program szervezőjét, Buzás Lajost a Dehir..hu kérdezte a különleges gyermeknapi eseményről. A BAGE elnöke elmondta, a koronavírus-járvány a gyermekvédelmet is utolérte, így ebben az esztendőben nem tudták megtartani hagyományos gyermeknapi rendezvényüket. – Az volt a célunk, hogy gyermeknapon az állami gondozott gyerekek legyenek kiszolgálva – folytatta a szervező.

Buzás Lajos kitért arra is, Mi az álmom? címmel egyedülálló rajzversenyt rendeztek a hátrányos helyzetű fiatalok számára. A megmérettetés különlegessége az volt, hogy a gyerekek zsűrizték egymás munkáját, majd a győztes pályamű alkotója nem kisebb díjjal, mint egy laptoppal gazdagodhatott. – Ez a Fogadj örökbe egy laptopot! elnevezésű kezdeményezésünk része, amely a járványhelyzet miatti digitális ismeretszerzést könnyíti meg a nevelőszülőknél és a lakásotthonokban élők számára – fogalmazott az egyesület vezetője.

Kocsis Fülöp szintén személyesen köszöntötte a gyermeknap állami gondozásban élő ünnepeltjeit. A görögkatolikus érsek-metropolita elsőként közös imádságra hívta a fiatalokat és a nevelőszülőket, majd a gyermekkor jelentőségéről beszélt. Fontosnak tartja a BAGE működését, ugyanis Debrecenben és a környékbeli falvakban-városokban nincsen ehhez hasonló szervezett, akik így szívükön viselik a jelenlegi lakásotthonban és nevelőszülőnél élő gyermekek sorsát.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke a lakásotthonokban dolgozóknak mondott köszönetet, akik a kijárási korlátozás időszakában is maximálisan helyt álltak, az iskolásokat pedig azzal biztatta, nemsokára már élvezhetik a vakációt. Hajdúné Nagy Róza, az étterem tulajdonosa a közönségnek úgy fogalmazott, reméli, az első alkalommal megrendezett szeretetebéd-kezdeményezés a jövőben is örömet okoz majd a gyerekeknek.

A rendezvényen részt vettek támogatók is, akik fontosnak tartják a BAGE munkáját, Kékesi Attila, a Profi-Bau Debrecen Kft. ügyvezető igazgatója aki elmondta, nagyon fontosak ezek a kezdeményezések, boldog, hogy itt lehet, az egyesületet további segítését továbbra is szeretné támogatni, mert számára garancia a vezető aki maga is állami gondozottként nőt fel.

A finom falatokhoz szórakozás is járt, a résztvevőket Kovács Axel, a Kerozin zenekar énekese és Gyöngyösi Marica többszörös világbajnok street dance táncos is szórakoztatta csoportjával. Felléptek a Dancing Boots Country Lenedance Club csapata is.  A gyermeknap alkalmából a vér szerinti szülők nélkül nevelkedő gyerekek asztalára pünkösdvasárnap gulyáslevest, túrós lángost és az egyik debreceni cukrászda felajánlásaként egy-egy szelet tortát tálaltak az étterem felszolgálói.

(Forrás: Dehir.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


6 + egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 19. vasárnap, Ivó, Milán napja van.
Ma van a(z) Madarak és Fák napja.
Az év 20. hete és 140. napja.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

1465. A pozsonyi egyetem keletkezése. II. Pál pápa Mátyás király kérelmére megengedte, hogy Magyarországon tudományegyetem bármely karokkal felállíttathassék.


1688. A már hosszabb ideje körülzárt és ostromlott Székesfehérvár török őrsége szabad elvonulás feltételével feladja a várat Batthyány Ádám grófnak.


Füst Milán: Tavaszi dal, vándordal

Tavaszi szél fújja már a varga kötényét,
ki görbe utcában, kicsi boltja elé
kiült, kirakta műhelyét is és alkonyi órán
lámpafénnyel a sötétet melegíti.

Hej, szeszélyes már az idő, s a lánykáknak pajkos
szél hulláma mossa csiklándó nyakát!...

Hej, elfeledem én is búskomorságomat...
Föltettem életem egy lenge levélre
és én is elmegyek, hová a szél sodor!...

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com