Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Zamat - gasztronómiai magazin
68
hallgató

Átúszta a Balatont a veszprémi kerekesszékes fiú

- 2020. augusztus 19. 7:16 - 720 megtekintés

A Veszprémi Úszó Klub tagja, a 11 éves mozgássérült Birnbauer Botond sikerrel vette az akadályt, szombaton átúszta a Balatont.

Botond edzője, Hencsei László úgy nyilatkozott a Veszprém megyei hírportálnak, hogy a születése óta kerekesszékkel közlekedő fiatal fiúval már tavaly beszéltek az átúszás lehetőségéről, hiszen Botond öt éve edz és vágyott már a megmérettetésre.

Idén pedig annál is inkább, hiszen eddig ez volt az idei első lehetőség, hogy próbára tegye magát. Elégedett a teljesítményével, 2:23 óra alatt gyűrte le az 5,2 kilométeres távot, leginkább gyorsúszásban. Ugyan mind a négy úszásnemet gyakorolja, ha a pillangó esetében van is némi erősíteni való, mégis kedvence a gyors. Botond hetente ötször edzett, a csopaki strandon két-három alkalommal készült az átúszásra, alkalmanként másfél órát is a vízben töltve. Az átúszáson Kálmán Péter, az úszóklub egykori versenyzője kísérte, de vele már le is úszta ezt a távot egy alkalommal a veszprémi Március 15-e úti uszodában.
Botond az átúszás előtti éjjel már keveset aludt, izgult a megmérettetés miatt, a helyszínen lakóautóban töltötte az éjszakát.

Reggel reggelizett, úgy vágott neki a távnak. Zavarta a keleti, délkeleti szél, a hullámok, de a víz és a levegő hőfoka jó volt, örömmel úszta le a távot. A boglári célban ott izgult Botond sikeréért a családja és a barátai.

A siker inspirálhatja más teljesítmények elérésére is, hiszen bár kategóriájában felnőtt országos bajnoki címet szerzett hátúszásban, elmaradtak az idei országos bajnokságok, márpedig nagy célja az olimpiára való kijutás.

Addig is sokat edz és ha teheti, kézzel hajtható kerékpárján teker, vagy a család kutyájával játszik, hiszen nagyon szereti az állatokat.

A szervezők szerint évről évre nő a Balaton-átúszásra jelentkezők száma, amellett a kezdetekhez képest jelentősen megnőtt a nők részvételi aránya az átúszáson, az utóbbi években már a résztvevők több mint harmada nő. Egyre több a gyermek indulók száma is, ők minden esetben szülői kísérettel vághatnak neki a távnak.

Az egyre jobb időeredmények azt jelzik, hogy a Balaton-átúszás ízig-vérig szabadidősport-esemény, a teljesítés, az élmény és az egészségért való mozgás a fontos a résztvevők számára.

Az elmúlt 38 alkalommal számos híresség is teljesítette a távot, sportolók, politikusok, közismert személyiségek tettek eleget a kihívásnak.
Úszott például több alkalommal Kovács Kokó István, az átúszás nagykövete, világ- és olimpiai bajnok ökölvívó, aki alig több mint két óra alatt szokta teljesíteni a távot és mint mondta, szívesen állt egy olyan kihívás mellé, melynek egyik elsődleges célja az egészséges életmód előmozdítása. Átúszta már a tavat Gergely István vízilabdázó, valamint a Balaton-átúszás két vízilabdázó nagykövete, Székely Bulcsú egyszeres és Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok.

Több, 80 év feletti veterán úszó teljesíti évről évre a távot a férfiak és a hölgyek körében egyaránt, de a mozgássérültek közül ugyancsak sokan legyőzik korlátaikat a Révfülöp–Balatonboglár távon.

A szakértők szerint azonban nem ajánlott edzés nélkül nekivágni az 5,2 kilométer teljesítésének, aki jövőre szeretné átúszni a tavat, az már most elkezdhet edzeni.

Fontos, hogy ne csak uszodai körülmények között, hanem szabad vízben is gyakoroljanak, hiszen a hullámzással, széllel, napsütéssel sok esetben meg kell birkózni a Balatonban.

(Forrás: Veszprém megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ három = 7

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 28. szerda, Ákos, Bátor napja van.
Az év 09. hete és 59. napja.
Holnap Elemér napja lesz.

1678. Bethlen János erdélyi kancellár és történetíró halála.


1849. Dembinszky hajnalban Kápolnáról Mezőkövesdre hátrál.


Csokonai Vitéz Mihály: A fársáng búcsúzó szavai

"...Élni kell a böjtbe is.
Azért aki szép párt lele,
Nem zsíros az - élhet vele.
Kukrikol a csirke is!
Élni kell a böjtbe is!

Jaj, siessünk, híveim!
Mit érzek? -mi szent szag? wer da?--
Jaj! jön, -jön a hamvas szerda!
Béhamvazza szemeim:
Jaj, siessünk, híveim!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com