Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Esti mese -
31
hallgató

A megélhetés, mint betegség

- 2012. október 9. 7:52 - 2387 megtekintés

www.meosz.hu/pkcf/img_c/d_egyesuletek_39_hirek_1007_w_250_h_303_sorszam_1.jpg

Töredelmesen be kell vallanom: előrehaladott stádiumú megélhetésem van. Ez a csúnya betegség a magyarok több mint kilencvenöt százalékát sújtja, úgyhogy nem is volna szégyellni való, ha nem fűződne hozzá annyi előítélet.

A megélhetés cudarságát az is fokozza, hogy sosem jár egyedül, pontosabban szövődmények nélkül. Legtöbb ember az ún. munka alapú megélhetésben szenved, bár a második számú mutáció, a megélhetési bűnözés sem ritkaság. Szerencsémre ? már ha ebben az istencsapásában egyáltalán létezik ilyen ? az én kórságom munka alapú, ami viszont élethosszig tart és gyógyíthatatlan.

Ha valaki nem biztos benne, hogy van-e ilyen nyavalyája, végezze el magán a megélhetési gyorstesztet. Első lépésként vizsgálja meg, milyen járművet birtokol. Ha drága luxusterepjáró pöffeszkedik a garázsában, egészen biztos, hogy nem szenved megélhetésben, de ha egy ócska csotrogányt néz vele farkasszemet, joggal aggódhat.

Az életviteli szokásokat sem árt szemügyre venni. Aki reggel a tyúkokkal, vagy ne adj? isten a kakasokkal ébred, és egy rövid, félkómában végzett higiéniai rituálé után valamilyen munkahelynek nevezett bizarr kínzóhely felé veszi az irányt, jobb, ha tudja: előrehaladott állapotú megélhetésben szenved.

Árulkodó tünet az is, ha vásárláskor mindig felszereli magát az akciós árucikkeket hirdető szórólap újsággal, de a helyzet akkor igazán súlyos, ha a pultok között is ezt böngészi. A megélhetés talán legbrutálisabb, legelvetemültebb formája az, amikor az ember a parkban lévő nyilvános kútról hordja haza a virágai locsolására szánt vizet.

Arról már szinte nem is érdemes beszélni, hogy a megélhetés legfélelmetesebb megnyilvánulása a hónap végi aprópénz keresgélés. Ebben a stádiumban a megélhetésbeteg nem átallja kiforgatni a régi, kihízott öltönye zsebeit, hátha egy hajdani, egészségesebb korszakában bennük felejtett valami suskát. A megélhetéssel fertőződött beteg kilátásait a végletekig lerontja az, hogy életvitelszerűen vesz magához bolti eredetű enni- és innivalót és szinte habzsolja az egyelőre még ingyen kapható, de másodlagos hatását tekintve erősen étvágygerjesztő levegőt.

Végkövetkeztetésként tehát elmondható, hogy ezek a minden porcikájukban fertőzött egyedek nincsenek tisztában betegségük súlyosságával, ami abban nyilvánul meg, hogy ugyanúgy járnak, kelnek, öltözködnek és viselkednek, mintha közük sem lenne a megélhetéshez. Hajlamosak a kölcsönfelvételre is, ami a megélhetés viszonylatában olyan, mintha alkoholt kevernének össze ipari hígítóval és a kapott állagot egy laza mozdulattal a gallérjuk mögé hajítanák. A kölcsönnel súlyosbított megélhetés maga a papírra vetett reménytelenség, és mint olyan, a globális megélhetési lobbi egyik fontos eszköze abban, hogy ebből az alapjáraton örökletes bajból világszintű függőség váljon.

Csak remélni tudom, hogy én azért még nem tartok itt. És önök?

Adta hírül a regenytar.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- kettő = 4

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com