Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Mindentudás egyeteme - válogatás a legjobb előadásokból

Hallgatók száma: 31

A WBU ünnepi nyilatkozata a Fehérbot nemzetközi napja (Látássérültek világnapja) alkalmából 2019. október 15.

- 2019. október 17. 8:23 - 253 megtekintés

A Vakok Világszövetsége (World Blind Union, röviden WBU) csatlakozik a Fehérbot nemzetközi napja megünnepléséhez.

A Fehérbot nemzetközi napjának célja az, hogy ráirányítsa a világ figyelmét a fehérbotra, mint a vakok és gyengénlátók önálló életvitele eszközének fontosságára. A WBU arra használja fel ezt a lehetőséget, hogy támogassa a világ összes országának a vakok és gyengénlátók önállóságát és biztonságos közlekedését lehetővé tevő politikáit, törvényeit és megfelelő módon kialakított infrastruktúráit mind otthoni és munkahelyi körülményeik között, mind az oktatási intézményeken és közösségeiken belül.

Mindennek a Fogyatékossággal Élők Jogairól szóló ENSZ egyezmény (UNCRPD) 9-ik cikkében megfogalmazottakkal összhangban – Önálló életvitel és a közösségbe való befogadás – kell történnie, mely szerint a részes államok megfelelő intézkedéseket tesznek, hogy másokkal azonos alapon biztosítsák a fogyatékossággal élő személyek számára a fizikai környezethez, a közlekedéshez, az információhoz és kommunikációhoz, beleértve az információs és kommunikációs technológiákat és rendszereket, valamint más, nyilvánosan hozzáférhető vagy rendelkezésre álló lehetőségekhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférést. Figyelemmel kell lenni az Egyezmény 19-ik cikkében leírtakra is, mely szerint a részes államok elismerik a fogyatékossággal élő személyek egyenlő jogát a közösségben való élethez és lakóhelyük megválasztásához. Az UNCRPD 20. cikke – Személyes mobilitás – kiköti azt is, hogy a részes államok hatékony intézkedéseket hoznak a fogyatékossággal élő személyeknek a minőségi mobilitási támogatásokhoz, eszközökhöz, segítő technológiákhoz, valamint a személyes segítségnyújtás különböző formáihoz és a közvetítőkhöz való hozzáférésének megkönnyítésére.

Mindezeken túl az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljai 11-ik céljaként hangsúlyozza annak fontosságát is, hogy a városokat és emberi településeket fenntarthatóvá, befogadóvá, biztonságossá, alkalmazkodóvá és mindenki számára akadálymentesen hozzáférhetővé kell tenni. Alapvető fontosságú az, hogy ennek a célnak az elérése érdekében tegyenek, mivel az egyenlő esélyű hozzáférés révén megszüntethető a fehérbottal közlekedő vakok és gyengénlátók által nap mint nap tapasztalt nehézségek egy része.

Ennek a fontos napnak a megünneplésekor bízunk abban, hogy a politikai döntéshozók elismerik a vakok és gyengénlátók ahhoz való jogának fontosságát, hogy önállóan és biztonságosan, egyenlő eséllyel hozzáférhető környezetben tudjanak közlekedni, és használhassák a fehérbotot.

Hisszük, hogy egy befogadóbb, hozzáférhetőbb és egyenlő társadalom révén javulni fognak közösségünk életkörülményei.

A Vakok Világszövetsége (World Blind Union, röviden WBU) a világszerte élő 253 millióra becsült vak és gyengénlátó érdekeit képviselő világszervezet. Tagja a vakok saját érdekvédelmi szervezetei és a vakokért dolgozó szervezetek, a világ több mint 190 országából, valamint a látássérültséggel kapcsolatos területeken dolgozó nemzetközi szervezetek. További részletek a WBU honlapján olvashatók (angol nyelven): www.worldblindunion.org .

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. december 3. péntek, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 310
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com